خبر فوری
شناسه خبر: 48923

بیمه تخصصی برای فعالیت‌های دریایی تدوین می‌شود

برای تاب‌آوری فعالیت در دریا پیشنهاد می‌شود بیمه تخصصی برای فعالیت‌های دریایی تدوین شود.

بیمه تخصصی برای فعالیت‌های دریایی تدوین می‌شود

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران، جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان شیلات با حضور علی عبدالعلی زاده نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور، معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران و مدیران ستادی و استان‌های ذی‌ربط به صورت ویدیوکنفرانس با موضوع ارائه گزارش عملکرد و بررسی راهکارهای توسعه پرورش ماهی در دریا امروز 26 آذر 1403 در سالن جلسات سازمان شیلات ایران برگزار شد.

معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در این جلسه گفت: برای پرورش آبزیان در قفس، در مناطق مختلف آبی بررسی‌های لازم و مطالعات ضروری انجام شده تا برای سایر گونه‌ها مهاجم نباشد.

سیدحسین حسینی با اعلام آن که به گونه‌ای بومی گفته می‌شود که 20 سال ساکن منطقه باشد، خاطرنشان کرد: علاوه بر آنکه بقاء گونه را بررسی می‌کنیم، آنها را تک جنس (مونوسکس) می‌کنیم تا آسیبی به ترکیب صید وارد نشود.

وی افزود: قزل‌آلا در شمال و سیبس در جنوب در ترکیب صید نیست و فقط گونه‌های پرورش در قفس هستند که در دریا تولید می‌شوند.

تجارب تلخی از گونه‌های مهاجم داریم

وی ادامه داد: پروسه الحاق گونه‌های پرورشی کاملا قابل کنترل است و قابلیت الحاق شدن با اکوسیستم را دارند.

حسینی همچنین گفت: تجارب تلخی از گونه‌های مهاجم داریم اما با توجه به سند امنیت غذایی، باید آبزی‌پروری قابلیت پرورش داشته باشد.

وی تاکید کرد: در برنامه معرفی گونه‌ای، انطباق با محیط را در دستور کار داریم اما برای تجاری‌سازی نیازمند گذراندن دوره‌های خاص هستیم.

حسینی درباره وضعیت سایر کشورهای هدف گفت: بررسی‌های لازم با موسسه تحقیقات علوم شیلاتی برای معرفی گونه‌هایی که منطبق تر با گونه‌های بومی هستند، در دستور کار است. 

وی همچنین گفت: بحرین و هند برخی گونه‌ها همچون پرستوماهی را پرورش می‌دهد که با آنها مراوداتی برای انتقال دانش فنی داریم.

حسینی تصریح کرد: تدوین بیمه تخصصی فعالیت‌های دریا باید اتفاق بیفتد و پیشنهاد داریم کل فعالیت‌های دریایی بیمه اختصاصی شوند زیرا در حال حاضر بیمه کشاورزی برای این منظور اختصاص دارد.

وی پیشنهاد سرمایه‌گذاری کلان برای پروژه‌های بزرگ (مگافارم ها) را داد و گفت: پرورش ماهی در قفس اگر مورد سرمایه‌گذاری قرار گیرد، به طور قطع سوددهی مناسبی خواهد داشت.

وی ادامه داد: سازمان شیلات برای جذب سرمایه‌گذاری در حوزه قفس و میگو آماده است و نیاز است به برخی پروژه‌ها برای جهش مناسب، سرمایه تزریق شود.

حسینی به رعایت تمامی جوانب محیط زیستی در پرورش آبزیان تاکید کرد و ایجاد مدل دیگری برای توسعه دریا محور را پیشنهاد داد و افزود: ارز برای تامین بچه ماهی نیاز است و نیازمند مساعدت‌های بیشتر در این زمینه هستیم تا طرح‌های توسعه‌ای به سرعت پیش رود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای