خبر فوری
شناسه خبر: 46809

هشدار این مواد غذایی بدلی است، مراقب باشید

برخی از محصولات مواد غذایی، مخصوصا آن دسته از موادی که در کارگاه‎‌های کوچک تولید می شوند و نام شناخته‌شده‎ای هم در بازار و در ویترین خرید ندارند

هشدار این مواد غذایی بدلی است، مراقب باشید

برخی از محصولات مواد غذایی، مخصوصا آن دسته از موادی که در کارگاه‎‌های کوچک تولید می‎شوند و نام شناخته‌شده‎ای هم در بازار و در ویترین خرید ندارند، می‎‌توانند تقلبی  یا با خلوص کمتری تولید شوند، به خاطر همین است که تشخیص مواد غذایی اصل از غیراصل مهم است.

برای تشخیص یک ماده غذایی اما باید  از 3 حواس 5 حواس پنجگانه استفاده کرد؛ از بویایی، چشایی و بینایی.

روغن‎ها: تشخیص یک روغن باکیفیت و اصل از این جهت ارزشمند است که بدانیم بسیاری از غذاها چه پختنی، چه سرخ‎کردنی و چه سالادها، با روغن تهیه می‌شود.

روغن زیتون

• اگر روغن زیتونی بیشتر از 18 ماه تاریخ انقضا دارد، آن را نخرید.

• روغن زیتون خالص، به رنگ سبز و یا زرد مایل به سبز است و اگر روغنی که قصد خرید آن را دارید، زرد است، از خرید آن خودداری کنید.

• روغن زیتون خالص، کمی تلخ و تیز است.

• روغن زیتون خالص و مرغوب، بوی علف تازه می‎دهد.

• یکی از راه‌های تشخیص روغن زیتون خالص، قرار دادن آن در فریزر است، اگر بعد از مدتی، لکه‎های سفید و کف مانند روی روغن دیدید، روغن شما روغن بازیافتی (از باقی‌مانده ضایعات زیتون) است.

• برای کیفیت روغن زیتون، یک فیتیله آغشته به روغن را بسوزانید، اگر فتیله خوب سوخت و دود نکرد، باکیفیت است.

روغن کنجد

• روغن کنجد ارزان نخرید، روغن کنجد، عموما قیمت بالایی دارد.

• رنگ روغن کنجد مرغوب، زرد مایل به طلایی است.

• روغن کنجد بویی ملایم دارد، روغن کنجد بی‎بو نخرید.

• این روغن، عموما در هوای سرد، سفت می‌شود و دمای حرارت آن خیلی بالا و بیش از 230 درجه است.

روغن آفتابگردان

• پالم نداشته باشد، اگر برچسب پالم را روی شیشه روغن دیدید، آن را نخرید.

• رنگ روغن آفتابگردان روشن و شفاف و زرد مایل به طلایی است.

• اگر ذرات معلق در روغن دیدید، از خرید آن صرفه‎نظر کنید.

• روغن آفتابگردان نباید مزه تلخی دهد.

روغن ذرت

• شما 12 تا 24 ماه می‎توانید از روغن ذرت استفاده کنید و اگر روغنی که می‌خرید، بیش از این تاریخ انقضا دارد، مناسب خرید نیست.

• رنگ روغن ذرت زرد مایل به طلایی و شفاف است؛ اگر روغن آفتابگردان شما کدر و تیره بود، آن را برای خرید انتخاب نکنید.

• روغن آفتابگردان بوی ملایمی دارد.

چاشنی‌ها: برای خوش‎مزه کردن غذاها، لازم است که چاشنی‎هایی استفاده شود، برخی از آن‎ها اما می‌تواند باکیفیت نباشد.

آب‎لیمو

•  آبلیموی طبیعی پرز دارد و عموما ته ظرف شیشه ته‌نشین می‌شود.

• رنگ آبلیموی طبیعی روشن است، آبلیموی شیمیایی عموما مانند آبلیموی طبیعی رنگ زردی دارد، اما کدرتر است.

•  آبلیموی طبیعی ترشی کمتری دارد و اگر در هوای گرم باشد، مزه‎اش تغییر می‌کند و حتی تیره‌تر می‌شود. آبلیموی شیمیایی اما در آفتاب هم تغییر رنگ و مزه نمی‌دهد.

زعفران

•  زعفران طبیعی، قرمز روشن است و ترکیب آن با آب، رنگ زرد را می‌‎دهد، اگر زعفران شما با آب، نارنجی شد، زعفران تقلبی خریده‎اید.

• اگر رشته زعفران صاف و مستقیم است، احتمالا تقلبی است، رشته‎های زعفران انحنا دارند.

•  زعفران اصل طعم تلخ و رایحه تند و شیرینی دارد.

•  با فشردن تارهای زعفران نباید دست شما چرب شود.

•  زعفران اصل در آب جوش، سفید نمی‌شود.

•  اگر زعفران اصل را روی شعله گاز نگه دارید، رنگ آن تغییر، بنفش و یا نارنجی می‌ ‎شود، زعفران سوخته به رنگ زرد، تقلبی است.

• اگر زعفران اصل را با جوش‎شیرین و کمی آب حل کنید، آب، به رنگ زرد درمی‌آید، زعفران تقلبی، آب را قرمز تیره می‌کند.

عسل

• عسل طبیعی غلیظ است و اگر آن را کج کنید، زمان می‌برد تا شکل جدید ظرف را به خود بگیرد.

• مزه عسل‌های طبیعی در دهان زود از بین می‎رود، با تغییر دما، سرد شدن و یا گرم شدن هم تغییر می‌کند؛ شیرینی عسل‌های تقلبی اما در دهان می‎ماند.

• عسل طبیعی اغلب بوی گل می‎دهد، برخی از عسل‌های تقلبی اما بویی ندارند و حتی بوی ترشی می‌دهند.

• اگر عسل طبیعی را بین دو انگشتتان نگه دارید، چسبندگی کمی دارند، عسل تقلبی به خاطر شیرین‌کننده‎هایی که دارند، اغلب چسبنده‌ترند.

• عسل طبیعی اگر گرم شود، کاراملی می‌شود، عسل تقلبی اما به صورت حباب درمی‌آید، شبیه به زمانی که شکر را حرارت می‌دهید.

• عسل طبیعی در آب به راحتی حل نمی‎شود و کمی از آن به صورت جامد در آب می‌ماند.

فلفل

• هیچ وقت پودر فلفل نخرید، احتمال تقلبی بودن آنها بسیار بالا و البته تشخیص تقلبی بودن آن‎ها، غیرممکن است.

• اگر دانه‌ های فلفل ارزان بود، حتما تقلبی‎اند.

• دانه های فلفل سیاه، دودی است و پوک نیستند؛ اگر دانه خیلی سیاه باشد، میوه فلفل بی‌کیفیت است.

•  فلفل تازه، عموما چرب‎ است، اگر دانه فلفل را روی دستمال کوبیدید باید لکه چربی روی دستمال بماند.

زردچوبه

•  رنگ زردچوبه، زرد پررنگ است و اگر زردی بیش از اندازه و مایل به نارنجی باشد، زردجوبه تقلبی تهیه کردید.

• زردجوبه باید بافت یکدستی داشته باشد و اگر ذرات جامد درون آن بود، باید بدانید که تقلبی است.

•  زردچوبه تقلبی اگر در آب حل شود، به صورت یک لایه سفیدرنگ ناهموار در بالای آب، وسط و یا ته لیوان آب، خودش را نشان می‌دهد.

•  اگر زردچوبه تقلبی را در آب جوش بریزید، آب سریع رنگ می‎گیرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای