خبر فوری
شناسه خبر: 49448

مدیر فنی شرکت آریا شیمی در گفت‌وگو با اخبار سبز کشاورزی:

سهمیه‌بندی واردات مواد تکنیکال حذف گردد

مرتضی عظیمی‌پور، مدیر فنی شرکت آریا شیمی عدم تخصیص ارز و اعمال سهیمه‌بندی برای واردات مواد تکنیکال را از مشکلات مهم پیش‌روی تولید کنندگان دانست

سهمیه‌بندی واردات مواد تکنیکال حذف گردد

اخبار سبز کشاورزی؛ تقریبا همه کسانی که در نمایشگاه جامع کشاورزی رفت و آمد داشته‌اند و این نمایشگاه را در سال‌های اخیر و متمادی از نزدیک ملاحظه و مشاهده کرده‌اند، بر این نکته تاکید دارند که نمایشگاه مذکور روندی رو به رشد داشته و به خوبی توانسته است مخاطبان و بازدیدکنندگان خود را تغذیه کند.

از جمله این افراد مرتضی عظیمی‌پور، مدیر فنی شرکت آریا شیمی است که اذعان می‌کند نمایشگاه جامع کشاورزی هر سال بهتر می‌شود و روندی رو به رشد دارد و مخاطبان بیشتری را جذب خود می‌کند.

با این حال او از اینکه نمایشگاه‌های واردکنندگان نهاده‌ها و تولیدکنندگان از هم جدا شده و افتراق میان این دو نمایشگاه حاصل شده است، ابراز ناخرسندی می‌نماید و توضیح می‌دهد: امسال این دو نمایشگاه در دو زمان مختلف بر پا شده و بازدیدکنندگان شهرستانی مجبور شده‌اند یک‌بار برای بازدید از نمایشگاه واردکنندگان به تهران بیایند و از این نمایشگاه در ایران‌مال دیدن کنند و یک‌بار هم در اواخر بهمن به تهران مسافرت کنند و از نمایشگاه جامع بازدید نمایند.

نمایشگاهی که اطلاق عنوان جامع به آن صحیح است

 وی تاکید می‌کند: از این منظر، نمایشگاه سال گذشته که بازدیدکنندگان هر دو نمایشگاه را در یک روز می‌دیدند و صبح از نمایشگاه جامع و بعد از ظهر از نمایشگاه واردکنندگان در ایران مال‌دیدن می‌کردند، خیلی بهتر بود و شرایط نسبتا آسانی را برای بازدیدکنندگان و مخاطبان فراهم آورده بود.

وی معتقد است نمایشگاهی که قرار است در اواسط بهمن در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شود، به لحاظ تنوع و گستردگی محصولات عرضه شده، نمایشگاهی جامع را پدید آورده و به لحاظ مفهوم و شرایط اطلاق عنوان جامع به آن صحیح است.

وی می‌گوید: وجود ماشین‌آلات و تجهیزات گوناگون در این نمایشگاه، عرضه نهاده‌ها و فناوری‌های مختلف به آن جامعیت آشکاری داده و آن را نمایشگاهی جامع کرده است.

رونمایی از 4 بذر تجاری و نیمه‌تجاری شده در نمایشگاه امسال

این مدیر فنی شرکت آریا شیمی، از رونمایی 4 بذر تجاری و نیمه‌تجاری شده در این نمایشگاه خبر می‌دهد و می‌گوید: این 4 گونه بذر نیمه‌تجاری و تجاری شده در نمایشگاه امسال رونمایی خواهد شد و به مخاطبان و مصرف‌کنندگان عرضه می‌گردد. همچنین بخشی از غرفه‌مان را برای عرضه این بذرها اختصاص می‌دهیم.

وی ادامه می‌دهد: علاوه‌بر این 10 نوع از کالای کود و سم جدیدمان را عرضه خواهیم کرد، در این رابطه تلاش می‌کنیم کودهایی با قیمت ارزان‌تر تولید نماییم تا این کودها را جایگزین کودهای خارجی کنیم.

تولیدکنندگان درباره تخصیص ارز مشکلات فراوانی دارند

عظیمی‌پور سپس به مشکلاتی که تولیدکنندگان را آزار می‌دهد، می‌پردازد و در این باره توضیح می‌دهد: تولیدکنندگان درباره تخصیص ارز مشکلات فراوانی دارند، به‌ویژه امسال که ارزهای نیمایی و ترجیحی قطع شده، مشکلات ما افزایش یافته است.

وی اعمال سهیمه‌بندی برای واردات مواد تکنیکال را از دیگر مشکلات پیش‌روی واردکنندگان دانست و در این باره توضیح داد: برای هر یک از گونه‌های مواد تکنیکال سهمیه خاصی تعیین شده که نمی‌توان بیشتر از میزان تعیین شده آن مواد را وارد کرد.

وی افزود: شرکت آریا شیمی هم‌اکنون 120 نوع سم و 80 نوع کود تولید می‌کند، در این میان برخی کودها از مشتری و تقاضای بیشتری برخوردار است؛ درحالی‌که برای واردات ماده تکنیکال آن سقف تعیین شده است. وجود همین سقف باعث می‌شود تا ما مجبور به کاهش تولید آن و تعیین محدودیت برای عرضه آن شویم. امری که باعث متضرر شدن شرکت، عدم تامین نیاز مشتریان و زیان دیدن کشاورزان می‌شود.

محدود شدن تولید برخی از انواع کود و سم

عظیمی‌پور محدودیت‌های اعمال شده برای واردات از طریق تعیین سهیمه واردات موادتکنیکال را باعث محدود شدن تولید برخی از انواع کود و سم دانست و گفت: با این وضع راهی جز محدود کردن عرضه برخی گونه‌های سم نیست که این امر مسلما به زیان کشاورزان است.

وی آزاد سازی قیمت ارز و حذف ارز ترجیحی در موارد واردات مواد تکنیکال را باعث گران شدن محصول نهایی دانست و گفت: در سال گذشته جهش ناگهانی قیمت در مقطعی موجب توقف ناگهانی فروش شد و کشاورزان را دچار چالش کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای