فاطمه مهاجرانی در آیین افتتاح یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی:
دولت و بخش خصوصی برای پیشرفت و اعتمادسازی همکاری کنند
آیین افتتاح یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی، امروز با حضور علیرضا مهاجر معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، محمد جوادعسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی
اخبار سبز کشاورزی؛ آیین افتتاح یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی، امروز با حضور علیرضا مهاجر معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، محمد جوادعسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، علاییمقدم معاون توسعه منابع انسانی جهاد کشاورزی، مریم جلیلیمقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، سخنگوی دولت و مسعود گیلآبادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشور و همچنین مقامات صنفی تولیدکننده کود، سم و بذر کشور در محل سالن اجتماعات مرکز دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد.
در این آیین، ابتدا دکتر مسعود گیلآبادی رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشور به حاضران خیرمقدم گفت و با اشاره به انتقاد مقام رهبری در این باره که بخشهای دولتی و نظارتی نباید به عنوان سرعتگیر بخش خصوصی عمل کنند، از برخی تصمیمات غیرمسئولانه نظیر اعمال تعرفههای نادرست، سهمیهبندی غیرکارشناسی و ایجاد محدودیت برای تولیدکنندگان گلایه کرد.
وی همچنین با استقبال از تصمیمات قابل تقدیر سازمان حفظ نباتات، این تصمیمات را موجب افزایش دلگرمی برای تولیدکنندگان و فعالان بخش کشاورزی دانست.
گیلآبادی همچنین از تولد رسانه اگروپارس نیوز برای افزایش ارتباط و تسریع در خبررسانی و اطلاعرسانی خبر داد و تصریح کرد: اگر دغدغه تولیدکنندگان در زمینه تامین ارز و مشکلات واردات مواد اولیه برطرف شود، علاوهبر تامین نیاز 40هزار تنی کشور به سموم و آفتکشها، توان تولید 400 هزار تنی برای صادرات نیز وجود دارد.
وی در پایان سخنان خویش، پویش سراسری «همه با هم برای تولید، همه با هم برای کشور و همه با هم برای همه مردم» را اعلام و درخواست کرد تا مقامات دولتی و حکومتی با پیوستن به آن، این پویش را تقویت کنند.
حضور 180 شرکت تولیدکننده نهاده
فرشاد طیاری، دیگر سخنران این آیین بود که از فعالیت و از حضور 180 شرکت تولیدکننده نهاده تشکر کرد و آنان را سربازان نرم اقتصادی کشور نامید.
وی گفت: علیرغم آنکه بر اثر تورم موجود، نفروختن مواد اولیه و تولید شده، سود به مراتب بالاتری برای تولیدکنندگان کشور دارد، صنعتگران دست از تولید و عرضه محصول برنداشته و امنیت غذایی کشور را به خطر نینداختهاند.
فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه تورم غیرقابل انتظار قیمت مواد اولیه از گران شدن برخی محصولات از جانب شرکتهای دولتی مانند شرکت ملی مس، شرکت ملی پتروشیمی و وزارت نفت انتقاد کرد و گفت: این گران شدن موجب قفل شدن و نابودی تولیدکنندگان خواهد شد.
توان صادراتی سالانه 4 میلیارد دلاری کالای پلیاتیلن و لولههای انتقال آب
بهشتیان، رئیس انجمن تولیدکنندگان لولههای پلیاتیلن نیز نمایشگاه را فرصت خوبی برای عرضه توانمندیها و محصولات تولیدکنندگان دانست و تصریح کرد: وقتی دولت از بخش خصوصی سخن میگوید باید متوجه این نکته مهم باشد که منظور از بخش خصوصی همه شرکتهای بخش خصوصی است که صدای آنها از طریق نهادهای صنفیشان به اطلاع دولت میرسد، نه شرکتهای ویژه یا خصولتی.
وی از توان صادراتی سالانه 3 تا 4 میلیارد دلاری کالای پلیاتیلن و لولههای انتقال آب خبر داد و گفت: این توان صادراتی شرکتهای تولیدی ایرانی به خاطر عدم ارائه حمایتهای دولتی، عملیاتی نشده است.
تامین منابع ارزی از مشکلات بخش کشاورزی است
نیازی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم به سه رکن اساسی عملیات آب و خاک، بهنژادی و بهزراعی در بهبود کشاورزی و افزایش بهرهوری در این بخش اشاره کرد و گفت: تا پایان برنامه هفتم پیشرفت باید مصرف آب برای تولید 160 میلیون تن محصول کشاورزی به 51 میلیارد مترمکعب برسد که بدون تامین منابع مورد نیاز این امر امکانپذیر نیست، وی مشکل تامین منابع ارزی را از دیگر مشکلات بخش کشاورزی دانست و خواستار حل آن شد.
کاهش بارندگی در کشور
دکتر جلیلیمقدم، رئیس سازمان حفظ نباتات نیز در این مراسم به کاهش بارندگی در کشور اشاره و تصریح کرد: به جز مازندران در همه استانهای دیگر کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته و نیز نسبت به میانگین دوره بلند مدت گذشته رخ داده است.
وی گفت: نسبت به سال گذشته به طور متوسط 8 درصد و نسبت به دوره بلند مدت 51 درصد کاهش بارندگی رخ داده که هشدار آمیز است.
وی با بیان اینکه سلامت انسان و سلامت محیط زیست خط قرمزهای سازمان حفظ نباتات است، گفت: باید عدم رضایت از کیفیت آفتکشهای سموم ریشهیابی و برطرف شود.
وی ورود محصولات ایرانی به بازارهای بینالمللی را موجب ارتقای کیفیت و مرغوبیت آفتکشها دانست و گفت: به شرط تامین نیاز داخل از صادرات آفتکشهای ایرانی استقبال میکنیم.
علت وجود رانتخواری و فساد در بخش کشاورزی کشف و اعلام شود
دکتر عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، دیگر سخنران مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی بود که از ورود نهادههای کشاورزی به درون کشور از طریق قاچاق انتقاد کرد و با بیان اینکه ظرفیت بالایی برای تولید و صادرات محصولات و نهادههای کشاورزی در کشور وجود دارد، گفت: این ظرفیت به گونهای است که حتی میتواند سبب بینیازی کشور از صادرات نفت و بستن شیرهای نفت شود.
وی وجود 250 هزار فارغالتحصیل کشاورزی در مقاطع مختلف و 13هزار عضویت هیات علمی در این بخش را ظرفیتی مغفول مانده توصیف کرد و خواستار بهکارگیری این ظرفیت شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی همچنین خواستار تبدیل مقاله به محصول شد و با بیان اینکه در بخش کشاورزی فساد، رانت خواری و رانتجویی کار خودش را انجام میدهد، از مقامات دولت درخواست کرد تا علت وجود رانتخواری و فساد در بخش کشاورزی را کشف و اعلام کنند.
وی تصریح کرد: اگر در این باره مشکل قانونگذاری وجود دارد باید بیان شود تا نمایندگان مجلس در قالب طرح، استفساریه و... آن را برطرف کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از وجود آمارهای غیرواقعی در بخش کشاورزی انتقاد کرد و آن را ایجاد کننده تصمیمات غیرواقعی دانست.
وی در پایان گفت: 30 درصد ضایعات محصولات کشاورزی که نیاز غذایی 27 میلیون نفر را تامین میکند باید کاهش پیدا کند و به حداقل ممکن برسد.
پیشبینی پذیر شدن بازار اهرمی برای جلوگیری از حرکتهای موجی جامعه
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت آخرین سخنران این مراسم افتتاحیه بود که کشاورزی را دارای ارتباط همزمان با تمدن و نیز امنیت غذایی زندگی انسانها توصیف و اضافه کرد: بدین ترتیب کشاورزی با گذشته و آینده جوامع انسانی ارتباط مستقیم و تنگاتنگ دارد.
وی با اشاره به ارتباط محصولات کشاورزی با سفره مردم گفت: به این ترتیب به سرعت همه مردم از تغییر قیمت محصولات کشاورزی آگاه میشوند که همین امر، کشاورزی و تامین امنیت غذایی را بسیار راهبردی کرده است.
سخنگوی دولت با تشریح مفهوم اعتماد در دیدگاههای اعتمادی، حصول و برقراری اعتماد را ناشی از پیشبینیپذیری دانست و گفت: مهم است که دولت و بخش خصوصی که در یک زیستبوم فعالیت میکنند، توانند محیطی قابل پیشبینی و اعتمادساز پدید آورند.
وی توضیح داد: وقتی عرضه محصولات کشاورزی به جامعه به مخاطره میافتد مردم بیش از نیاز خود خرید میکنند که همین امر بر اثر پیشیبینی ناپذیر بودن وضعیت بازار و عدم اعتماد رخ میدهد و سبب افزایش تورم میشود. این همان اثر پروانهای است که یک اتفاق کوچک یعنی نابهسامانی عرضه یک محصول کشاورزی، اثر بزرگی مانند تورم را در جامعه پدید میآورد.
مهاجرانی پیشبینی پذیر شدن بازار را اهرمی برای جلوگیری از حرکتهای موجی جامعه دانست و گفت: دولت در صدد انجام رفتارهای اعتمادساز و نیز پیشبینیپذیر کردن شرایط جامعه و بازار است.
وی با بیان اینکه عملکرد و تحقق برنامهای توسعه و پیشرفت در گذشته بیش از 30 درصد نیست، گفت: اجرای برنامه منابعی میخواهد که در اختیار دولت نیست با این حال دولت تصمیم گرفته است برنامه هفتم پیشرفت را با اعتمادسازی و جلب سرمایههای بخش خصوصی به اجرا درآورد.
خسارت دعوا میان نهادهای کشور متوجه مردم است
مهاجرانی خسارت دعوا میان نهادهای کشور را متوجه مردم دانست و با بیان اینکه مهم نیست چه کسانی طرفین این دعوا باشند، گفت: در هر صورت این مردم هستند که از دعوای نهادهای حکومتی زیان خواهند دید به همین علت باید همکاری و همراهی بیشتری میان قوای سهگانه کشور وجود داشته باشد.
وی افزود: اگر دعواها کاهش یابد، توجه محافل از اشخاص و افراد به سوی موضوعات معطوف میگردد و مشکلات راحت حل خواهد شد.
فاطمه مهاجرانی در پایان از به کارگیری شیوهها و محصولات نوین در کشاورزی حمایت کرد و گفت: با توجه به مشکلات و نارساییهای مختلف، بهکارگیری شیوههای و ابزارهای نوین در کشاورزی میتواند موفقیت زیادی را برای کشور و دستاندرکاران به وجود آورد.
گفتنی است در پایان این مراسم از تندیس یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی رونمایی شد.