خبر فوری
شناسه خبر: 21483

وضع وخیم درختان نارنج شیراز

مدیرعامل شرکت دانش بنیان فصل پنجم گفت: ٨٠ درصد درختان نارنج و چنار فضای سبز شهری کلانشهر شیراز در وضعیت وخیم به سر می‌برند. به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل

وضع وخیم درختان نارنج شیراز
مدیرعامل شرکت دانش بنیان فصل پنجم گفت: ٨٠ درصد درختان نارنج و چنار فضای سبز شهری کلانشهر شیراز در وضعیت وخیم به سر می‌برند.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از ایلنا، محمدحسین فرحبخش با اشاره به اینکه به دلیل مسمومیت خاک و استفاده بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی، ریشه درختان درگیر انگل "نماتد" شده است، بیان کرد: درواقع تمام کشاورزی کشور به گونه‌ای درگیر این بیماری شده است.
وی عنوان کرد: امروز تعادل زیستی خاک از بین رفته و چرخه زیستی کنترل طبیعی حالت معکوس به خود گرفته است و تنها راه نجات خاک استفاده از ترکیبات غیرشیمیایی است.
اوگفت: خشک شدن سر شاخه‌ها و کوچک شدن بیش از حد میوه و خزان درختان در فصل تابستان را از نشانه‌های ابتلای درخت به این بیماری است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان فصل پنجم خاطرنشان کرد: انگل نماتد، با تغذیه از ریشه و سوراخ کردن تنه درخت زمینه قارچی شدن درخت را فراهم کرده است.

کل خاک درگیر نماتد شده است

فرحبخش با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل سم پاشی‌های زیاد بسیاری از کرم‌ها و موجودات ریز موجود در خاک که از انگل‌ها تغذیه می‌کردند از بین رفتند و کل خاک درگیر نماتد شده است، ابراز کرد: استفاده از کودهای زیستی از مهمترین راهکارها برای از بین بردن این انگل است و باید برای از بین بردن این انگل از آفت کش‌های گیاه پایه و کودهای زیستی تجزیه پذیر استفاده کرد تا خاک مجددا احیاء شود.
فرحبخش افزود: امنیت غذایی کشور در گرو تولید محصول سالم و کشاورزی ارگانیک است.
وی یادآور شد که باید به مشکل درختان نارنج شیراز به صورت جدی ورود کرد، زیرا برند شیراز است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان فصل پنجم گفت: این شرکت تولید آفت کش‌های مرتبط با این انگل نماتد را در دستور کار خود قرار داده است.
فرحبخش در پایان با اشاره به حمایت‌های انجام شده برای فعالیت این شرکت دانش بنیان گفت: با تلاشهای دکتر علیرضا ظهیرامامی؛ رئیس کانون کارآفرینی استان فارس و مهندس یحیی طاهری مشاور کانون کارآفرینی استان و مدیر عامل شرکت کارآفرینان و ایده پردازان پرتو دانش که به عنوان همراه و حامی کارآفرینان و شرکت دانش بنیان بودند، توانستیم در بحث تولید و تجاری سازی محصول سریع‌تر پیش برویم.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای