خبر فوری
شناسه خبر: 33953

ایران و روسیه تفاهم کردند

توافق بر سر ممنوعیت بلندمدت صید ماهیان خاویاری

یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک شیلاتى جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون که در دو روز پایانی اردیبهشت امسال در آستراخان روسیه برگزار شد

توافق بر سر ممنوعیت بلندمدت صید ماهیان خاویاری

در پایان یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک شیلاتى جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه که در دو روز پایانی اردیبهشت امسال در آستراخان روسیه برگزار شد، سند اجلاس توسط «سید حسین حسینى»، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران و «واسیلى ساکالف معاون»، رئیس آژانس ماهیگیرى فدراسیون روسیه به امضا رسید که به‌موجب آن ایران و روسیه بر ممنوعیت بلندمدت صید ماهیان خاویاری توافق کردند.

به‌گزارش اخبار سبز کشاورزی، در این سند ضمن ابراز خرسندى از همکاری‌هاى گذشته، بر گسترش همکاری‌هاى تجارى و تحقیقاتی و آبزى‌پرورى تأکید شد. همچنین، طرفین بر ممنوعیت بلندمدت صید ماهیان خاویاری توافق کردند و مواضع مشترک خود را برای تثبیت نشان تجاری خاویار سیاه خزری ابراز کردند. همچنین، در این نشست دوروزه مقرر شد تا موانع ثبت شرکت‌هاى ایرانى براى صادرات آبزیان پیگیرى و برای واردات محصولات شیلاتی مورد علاقه دو کشور برنامه‌ریزی شود.

همکاری در زمینه فرآوری و تجارت آبزیان، علمی و تحقیقاتی، توسعه همکاری‌ها در زمینه بازسازی ذخایر و آبزی‌پروری، ماهیگیری، توسعه سرمایه‌گذاری در ایران از جمله مواردی بود که در این نشست دوروزه مورد بحث‌ و گفت‌وگو قرار گرفت.

تسهیل در صادرات آبزیان به روسیه

به گزارش روابط عمومی سازمان شیلات کشور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در این نشست دوروزه بر ضرورت تسهیل در صادرات آبزیان به روسیه از طریق توسعه راه‌های حمل‌ونقل، تسهیل در انتقال ارز و حمایت دولت روسیه از صادرکنندگان ایرانی تأکید کرد.

سیدحسین حسینی به بررسی امکان تفاهم‌نامه بین مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی و مؤسسه تحقیقات شیلات روسیه اشاره کرد و طرف روسی نیز ضمن ارائه اقدامات خود در حوزه بازسازی ذخایر و رهاسازی بچه‌ماهی و فعالیت صیادی در دریای خزر به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. بنابر این گزارش طرف ایرانی نیز با اشاره به فرصت‌های همکاری و ضرورت انتقال تجربیات از طریق تشکیل کارگروه فنی مشترک تصریح کرد: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سواحل جنوبی کشور ایران وجود دارد و یکی از شرکت‌های روسی برای حضور در ایران و بازدید از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و بررسی آن در دو ماه آینده اعلام آمادگی دارد.

همچنین همکاری برای اعزام دانشجو برای تحصیل در رشته شیلات به روسیه از دیگر موارد توافق شده در این نشست بود. براساس اعلام دبیرخانه برگزاری این رویداد، نشست بعدی در تابستان ۱۴۰۳ در کشور ایران برگزار می‌شود.

مهمترین موضوع تفاهم‌شده در این نشست، با هدف نجات ماهیان خاویاری از انقراض و تلاش برای کاهش اثرات کم‌آبی خزر بر این گونه‌های آبزی، ممنوعیت بلندمدت صید عنوان شد. توسعه آبزی‌پروری و کشاورزی، کاهش آورد آب خزر و اثر مخرب کاهش بر مناطق ویژه رشد ماهیان خاویاری در ایران، اثرات افزایش آلودگی‌های آبی بر تعداد و کیفیت گونه‌های ریزدانه و درشت‌دانه خزری از نقاط مغفول‌مانده این نشست بود که صحبتی از آن به میان نیامد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای