خبر فوری
شناسه خبر: 41966

ذوب یک سوم یخچال های طبیعی در هیمالیا

نپال در 30 سال گذشته تقریباً یک سوم حجم یخچال های طبیعی خود را از دست داده است. سرانجام جمعیت بیش از یک میلیارد نفری وابسته به این زیستگاه طبیعی چه خواهد شد؟

ذوب یک سوم یخچال های طبیعی در هیمالیا
نپال در 30 سال گذشته تقریباً یک سوم حجم یخچال های طبیعی خود را از دست داده است. سرانجام جمعیت بیش از یک میلیارد نفری وابسته به این زیستگاه طبیعی چه خواهد شد؟
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از تجارت‌نیوز، یخچال های طبیعی در ارتفاعات هیمالیا، سیستم‌های رودخانه‌ای بزرگ را تغذیه کرده که محصولات کشاورزی، دام‌ها و اقتصادهای محلی را در منطقه‌ای که بیش از 1.8 میلیارد نفر در آن زندگی می‌کنند، حفظ می‌کند.
با این حال، با افزایش دمای جهانی به دلیل تغییرات آب‌وهوایی، یخ‌های کوهستانی در طول قرن‌ها سریعتر از همیشه در حال آب شدن هستند. نه تنها در هیمالیا، بلکه در مناطق حیاتی مانند قطب جنوب و گرینلند.
به گزارش وبسایت سازمان ملل، یخچال های هیمالیا آب شیرین را برای بیش از یک میلیارد نفر تامین می‌کنند. هنگامی که آنها ذوب می‌شوند، جریان رودخانه‌ها نیز کاهش می‌یابد.
آقای گوترش هشدار داد که در آینده، رودخانه‌های بزرگ هیمالیا می‌توانند به شدت جریان را کاهش دهند و در ترکیب با آب شور، مناطق دلتا را از بین ببرند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد از نپال درخواست فوری برای محدود کردن افزایش دمای جهانی به 1.5 درجه صادر کرد تا از بدترین هرج و مرج آب‌وهوایی جلوگیری شود.
آنتونیو گوترش از دامنه کوه اورست نسبت به وقوع سیل، خشکسالی و رانش زمین در صورت رسیدن به دمای 1.5 درجه سانتیگراد هشدار داد.
دبیرکل سازمان ملل متحد امروز هشدار داد که کوه‌های پوشیده از برف نپال در بیش از 30 سال گذشته نزدیک به یک سوم یخ های خود را به دلیل گرم شدن زمین از دست داده‌اند. آنتونیو گوترش پیام خود را در جریان بازدید از منطقه نزدیک کوه اورست، مرتفع ترین قله جهان، ارائه کرد.

پایان دادن به عصر سوخت‌های فسیلی

دانشمندان آب‌وهوا می‌گویند دمای زمین به طور متوسط ​​0.74 درجه سانتیگراد در طول 100 سال گذشته افزایش یافته است، اما گرمایش در هیمالیاهای جنوب آسیا بیشتر از میانگین جهانی بوده است.
دبیرکل سازمان ملل از طریق یک پیام ویدیویی، خواستار پایان دادن به عصر سوخت‌های فسیلی شد و گفت: من امروز اینجا هستم تا از بام دنیا فریاد بزنم: استفاده از سوخت‌های فسیلی را متوقف کنید.
وی پس از بازدید از منطقه سولوخومبو گفت: یخچال‌های نپال که بین دو منبع اصلی آلاینده کربن یعنی هند و چین قرار گرفته‌اند، در دهه گذشته 65 درصد سریع‌تر از دهه قبل ذوب شدند.

تغییرات آب‌وهوایی چگونه بر یخ های کوهستانی هیمالیا تأثیر می‌گذارد؟

به نقل از یورونیوز، گوترش هشدار داد که ذوب شدن یخچال‌های طبیعی به این معنی است که سطح دریاچه‌ها و رودخانه‌های بالا می‌آید کل جوامع را از بین می‌برند و همچنین سطح دریاها نیز با سرعتی بی‌سابقه‌ای بالا می‌آیند.
دانشمندان در گزارشی که در ژوئن سال جاری منتشر شد، اعلام کردند که یخچال‌های طبیعی در هیمالیا هندو-کوش ممکن است تا پایان قرن 75 درصد حجم خود را به دلیل گرم شدن زمین از دست بدهند.
این امر باعث وقوع سیل خطرناک و کمبود آب برای 240 میلیون نفر که در منطقه کوهستانی زندگی می‌کنند، می‌شود.
کوهنوردانی که از اورست بازگشته‌اند گفته‌اند که اکنون کوه خشک‌تر و خاکستری‌تر شده است.
گوترش که در یک سفر چهار روزه از این مناطق دیدن کرد و گفت: دمای بی‌سابقه به معنی ذوب شدن یخچال‌های طبیعی است. نپال در 30 سال گذشته نزدیک به یک سوم یخ خود را از دست داده است.
وی همچنین از کشورها خواست تا افزایش دمای جهانی را به 1.5 درجه سانتیگراد محدود کنند تا از بدترین هرج و مرج آب و هوایی جلوگیری شود.
یخچال‌ها در حال عقب نشینی هستند، ما نمی‌توانیم عقب نشینی کنیم. ما باید با اقدامات اقلیمی رو به جلو حرکت کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای