خبر فوری
شناسه خبر: 12813

ممنوعیت فروش سم بدون نسخه گیاه‌پزشکی

شاپور علائی‌مقدم در نشست خبری امروز که به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شد، درباره زمان اجرای این طرح، گفت: در حال حاضر سم بدون ضابطه به فروش می‌رسد

ممنوعیت فروش سم بدون نسخه گیاه‌پزشکی

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، از ممنوعیت فروش سم بدون نسخه گیاه‌پزشکی خبر داد.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، شاپور علائی‌مقدم در نشست خبری صبح امروز که به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شد، درباره زمان اجرای این طرح، گفت: در حال حاضر سم بدون ضابطه به فروش می‌رسد و این در حالی است که کلینیک‌های گیاه‌پزشکی بر اساس قانون حق فروش سم را ندارند؛ آغاز دهه مبارک فجر بهترین زمان اعلام نهضت سم‌زدایی در کشور است و دستورالعمل آن به‌زودی ابلاغ می‌شود.

به گفته و‌ی، تعداد سم فروشی‌های فعال در کشور ده برابر تعداد کلینیک‌های دامپزشکی است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به قدیمی بودن قانون حفظ نباتات در کشور، گفت: این قانون مربوط به سال ۱۳۴۶ بوده و نیازمند بازنگری است.

وی با اشاره به افزایش تعداد آزمایشگاه‌های مرجع با همکاری وزارت بهداشت و درمان، گفت: افزایش تعداد آزمایشگاه‌های مرجع برای افزایش ترویج صدور دستورالعمل مصرف سموم کشاورزی است و از ابتدای اسفند این تعداد به ۱۰ آزمایشگاه مرجع افزایش می‌یابد.

امکان ایجاد آزمایشگاه‌های سیار وجود خواهد دارد

این مسئول با بیان این که در حال حاضر امکان ایجاد آزمایشگاه‌های سیار نیز وجود خواهد دارد، یادآور شد: در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد آزمایشگاه‌های بررسی کیفی محصولات کشاورزی خرد نیز هستیم.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه این سازمان ضامن سلامت و بهداشت محصولات کشاورزی از منشأ گیاهی است، تصریح کرد: از ۱۳۰ میلیون تن محصولات تولیدی در بخش کشاورزی ۸۵ میلیون تن آن توسط سازمان حفظ نباتات مراقبت می‌شود.

به گفته وی، مراقبت محصولات کشاورزی از نظر عوامل خسارت‌زا بر عهده سازمان حفظ نباتات کشور است.

میانگین مصرف آفت‌کش‌ها در کشور تقریباً یک‌سوم میانگین جهانی است

وی ادامه داد: میانگین مصرف آفت‌کش‌ها در کشور تقریباً یک‌سوم میانگین جهانی است و باید به‌صورت نهادینه با استفاده از انتقال آخرین یافته‌های تحقیقاتی به عرصه‌ها و بسترهای تولید آن را ساماندهی کنیم.

علائی‌مقدم با اشاره به شرایط جدید برای عرضه و صادرات محصولات کشاورزی از اسفند ماه، یادآور شد: کلیه محصولات صادراتی از ابتدای اسفندماه در سامانه سماک مورد رصد، پایش و کنترل قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: رصد و پایش محصولات تولیدی از محل تولید آغاز می‌شود؛ می‌توان گفت در فاز نخست سامانه سماک، از مزرعه تا سفره محصولات کشاورزی صادراتی رصد و پایش می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخان خود با اشاره به هجوم ملخ از اواسط بهمن ‌ماه به کشور، گفت: احتمال هجوم ملخ از ۱۵ بهمن ‌ماه وجود دارد و برای مبارزه با این آفت عمومی درخواست ۵۰ میلیارد تومان اعتبار را داده‌ایم.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر زمان بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی است، گفت: برای بودجه سال ۱۴۰۱ پیشنهاد ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سازمان حفظ نباتات شده است.

به گفته وی، این میزان اعتبار بنا است تا از محل تأمین هزینه - درآمد باشد و فشار مالی برای دولت نخواهد داشت.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای