خبر فوری
شناسه خبر: 32711

نکاتی درباره طاووس پرنده هزارچشم

طاووس یکی از زیباترین پرندگان زینتی و آب و هوای مناطق مختلف ایران برای نگهداری از این پرنده مناسب است؛ این در حالیست که بومی ایران نیست اما طرفداران زیادی

نکاتی درباره طاووس پرنده هزارچشم
طاووس یکی از زیباترین پرندگان زینتی و آب و هوای مناطق مختلف ایران برای نگهداری از این پرنده مناسب است؛ این در حالیست که بومی ایران نیست اما طرفداران زیادی برای پرورش آن در ایران وجود دارد.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی ؛ ۲۹ فروردین‌ماه بود که ۱۱ قطعه طاووس در شهرستان قرچک کشف شد. به گفته رسول منصوری - سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک - این طاووس‌ها که نژادشان مصری بوده طی گشت و پایش حوزه استحفاظی شهرستان قرچک کشف شده‌اند.
پس از پیگیری مشخص می‌شود که صاحبان طاووس‌ها بدون دریافت مجوز اقدام به نگهداری از این گونه و به قول خودشان «برای دل خودشان» این کار را کرده‌اند. منتظر طی کردن مراحل قانونی آن هستیم تا با اعلام دستور مرجع قضایی و صدور رای آن را اجرا کنیم و به باغ پرندگان، پارک پردیسان یا هر مکانی که دادستان دستور دهد، انتقال دهیم.
اکنون به دستور دادستان، طاووس‌ها فعلا در اختیار متصدی امر در محل نگهداری‌شان هستند اما حق جابه‌جایی آن‌ها وجود ندارد. به بهانه این اتفاق رخ داده به ۲۰ نکته درباره طاووس‌ها اشاره می‌کنیم:
*طاووس (Peafowl) یکی از زیباترین پرندگان از تیره قرقاولان و از سرده طاووس‌ها است.
*محل اصلی زندگی طاووس در هندوستان، سریلانکا، پاکستان و مالزی است.
*این پرنده حیوانی گرمسیری است و بیشتر در جنگل‌های هندوستان می‌توان آن را پیدا کرد اما امروزه به لطف باغ وحش‌ها و پارک‌های پرندگان این حیوان تقریبا در سراسر جهان زندگی می کند.
*طاووس در باغ وحش‌ها و باغ پرندگان ایران نیز پرورش داده می‌شود این در حالیست که در ایران، به صورت بومی این حیوان وجود ندارد اما پرورش این پرنده در ایران داوطلبان و طرفدارانی دارد.
*طاووس‌ها به دو گونه اصلی، طاووس هندی و جاوا تقسیم می‌شوند. این گونه‌ها انواع مختلفی به رنگ آبی، سفید، سیاه، گل باقالی و سبز دارند.
*طاووس هندی شناخته شده‌ترین نوع این پرنده در بین مردم است و جنس نر و ماده آن از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند.
*طاووس هندی یا گونه‌های آبی این پرنده در مناطق سردسیر قابل نگهداری هستند. فقط در مناطق سردسیر حتما باید پناهگاه‌شان را نیز فراهم کرد.

طاووس هندی

*طاووس سفید نوع دیگری است که بدنش پوشیده از پرهای سفید کمی متمایل به نارنجی است و لکه‌های خاکستری روی آن وجود دارد.

طاووس سفید

*طاووس سبز پرنده بومی جاوه و میانمار است که نسل آن در حال انقراض است و اکنون پرنده کمیابی به شمار می‌رود.
*طاووس سبز در برابر سرما مقاومت پایینی دارد و حتما باید در مناطق گرمسیر یا در محیط های گرم نگهداری شود.

طاووس سبز

*طاووس در طبیعت از قورباغه، حلزون، حشره و گیاهان تغذیه می‌کند.
*غذای طاووس بیشتر از انواع دانه، غلات و انواع آجیل و میوه‌های کوچک مانند انواع توت و شاه‌توت است همچنین این حیوان به انواع سبزیجات علاقه دارد. در کنار این موارد این پرنده به حشرات و مارها هم برای تغذیه نیاز دارند.
*این پرنده جزو دسته ماکیان است و از طریق نوک زدن روی زمین غذای خود را پیدا می‌کند.
*طاووس ماده تخم‌گذاری پایینی دارد، به‌طوری‌که در هر دوره تخم‌گذاری بین ۴ تا ۱۲ عدد تخم می‌گذارد.
*هر چقدر محل نگهداری طاووس سرد باشد، تعداد تخم‌های این پرنده کمتر خواهد بود ولی به‌طور متوسط بیشتر ماده‌ها بعد از یک دسته تخم‌گذاری ۷تایی کرچ می‌شوند (خوابیدن روی تخم و خارج شدن جوجه‌ها در زمان مناسب) و روی تخم‌ها می‌خوابند.
*طاووس وحشی سالی یکبار تخمگذاری می‌کند ولی در اسارت با ایجاد شرایط مناسب این پرنده می‌تواند بیش از یک بار تخمگذاری کند.
*اندازه تخم این پرنده نیز تقریبا دو برابر تخم مرغ و وزن حدودی آن نیز بین ۱۲۰ الی ۱۵۰ گرم است.
*طاووس لانه‌سازی بر زمین را به لانه‌های آماده ترجیح می‌دهد. به همین خاطر بهتر است که اجازه دهید این پرندگان خودشان لانه‌سازی کنند و انسان دخالتی نداشته باشد.
*طاووس در صورتی که خطری تهدیدش نکند، پرنده‌ای آرام است اما اگرجنس نر این پرنده احساس کند که مورد تهدید قرار گرفته است در قدم اول اقدام به باز کردن دمش می‌کند تا از خانواده خود محافظت کند. در قدم‌های بعدی صدای شیپور مانندی از خود در می‌آورد و حتی به مهاجم نوک می‌زند. این مهاجمان چه انسان باشند چه جانوری دیگر باز هم این اعمال را انجام می‌دهد.
* از آنجایی که طاووس زمانی‌که پرهایش را باز می‌کند روی دمش طرح‌هایی مانند چشم دارد به آن لقب «هزارچشم» داده‌اند.

حمید عرب عامری

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای