یک زن، رئیس سازمان شیلات ایران
گپ و گفتی با زنی کشاورز، پرورشدهنده ماهی، بلوکساز! و همچنین گوینده رادیو! اخبار سبز کشاورزی؛ حبیب کریمی| به یاد میآورم 54سال پیش که در روزنامه «آژنگ»
گپ و گفتی با زنی کشاورز، پرورشدهنده ماهی، بلوکساز! و همچنین گوینده رادیو!
اخبار سبز کشاورزی ؛ حبیب کریمی | به یاد میآورم 54سال پیش که در روزنامه «آژنگ» بهعنوان خبرنگار و نویسنده فعالیت میکردم، روزی روانشاد کاظم مسعودی، مدیر روزنامه، من را فراخواند و گفت: «برایت سوژهای دارم» و در ادامه یادآور شد که زنی به نزد بانوی به نام «دولو» بروم که البته نام کوچک او را به یادم ندارم (چراکه مجموعهای از روزنامه آژنگ را که در آنها مطالب و نوشتههایم را جمعآوری کرده بودم، در سال 1365 در تجریش که آب بهطور سرسامآوری در کوچه بنبست واقع در خیابان دکتر حسابی (مقصود یک) شمیران که من در آپارتمانی ساکن بودم تلنبار شده و در نتیجه سیل به زیرزمین آپارتمان مجموعه ساختمان مزبور سرازیر گردید و چنان آن مجموعه را خیس و مچاله کرد که نه از تاک نشان بود و نه از تاک نشان!).
سلطان شیلات ایران
به هر تقدیر خانم «دولو» آن زمان رئیس یا مدیر سازمان شیلات ایران بود و منظور و مقصود و مدیر روزنامه آن بود که من به نزد او بروم و گفتگو و مصاحبهای را با وی انجام داده و آن را جهت درج در روزنامه آژنگ به سردبیر روزنامه «رضا عزمی» (که نمیدانم اکنون کجاست) تحویل دهم.
آن زمان به خانم دولو «سلطان شیلات» میگفتند؛ چراکه تمام بنادر، جزایر و رودخانهها با انواع و اقسام ماهی سفید، کفال، خاویاری و… تحت استیلای او در شمال، جنوب، غرب و شرق کشور بود و هر نوع صید تحت نظارت شدید سازمان شیلات ایران و استیلای تمام و کمال آن زن انجام میشد و به همین مناسبت او را به سلطان شیلات ایران ملقب ساختند!
این برش از تاریخ سازندگی و اثرگذاری یک زن توانمند ایرانی را از آن جهت مطرح کردم که امروز نیز کارآفرینی فردی دیگر از زنان کشور را مرور کنم.
زن بازنشسته یک بانک دولتی، امروزه کارفرمای 3 واحد تولیدی است!
به هر حال گذر زمان، تا به آنجا رسید که اخیرا با زنی آشنا شدم که بازنشسته یکی از بانکهای دولتی است، اما پس از 22 سال کار در آن بانک دولتی، اینک در شمال ایران و دقیقا در شهر رشت به کار کشاورزی و پرورش ماهی و ایجاد یک واحد صنعتی ساخت بلوک برای هر نوع ساختمان مشغول است.
تیتی خانم، زنی یک تنه میتواند به همه کارها برسد!
خانم مرضیه الماسی که چند روز از ایام هفته را در شمال ایران و استان گیلان میگذراند معتقد است، زنها علاوهبر کار در اداره، خانهداری، پرورش و تربیت کودک، رتق و فتق امور خانه و آشپزخانه و سایر قضایا! میتوانند کار آمد و نانآور خود و همسر و کارآفرین برای گروهی بسیار باشند، ضمن اینکه باید یادآور شوم که او مدتی هم در رادیو رشت گوینده خبر نیز بوده است! آن هم در سال 1350.