خبر فوری
شناسه خبر: 23945

آلودگی 4 هزار و 500 هکتار از جنگل‌های ارس به بیماری

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، سطح آلودگی در جنگل‌های ارس این استان را حدود چهار هزار و ۵۰۰ هکتار ارزیابی کرد و گفت:

آلودگی 4 هزار و 500 هکتار از جنگل‌های ارس به بیماری
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، سطح آلودگی در جنگل‌های ارس این استان را حدود چهار هزار و ۵۰۰ هکتار ارزیابی کرد و گفت: این بیماری به تدریج این گونه باارزش را خشک و به درختان دیگر سرایت می کند.
به گزرش اخبار سبز کشاورزی به نقل از ایسنا ، حمیدرضا عبدوس، ۴ آبان ماه اظهار کرد: از گستره بالغ بر۹.۷ میلیون هکتاری این استان، حدود ۳۵۲ هزار هکتار آن را عرصه‌های مشجر و جنگلی تشکیل می‌دهد که از این مساحت در حدود ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی‌برگ ارس است.
وی تصریح کرد: عمده پراکنش پوشش جنگلی این استان و خصوصا جنگل های سوزنی برگ استان در ارتفاعات بوده و به نوعی تشکیلات آهکی جنوب البرز را تشکیل و از گرمسار تا میامی را در برگرفته گرفته است.
وی ادامه داد: تراکم این اراضی جنگلی در شهرستان‌های مهدی‌شهر، دامغان و شاهرود بیشتر از سایر مناطق استان سمنان است.

آلودگی درختان ارس به بیماری گیاه نیمه‌انگل ارس واش

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: یکی از عوامل مهم خشک شدن درختان کهن‌سال و دیرزیست ارس در استان سمنان، آلودگی درختان ارس به بیماری گیاه نیمه‌انگل ارس واش است که ضمن تهدید جدی برای درختان ارس که در صورت آلودگی شدید منجر به خشک شدن می‌شود، موجب گسترش آلودگی به درختان ارس سالم نیز می شود.
عبدوس مستعد شدن منطقه برای آتش‌سوزی به خاطر خشک شدن شاخه‌های درختان را از پیامدهای دیگر این بیماری خواند و افزود: گیاه نیمه انگل ارس واش خاص مخروطیان است و حیات این درخت ها را با تهدید جدی روبه‌رو کرده است.

گستردگی خسارت

وی با ابراز نگرانی از گستردگی خسارت ناشی از این بیماری گفت: این گیاه نیمه انگلی فاقد ریشه است ولی به علت داشتن سبزینه و کلروفیل، موجودی نیمه انگلی محسوب شده و پس از مستقر شدن روی گیاه میزبان از شیره خام میزبان استحصال می‌کند و مواد غذایی‌اش را از میزبان می‌گیرد.
وی تصریح کرد: این گیاه نیمه انگلی هنگامی که بذرهایش رسیده شد، بذر خود را به اطراف پرتاب می‌کند و این بذرها ممکن است به گیاه کناری بچسبند و سپس بذر با ترشح آنزیمی، بافت چوب گیاه را حل کرده و شروع به ریسه دهی در آوند کند. ضمن اینکه گیاه میزبان برای خود غذاسازی می‌کند، ریسه‌های ارس واش، غذای تهیه‌شده را از آوند گیاه می‌گیرد و به رشد خود ادامه می‌دهد و در نتیجه گیاه میزبان ضعیف و رو به زوال می‌رود و نهایتاً خشک می‌شوند.
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: شکل ظاهری گیاه نیمه انگل ارس واش شباهت زیادی به شاخ و برگ گیاه اصلی دارد و تشخیص و شناخت آن نیاز به دقت و تخصص دارد.
درخت ارس که یکی از چهار درخت سوزنی برگ بومی ایران و از خانواده سروها است، جدای از دیرزیست بودن و ارزش ژنتیکی بسیار بالا ، در شمار ذخایر ژنتیکی کشور محسوب می‌شود که در برابر ناملایمات طبیعی نیز بسیار مقاوم است.
ارس، اورس یا سرو کوهی که در زبان محلی اَوِرس گفته می‌شود گونه‌ای سرو است که در مناطق کوهستانی روییده و بسیار مقاوم است. این گونه سوزنی برگ و همیشه سبز از جمله گونه‌های حمایت شده است و از این رو حفاظت از جنگل‌های ارس در کشور و استان سمنان از اهمیت مضاعفی برخوردار است.
چند سالی است برخی جنگل های کشور و از جمله قسمت هایی از جنگل های استان سمنان را بیماری انگلی" ارس واش" که بیشتر به جنگل های ارس هجوم می آورند تهدید می کند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای