خبر فوری
شناسه خبر: 15874

چابهار، تنها شهر اقیانوسی ایران تشنه است

شهر چابهار، شهرستانی در دومین استان پهناور کشور است متاسفانه با مشکل آب آشامیدنی مواجه است.

چابهار، تنها شهر اقیانوسی ایران تشنه است
شهر چابهار، شهرستانی در دومین استان پهناور کشور است و یکی از زیباترین شهرهای جنوب بلوچستان در کرانه‏ اقیانوس هند قراردارد. اسکله آن توانایی پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما را دارد و از مناطق آزاد بازرگانی ایران به‌شمار می‌رود اما فارغ از مزیت‏ های مذکور متاسفانه مردم این نواحی با مشکل آب آشامیدنی مواجهند.
به گزارش مزرعه سبز ، این روزها قطعی آب مکرر و گرانی قیمت آب تانکرهای سیار مردم این شهر را دچار مشکل اساسی کرده است.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان چابهار گفت: نیاز آبی شهر چابهار با 122 هزار نفر جمعیت و 230 کیلومتر خطوط آب شهری، 47 هزار مترمکعب در شبانه روز نیاز دارد این در حالی است که هم اینک 22 هزار مترمکعب آب کمبود داریم که باید تامین و در اختیار مردم قرار گیرد.
آقایی افزود: هم اینک کل ظرفیت آب شیرین کن کنارک حدود 40 هزار مترمکعب آب است که آب مصرفی کنارک، روستاهای طول مسیر، صنایع و منطق آزاد چابهار را تامین می کند که به هیچ وجه کافی نیست و برای تامین آب شبانه روزی مردم شهر چابهار نیاز به ساخت آب شیرین کن جدید با ظرفیت 50 هزار مترمکعب دارد.

تامین آب شبانه روزی یکی از خواسته های بحق مردم چابهار است

امام جمعه شهرستان چابهار نیز گفت: تامین آب شبانه روزی یکی از خواسته های بحق مردم چابهار است.
حجت الاسلام سیدمحمد موسوی افزود: خدمت برای مردم و تامین نیازهای اصلی و حل مشکلات نظیر آب از وظایف اصلی دولتمردان هست چون صاحبان اصلی این انقلاب مردم هستند و باید مسوولان در پستی که هستند پاسخگو به عملکرد خود بوده و خدمت بی‌منت انجام دهند.
موسوی افزود: منطقه آزاد چابهار خودش در انجام امورات اصلی تجاری، اقتصادی و گردشگری مانده است حتی توان تامین آب و برق خودش را ندارد و سالها سربار شهر هست.

بیشتر مردم با تانکر آبرسانی می کنند و هزینه گزاف بابت آب می پردازند

وی بیان کرد: متاسفانه روزانه بیش از چهار هزار مترمکعب آب سهیمه مردم شهر چابهار به منطقه آزاد انتقال می شود و آب شهر بعد از گذشت 40 سال جیره‌بندی و بیشتر مردم با تانکر آبرسانی می کنند و هزینه گزاف بابت آب می پردازند.
وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد چابهار بعد از گذشت حدود 30 سال از تاسیس برق درست حسابی و حتی آب در همجوار آب های دریای عمان و اقیانوس بی‌کران ندارد، افزود: تمام مسافرانی که در نوروز به چابهار سفر کرده اند در منطقه آزاد سرگردان تامین آب، سوخت، موادغذایی، نان و سایر مایحتاج بوده اند و گرانی و بی نظارتی بیداد می کرد.

هیچ کدام از روستاهای بخش مرکزی چابهار شبکه آبرسانی ندارند

معین‌الدین سعیدی نماینده مردم چابهار نیز با بیان اینکه تاکنون نزدیک به 300 روستا در حوزه انتخابیه‌اش آبرسانی شده‌اند، اظهار داشت: تمام تلاش من و همکارانم در مجلس تأمین آب برای استان است و به مردم حوزه انتخابیه خود هم این وعده را می‌دهم که شاخص مصرف آب را که در ابتدای ورودم به مجلس 19 درصد بوده تا آخر امسال به بالای 75 درصد خواهیم رساند.
نماینده مردم چابهار در مجلس با اشاره به اینکه در حوزه آب همچنان خیلی از روستاهای بلوچستان شرایط نامطلوبی دارند، ادامه داد: برای مثال هیچ کدام از روستاهای بخش مرکزی چابهار شبکه آبرسانی ندارند.
سعیدی اضافه کرد: همچنین اضافه شدن 25 هزار لیتر به ظرفیت آب شیرین‌کن چابهار ابلاغ شده و کارهای آن در حال انجام است اما چون شبکه انتقالش هنوز کامل نیست طبیعتاً تابستان سختی را در پیش خواهیم داشت و به همین دلیل است که می‌گوییم راهی نداریم جز اینکه به منابع آبی پایدار مانند شیرین‌سازی آب دریا رجوع کنیم و باید توجه کنید که در دنیا 62 درصد از آب شیرین‌کن‌ها در پهنه خلیج فارس و دریای عمان بنا شده‌اند که سهم ما از این عدد فقط دو درصد است./ ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای