خبر فوری
شناسه خبر: 42875

افزایش هزینه های تولید ثمره خرد بودن اراضی کشاورزی

عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: خرد بودن اراضی کشاورزی علاوه بر افزایش هزینه‌های تولید، کارایی مکانیزاسیون را به حداقل می‌رساند. اخبار سبز

افزایش هزینه های تولید ثمره خرد بودن اراضی کشاورزی
عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: خرد بودن اراضی کشاورزی علاوه بر افزایش هزینه‌های تولید، کارایی مکانیزاسیون را به حداقل می‌رساند.
اخبار سبز کشاورزی ؛ عطاالله هاشمی با اشاره به راهکار جلوگیری از خردشدن اراضی در افزایش بهره وری تولید گفت: خردبودن اراضی به سبب افزایش هزینه های تولید، کارایی مکانیزاسیون را از بین می برد. تا زمانیکه معضل خردبودن اراضی حل نشود، مشکلات استمرار خواهد داشت.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر تعاونی ها بصورت سیسماتیک شکل بگیرد و همواره دولت الزامات آن را از نظر فنی و مالی فراهم کند، امکان جلوگیری از خردبودن اراضی وجود دارد.
هاشمی با اشاره به اجرای طرح کاداستر و سنددار شدن اراضی کشاورزی افزود: اجرای کاداستر حرکت خوبی بوده که در برخی مناطق مورد استقبال واقع نشده است. درحالیکه سنددار شدن اراضی و اجرای کاداستر می تواند به جلوگیری از خردشدن اراضی کمک کند.
عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی درباره تاثیر توسعه کشت در اراضی دیم زارها گفت: یکی از اقدامات مناسب طرح جهش دیم زارهاست که با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام کار به خوبی پیش رفته است و این موضوع در خودکفایی نقش بسزایی دارد.

خودکفایی محصولات اساسی با توسعه طرح جهش دیمزارها محقق می شود

او ادامه داد: اگر ستاد فرمان امام در کل اراضی کشور حتی مزارع آبی به کمک وزارت جهاد کشاورزی بیاید، این موضوع می تواند به خودکفایی محصولات اساسی کمک کند.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به راهکارهای خودکفایی محصولات اساسی گفت: بنابر تاکید وزیر جهاد در ۵ محصول اساسی باید به خودکفایی ۱۰۰ درصد و دیگر محصولات خوداتکایی ۹۰ درصد برسیم. براین اساس تولید محصول در مزارع آبی باید محدودتر از میزان فعلی باشد، اما طرح جهش در دیم زارها می تواند به پایداری تولید و خوداتکایی محصولات اساسی کمک کند که امیدواریم این حرکت استمرار یاید.
به گفته هاشمی، با تامین به موقع نهاده های کشاورزی، توسعه کشت در دیمزارها، اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی و پرداخت مطالبات می توان به خودکفایی محصولات اساسی امیدوار بود.
عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با اشاره به اینکه کیفیت گندم تولیدی به مراتب از گندم های وارداتی بالاتر است، افزود: در کیفیت نان عوامل متعددی همچون نحوه ارسال آرد، خمیرگیری واحدهای نانوایی و پخت و پز موثر است تا در نهایت ضایعات نان کاهش یابد‌.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه در تامین گندم و آرد مورد نیاز واحدهای خبازی به خودکفایی رسیدیم، گفت: با توجه به بارش های اخیر و سبزینگی مزارع و پیش بینی هواشناسی مبنی بر پراکنش بارش در ماه های آتی پیش بینی می شود که سال آینده در تامین گندم واحدهای خبازی و صنف و صنعت به خودکفایی برسیم. هرچند برای تحقق این امر تغذیه مناسب و تقویت مزارع دیم در تحقق دستیابی به خودکفایی نقش بسزایی دارد.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که سال آینده میزان خرید تضمینی گندم به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزارتن و تولید به بالای ۱۴ میلیون تن برسد.
عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی افزود: برای تحقق خودکفایی محصولات اساسی باید تمامی الزامات از جمله کشت قراردادی، تامین نهاده ها و اعلام به موقع نرخ خرید اجرا شود.
او ادامه داد: با افزایش کشت گندم دیم پیش بینی می شود که مجموع سطح زیرکشت از ۶ میلیون هکتار فراتر رود.
هاشمی درباره تاثیر هوشمندسازی نان بر کاهش ضایعات گفت: هوشمندسازی نان مُسکن مقطعی جلوگیری از احتکار نان خشک است و تا زمانیکه مشکل آرد و نان و گندم به صورت ریشه‌ای و اساسی حل نشود، این تخلفات ادامه دارد.
به گفته او، واقعی سازی قیمت نان و پرداخت یارانه نقدی به دهک‌ها و اقشار ضعیف راهکار اساسی جلوگیری از تخلفات احتکار نان خشک و آرد یارانه‌ای محسوب می‌شود.
هاشمی ادامه داد: هم اکنون میزان مصرف آرد و گندم در کشور واقعی نیست و به عبارتی ضایعات پخت نان به سبب استفاده خوراک دام و طیور هدفدار انجام می‌شود.

کاهش نرخ جهانی گندم ارتباطی به تولید داخل ندارد

رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره تاثیر کاهش نرخ جهانی گندم بر خودکفایی تولید داخل گفت: نرخ جهانی گندم تابع مولفه های مختلفی همچون مسائل اقتصادی، جنگ و بلایای طبیعی است، از این رو نمی توان با بازار جهانی رقابت داشت.
عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: آمارها حاکی از آن است که در برخی مواقع قیمت جهانی گندم ۱.۵ برابر تولید داخل بوده است، از این رو تامین گندم خبازی و رسیدن به خودکفایی مهم ترین اولویت است چراکه بواسطه شرایط تحریم، تامین گندم از مبادی خارجی تحت تاثیر قرار می گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای