چالشهای طرح خرید تضمینی خرما برای صنعتگران
اجرای طرح خرید تضمینی خرما باعث شد تا دلالان و واسطهها به احتکار و نگهداری خرما رو بیاورند و این محصول را از بازار با قیمتی گرانتر به تولید کننده و صنعتگر بفروشند.
مزرعه سبز : محمد فرید خانصنمی مدیرعامل شرکت صنایع غذایی مینو فارس گفت: فرآوری خرما علاوه بر ایجاد اشتغال سبب ایجاد ارزش افزوده قابل توجه برای خرماهای درجه دو و سه و حتی خرماها ضایعاتی و دورریز میشود.
سالیانه بالغ بر ۲ هزار تن خرمای تولیدی استان فارس و استانهای همجوار در این واحد صنعتی فراوری میشود که هم به رونق تولید و کاهش ضایعات کمک میکند و هم درآمد مناسبی را برای نخلداران فراهم میآورد.
قدرت شیرین کنندگی قند خرما ۱.۵ برابر دیگر شیرینکنندهها مانند قند و شکر است و محصولاتی مانند ترافل خرما، شیره خرما، عسل خرما، قند خرما، خمیر خرما، پودر خرما، پودر هسته خرما، شربت خرما و … جایگزین مناسب قند، شکر و انواع شیرینکنندهها است و حتی استفاده از قند و شیره خرما به جای قند و شکر میتواند در کاهش هزینه نهایی مصرفکننده تاثیرگذار باشد.
مصرف کننده با استفاده از این محصولات نه تنها مضرات مصرف قند و شکر را تحمل نمیکند بلکه با توجه به میزان فیبر بالایی که در این محصولات وجود دارد امکان جذب آهن در بدن افزایش پیدا میکند و از بروز بسیاری از بیماریها و انجام هزینههای درمان پیشگیری میشود.
او گفت: یک ذهنیت نادرست در میان مردم وجود دارد که فکر میکنند شیره و محصولات صنعتی، غیرطبیعی و کمکیفیت هستند، در حالی که این گونه نیست و از نظر شرایط بهداشتی نیز در سطوح بالای استاندارد، تولید و به بازار عرضه میشوند.
به اعتقاد خانصنمی مجموعههای بزرگی مانند آموزش و پرورش، دانشگاهها، بیمارستانها، نهادهای نظامی و … باید به مصرف کالاهای سلامتمحوری مانند قند، شیره، عسل، خمیر و یا ترافل خرما به جای قند و شکر رو بیاورند، زیرا علاوه بر رونق تولید و ایجاد اشتغال بیشتر، به حفظ سلامت دانش آموزان، دانشجویان، سربازان و همچنین بازیابی سلامت افراد بستری در بیمارستانها کمک میکند.
خانصنمی به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: اگر برندهای شناخته شدهای در هر کدام از استانهای همجوار فارس چنین سرمایهگذاری را انجام داده و چنین حجم از اشتغال را ایجاد کرده بودند، امروز مورد توجه بسیار زیاد مسئولان آن استانها قرار میگرفتند، اما متاسفانه ما برای طرحهای توسعهای و افزایش ظرفیت تولیدات با دشواریهای زیادی برای اخذ مجوزها و مواردی نظیر تامین آب مورد نیاز صنعت غذا مواجه میشویم و با وجود پیگیریها هیچ قدمی برای حل مشکلاتمان برداشته نمیشود.
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی مینو فارس گفت: متاسفانه در تصمیم گیریها نظر فعالان بخش صنعت کمتر مورد توجه قرار میگیرد که نمونه آن را میتوان در طرح الزام به ثبت قیمت تولیدکننده دید، آن هم در شرایطی که قیمت مواد اولیه دائم در حال نوسان است و ثبات ندارد.
گشایش راه دلالان و محتکران با اجرای طرح خرید تضمینی خرما!
خان صنمی گفت: متاسفانه اجرای این طرح باعث شد تا دلالان و واسطهها به احتکار و نگهداری خرما رو بیاورند و این محصول را از بازار جمع کنند و با قیمتی گرانتر به تولید کننده و صنعتگر بفروشند؛ در حالی که باقیمتی ارزانتر از کشاورز خریده بودند.
او همچنین به مشکلات زیرساختی در زمینههای تامین آب، برق، گاز، مخابرات و مسیر دسترسی در شهرک صنعتی شیراز اشاره کرد و گفت: ضعف زیرساختی باعث شده تا بسیاری از شرکتها از جمله صنایع غذایی مینو فارس امکان اجرای طرحهای توسعهای، افزایش تولید و ایجاد اشتغال بیشتر را نداشته باشند.