حل آلودگی هوا با یاری خدا
امروزه با صنعتی شدن شهرهای دنیا و زندگی شهری که به تبع آن استفاده از اتومبیل و دیگر وسایل بنزینسوز که ضرورت هر جامعهای است، هوا نیز آلودهتر شده
اخبار سبز کشاورزی؛ امروزه با صنعتی شدن شهرهای دنیا و زندگی شهری که به تبع آن استفاده از اتومبیل و دیگر وسایل بنزینسوز که ضرورت هر جامعهای است، هوا نیز آلودهتر شده و زندگی در شهرها با سختی و انواع بیماریهای ریوی و تنفسی و قلبی همراه است.
به همین جهت، سیاستگذاران در کشورهای مختلف یکی از محورهای اداره کشور را بر رفع آلودگی هوا و روشهای مختلف در جهت پاکیزه کردن هوای شهروندان خود بهکار میگیرند.
این روشها برپایه مطالعات و تحقیقات علمی و میدانی است؛ مثلا استفاده نکردن از سوختهای فسیلی و بهجای آن استفاده از ابزارهای تجدیدپذیر مثل انرژی خورشیدی، بهکارگیری پنلهای خورشیدی در صنایع مختلف که هیچ آلودگی را بههمراه ندارد و خروجی بهینه و مطلوبی برای صنایع مختلف دارد، ازجمله در بحث کشاورزی در صنایعی همچون برق و مصارف خانگی که امروزه بهطور وسیعی گسترش یافته و بسیاری از کشورها در جهت استفاده از آن سرمایهگذاریهای کلانی را انجام میدهند؛ همچنین تغییرات اقلیمی که خود میتواند به آلودگی هوا، بیابانزایی و خشکسالیهای درازمدت و بحران آب دامن بزند.
بر مسئولان و سیاستگذاران است که با تمهیدات و راهکارهای درست درجهت رفع این مشکلات کوشا باشند.
اخیراً چمران، رئیس شورای شهر تهران، اظهار کرد: «برای رفع آلودگی هوا باید خدا کمک کند!» و معلوم نیست که جایگاه مسئولان، سازمان هواشناسی و دیگر متولیان امر کجاست که فقط خدا باید به داد هوای آلوده تهران و دهها شهر بزرگ کشور برسد.
تولید و پخش بنزین بیکیفیت، تولید خودروهایی فاقد استاندارد روز جهانی، استفاده از سوختهای فسیلی و اصرار بر آن، استفاده نیروگاههای برق با سوخت مازوت که همگان اعتراف بر سرطانزا بودن آن دارند، همگی این موارد هر روزه بر آلودگی هوا افزوده و دولت نیز هیچ راهحلی برای آن ندارد.
البته که وجود رانتها و افرادی که از این موضوع (آلودگی هوا، بنزین و خودرو) بهره میبرند و فقط به فکر پول و درآمد خود هستند و برای سلامت جامعه هیچ ارزشی قائل نیستند اثر گذار است و متاسفانه نهادهایی هم با این افراد همکاری دارند و مانعی برای حل مشکلات هستند.
به هر روی، هنوز هم دیر نشده و دولت چهاردهم در طول 4 سالی که فرصت دارد میتواند زیرساختهای حل این مشکلات آلودگی هوا را بررسی و رفع نماید و فقط بسنده به حرف و شعار نکند و راهکارهای عملی و اجرایی را انجام دهد.
کشور ما که بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز در دنیا میتواند این منبع خدادادی را در تولید نیروگاههای برق استفاده و سوخت مازوت را متوقف نماید و یا همانطور که اشاره شد، استفاده وسیع از انرژیهای خورشیدی را در همه صنایع و مصارف خانگی، استفاده از این انرژی پایانپذیری و فرهنگسازی آن در جامعه بر عهده کلیه نهادهای مربوطه است تا بتوانیم استفاده از فرآوردههای نفتی را به حداقل برسانیم و با توجه به اینکه از 365 روز سال دستکم 300 روز آفتابی داریم، این مهم اجرایی است و فقط همت دولت و همکاری بخش خصوصی را میطلبد تا مشکل آلودگی هوا و وجود انواع بیماریها برای همیشه حل شود.
مطمئنا انرژی و سوخت نفت در سالیان آینده به اتمام میرسد و از هماکنون میبایست فکری کرد و آیندگان را از انرژیهای پاک بهرهمند کنیم.