با دستور وزیر کود مورد نیاز کشاورزان تامین شد
معاون امور زراعت از تامین کود مورد نیاز کشت پاییزه خبر داد و گفت: با دستور وزیر کود مورد نیاز کشاورزان تامین و در اختیار آنان قرار میگیرد.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا مهاجر در آیین آغاز فصل زراعی 1403-1404 با محوریت کشت پاییزه، دستیابی به امنیت غذایی را اولویت اصلی و لازمه رسیدن به امنیت در کشور اعلام کرد و گفت: برای ایجاد تحول در بخش کشاورزی کشور و تولید 90 درصدی محصولات اساسی، باید کود مورد نیاز به موقع، به اندازه و بهینه تامین شود.
وی با بیان این که کشاورزان دغدغه تامین کود را نداشته باشند، افزود: با دستور وزیر جهاد کشاورزی، کود مورد نیاز کشاورزان به اندازهی کافی تامین و در اختیارشان قرار میگیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به اهداف بخش کشاورزی باید در ابتدای سال 800 هزار تن کود ازته، 600 هزار تن کود فسفاته و 300 تا 350 هزار تن پتاسه برای تولید در سال آینده داشته باشیم.
مهاجر از پرداخت مطالبات گندمکاران در روزهای آتی خبر داد و گفت: قیمت بذر گندم مناطق دیم 24 هزار و 500 تومان و بذر گندم آبی 25 هزار و 500 تومان ابلاغ شده است و به دستور مقام عالی وزارت حدود 2 همت، اعتبار مورد نیاز این بخش تامین خواهد شد.
بیشترین یارانه به جو اختصاص یافته
به گفته وی، قیمت خرید تضمینی دانههای روغنی، کلزا و جو هم اعلام شده، بیشترین یارانه به جو اختصاص یافته و امیدواریم بتوانیم جو بیشتری در اراضی شور و لبشور بکاریم.
معاون امور زراعت با بیان این که تاکنون در مکانیزاسیون، کود، سم، بذر و مباحث فنی بخصوص در دیمزارها با کمک ستاد اجرایی فرمان امام کارهای خوبی انجام شده است، تصریح کرد: دستاورد آن تولید بیش از 6.5 میلیون تن گندم در دیمزارها است.
مهاجر به ظرفیت کشور برای تولید سبزی و صیفی اشاره کرد و گفت: در استان هرمزگان در لابلای سنگها که حتی 1 گرم خاک و حتی ماسه ندارد، با آب شور و لبشور، هکتاری 60 تا 80 تن گوجهفرنگی تولید میشود.
وی ادامه داد: زمانی که در روسیه دما 30 درجه زیر صفر داریم در ایران دمای هوا 30 درجه بالای صفر است و ما میتوانیم بدون فشار بر تولید گندم، جو و محصولات اساسی، به راحتی نیاز مناطق سرد دنیا را تامین و ارز وارد کشور کنیم.
مبارزه با آفات و بیماریها را جزو اولویتهای اصلی وزارت
معاون امور زراعت به چالشهای پیش روی تولید داخلی بخش کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: حذف خط اعتباری مکانیزسیون، کمبود سوخت و قطعی برق از مشکلات پیش روی تولید داخل است که باید مدیریت شود.
وی مبارزه با آفات و بیماریها را جزو اولویتهای اصلی وزارت عنوان کرد و گفت: باید در خصوص سم دقت بیشتری شود تا سموم باکیفیت در کشور توزیع و در اختیار کشاورزان قرار گیرد. همچنین در خصوص کشت دانههای روغنی، گندم، جو، محصولات پاییزه و طرح استمرار نیز باید دقت بیشتری صورت گیرد.