خبر فوری
شناسه خبر: 50277

عوارض منفی چای‌ کیسه‌ای

ذره‌های میکرونانوپلاستیک از برخی از انواع چای‌ کیسه‌ای در محلول آن رها و منبعی برای ورود این ذره‌ها به داخل دستگاه گوارش و سیستم خون می‌شوند

عوارض منفی چای‌ کیسه‌ای

اخبار سبز کشاورزی؛ برای اولین‌بار تحقیقات جامعی در مورد چای‌ کیسه‌ای که مصرف وسیع و گسترده‌ای در سرتاسر جهان دارد به عمل آمد و معلوم شد که چگونه میلیون‌ها ذره نانوپلاستیک و میکروپلاستیک در هنگام مصرف چنین محصولی از کیسه‌ دارای چای رها شده و با جذب توسط سلول‌های روده‌ای وارد جریان خون گردیده و از این راه در سرتاسر بدن پراکنده می‌شوند.

ضایعات آلاینده‌ پلاستیکی با چالش‌هایی که برای محیط‌زیست به‌وجود می‌آورند بر سلامتی نسل‌های آینده اثرگذار خواهند بود. بسته‌بندی‌های غذایی، مهم‌ترین منبع آلاینده به میکرو و نانوپلاستیک‌ها هستند و فرو بردن آن‌ها چه با تنفس و یا خوردن، مهم‌ترین مسیر آلوده شدن بدن انسان است.

بررسی‌ها نشان داد که ذره‌های میکرونانوپلاستیک از برخی از انواع چای‌ کیسه‌ای در محلول آن رها و منبعی برای ورود این ذره‌ها به داخل دستگاه گوارش و سیستم خون می‌شوند. کیسه‌های چای مورد آزمایش از پلیمرهای نایلون، پروپیلن و سلولز ساخته شده بودند و در هنگام تهیه کردن چای در حدود 1/2 میلیارد از ذره‌های پروپیلن موجود در کیسه چای در هر سانتی‌متر مکعب رها می‌شوند که میانگین اندازه آن‌ها 344 نانومتر و 8/18 میلیون از ذره‌های نایلون با اندازه متوسط 138 نانومتر در محلول چای آزاد می‌شوند.

برای تشخیص ذره‌های فوق، از روش‌هایی چون میکروسکوپ الکترونی، طیف‌سنجی و سنجش لیزری استفاده شد.

واکنش‌‎های سلول انسان

برای اولین‌بار و به‌منظور بررسی سلول‌های داخلی بدن انسان، این ذره‌ها وارد سلول‌های دستگاه گوارش انسان شدند. تجارب واکنش بیولوژیکی نشان داد که مخاط دستگاه گوارش به میزان بالایی از ذره‌های میکروبی و نانوپلاستیک‌ها را جذب کرده و حتی این ذره‌ها توانسته‌اند وارد هسته سلول‌های دستگاه گوارش شوند.

نتایج به‌دست آمده بیانگر نقش کلیدی مخاط روده‌ها در جذب این ذره‌ها است که نیازمند مطالعه و بررسی بیشتر به‌منظور پی بردن به اثرات آن بر سلامتی انسان است.

برای استاندارد کردن روش‌های شناسایی میزان ذره‌های رها شده از ظروف پلاستیکی دارای موادغذایی، نیاز به تدوین دستورالعمل‌هایی به‌منظور کاهش و به حداقل رساندن این ذره‌ها است. از آن‌جایی که استفاده از ظروف پلاستیکی برای بسته‌بندی موادغذایی بسیار رایج است؛ برقراری قواعدی برای اطمینان از ایمنی موادغذایی و حفظ سلامت مصرف‌کنندگان بسیار حیاتی است.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای