تابستان و نقش نوشیدنیها در سلامت
تابستان و نقش نوشیدنیها در سلامت. 70 درصد كره زمين را آب فرا گرفته، حيات هيچ موجود زنده اي بدون آب ميسر نيست
هر چیز زنده ای به آب نیاز دارد
اخبار سبز کشاورزی ؛ 70 درصد كره زمين را آب فرا گرفته است، حيات هيچ موجود زنده اي بدون آب ميسر نيست. 70 درصد وزن بدن همه انسان ها را آب تشكيل مي دهد. نوشيدنی ها سهم عمده ای از نياز روزانه بدن را تشكيل می دهند.
كاهش مصرف آب و نهايتا كاهش آب دريافتی باعث بروز اختلالاتی در بدن می گردد. مصرف روزانه آب براي عملكرد صحيح بدن، مانند دفع مواد زائد از بدن، تنظيم دما و پيشگيری از يبوست لازم است.
آبميوه ها از جمله نوشيدی های سالم و مغذي هستند كه سرشار از ويتامين ها، مواد معدنی و رنگدانه های گياهی هستند كه تامين كننده بخشي از نياز بدن به اين مواد است.
نوشيدن آبميوههايی كه دارای رنگدانه های ارغوانی تا قرمز هستند بهدليل داشتن آنتیاكسيدان ها خطر ابتلا به بيماری های قلبی_ عروقی و سرطان را كاهش می دهد.
بیشتر بخوانید: نقش مهم نیازسنجی و بازارسازی در رشد صنعت کنسانتره
در این راستا، مهندس مهرداد شمس مولوی، از انجمن انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبمیوه و کنسانتره ایران در گفتگویی اختصاصی، مطالب ذیل را بیان کردند:
در ابتدا نسبت به معرفی کامل انجمن، زمان تاسیس، روند توسعه و پیشرفت و همچنین دستاوردهای جدیدتان، توضیحات کاملی بفرمایید.
حدود 25 سال پیش انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان کنسانتره و آبمیوه توسط پیشکسوتان تشکیل شد. این انجمن، حدود 80 عضو دارد که واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل را هم شامل میشود.
رسالت انجمن، ایجاد بستر مناسب مثل انجمن صنفی، مشورت، رایزنی و تصمیمگیری بین اعضای انجمن در جهت هماهنگی، به وجود آوردن رقابت سالم، ارتقای کیفی محصولات، کمک به فروش محصولات، صادرات و پل بین تولیدکنندگان با سازمان حمایت تولیدکنندگان، وزارت بهداشت، استاندارد و دیگر نهادهاست. بدین صورت، اگر مشکلی پیش بیاید حل و فصل بهصورت رسمی از طریق انجمن صورت میگیرد.
صنعت آبمیوه جزو صنایع تبدیلی است و برای جلوگیری از خام خوری و ایجاد ارزش افزوده شکل گرفته؛ زیرا ارزش افزوده و ایجاد اشتغال، باعث صادرات و ارزآوری می شود.
بیشتر بخوانید: صادرات کنسانتره رقیبی برای نفت
در حال حاضر برای افراد در زندگی شهری که دسترسی به میوه تازه با قیمت بالا را ندارند، این صنعت اهمیت فراوانی دارد و همچنین نیازهای ویتامینی مردم را تامین می کند که آبمیوه نیز 70 درصد آن مواد را شامل می شود.
وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، متولی این صنعت است. چون محصولات را هم وزارت بهداشت و هم سازمان استاندارد تایید کرده است؛ به طور مثال روی پاکت نوشته شده است پاستوریزه یا آبمیوه میکروبزدایی شده و اگر تاریخ مصرف دارد، باید تا آن تاریخ خورده شود.
هر چقدر آبمیوه مواد نگهدارنده کمتری داشته باشد زودتر فاسد میشود؛ بهطور مثال آبمیوه تتراپک یک لیتری، چهار روز بعد از بازشدنش باید مصرف شود و اگر روی پاکت آبمیوه قید شود بدون شکر و افزودنی، حتما بدون شکر و افزودنی است و اگر شکر دارد به این دلیل است که طبق تعریف وزارت بهداشت، بریکس میوه باید یک میزان معین باشد که با افزودن شکر به آن انجام می شود.
در حال حاضر، خوشبختانه در بخش فنی انجمن، در مورد شیرینکننده طبیعی (استویا)، کار یا آزمایش انجام می دهیم که جایگزین شکر شود.
در آبمیوههای ارگانیک مثل شادلی، سنایچ و تکدانه برای اولین بار هیچ سم و کودی استفاده نشده است و در بازار جهانی ارگانیک مورد استقبال واقع شده است و از همه بیشتر انار ارگانیک محبوبیت جهانی دارد.
خبرنگار: پریسا حیدری