کشاورز نمونه اهل رفسنجان عنوان کرد
خاک ایران شور شد/ باید بهسمت استفاده از کودهای سولفاته برویم
کشاورز نمونه کشور گفت: باید بهسمت استفاده از کودهای سولفاته برویم که شوری کمتری دارند و از کودهای دامی پوسیده شده استفاده کنیم، چون زمینهای ما نیازمند مواد آلی است
اخبار سبز کشاورزی؛ زینلی، کشاورز نمونه کشورمان با اشاره به اینکه اصلیترین چالش کشاورزی کشور ما کمبود آب است، گفت: در این راستا استفاده از سیستمهای آبیاری تحت فشار و جلوگیری از تبخیر و تعرق آب، حمایت مالی دولت از کشاورزان با اوراق مشارکت یا وامهای کمبهره برای حرکت بهسمت کشاورزی بهروز و مدرن و افزایش بهرهوری، راهحل این مساله است.
وی ادامه داد: برای رفع چالش کمآبی در کشور، اجرای سیستم آبیاری تحتفشار، استفاده از استخر ذخیره آب، تغییر ارقام بومی منطقه، کاربرد نایلون آبیاری برای کاهش تبخیر و تعرق آب و کمکردن سطح زیرکشت، ازجمله روشهایی است که سبب بالا بردن بهرهوری آب میشود؛ بهشرطی که وزارت نیرو و سازمان آب، پروانه زمینداران را کم نکنند.
خاک ایران شور شد
این کشاورز نمونه کشور گفت: اقلیم کشور ما خشک و خاک ما شور شده است و کمبود مواد آلی داریم. بهترین کار در این شرایط این است که از کودهای آلی شیرینتر استفاده کنیم و از کودهای شیمیایی سولفاته و شیرینتر و کودهای کلر دار و آمونیاکدار در منطقه استفاده نکنیم.
اهمیت استفاده از کودهای سولفاته
زینلی ادامه داد: باید بیشتر بهسمت استفاده از کودهای سولفاته برویم که شوری کمتری دارند و از کودهای دامی پوسیده شده استفاده کنیم، چون زمینهای ما نیازمند مواد آلی است.
سولفات حالت اصلاح کنندگی دارد
وی با اشاره به تاسیس کارخانه تولید کود سولفات آمونیوم در رفسنجان گفت: کود سولفات آمونیوم از کودهایی است که میتوانیم برای رفع کمبود ازت از آن استفاده کنیم، مخصوصا در کل مناطق کویری و مناطق پستهخیز که خاک و آب شور است، زیرا سولفات حالت اصلاح کنندگی دارد.
کود سولفات آمونیوم باید جایگزین اوره شود
این کشاورز نمونه کشور با اظهار تاسف درباره اینکه سیستم دولتی حامی اوره است، گفت: اوره البته ازت خوبی دارد، اما آمونیاک در آن نیست و در درازمدت زمین را سخت میکند و در فصول گرم هم مشکل ایجاد میکند.
زینلی افزود: اگر کود سولفات آمونیوم جایگزین اوره شود میتواند خاکهای ما را اصلاح کند. امیدواریم دولت و بخش خصوصی به سمت حمایت و تولید بیشتر کود سولفات آمونیوم با استاندارد و قیمت مناسب بروند.
ورود رفسنجان به چرخه تولید کود
وی در ادامه افزود: قبلا کود سولفات آمونیوم از ازبکستان وارد میکردیم، بعد از اصفهان و جدیدا هم رفسنجان با تولید کود پودری، گرانوله و استاندارد وارد این چرخه تولید شده است.
استاندارد بالای تولیدات کارخانه کیمیای سبز
این کشاورز نمونه کشور با اشاره به تولیدات کارخانه کیمیای سبز رفسنجان گفت: تولیدات کارخانه کیمیای سبز برای مردم رفسنجان در دسترستر است، کرایه ندارد و روی استاندارد آن نظارت جدی وجود دارد. کود سولفات آمونیوم کود بسیار خوبی برای کشاورزان ایرانی به خصوص باغداران است و گوگرد و اصلاحکنندگی خوبی دارد.
رفسنجانیها هوای کارخانه را داشته باشند و کارخانه هم هوای کشاورزان را
زینلی اظهار امیدواری کرد که کارخانه کیمیای سبز رفسنجان تداوم خدمت داشته باشد و استانداردها را از ابتدا تا انتها کامل رعایت کند تا رفسنجانیها هوای کارخانه را داشته باشند و کارخانه هم هوای کشاورزان را.
وی در پایان عنوان کرد: در کشورمان و شهرمان نیازمند کارخانههای تولیدی دیگری هم هستیم، لذا دعوت میکنیم از سرمایهگذاران داخلی و خارجی که در این حوزهها ورود کنند. زمینههایی چون تولید دیآمونیوم فسفات و فسفرهای مایع، کودهای محلول در آب و کودهای زیستی. زمین مادر کشاورزی است، خاک کشور ما مسموم شده شوریاش بالاست و از حالت حاصلخیزی خارج شده است بنابراین ضوروی است که ما باید به سمت استفاده از کودهای مناسب برویم.