بیآبی خوزستان؛ زنان و کودکان در صف آب زیر گرمای ۵۰ درجه
بیآبی خوزستان به بحرانی غیرقابل تحمل تبدیل شده است. زنان و کودکان در گرمای ۵۰ درجه مجبور به حمل آب از نهرهای آلوده هستند.

خوزستان، استان نفتخیز ایران، سالهاست با بحران بیآبی دست و پنجه نرم میکند. گرمای طاقتفرسای ۵۰ درجه، کمبود آب شرب، و شوری رودخانهها زندگی را برای مردم این منطقه به جهنمی واقعی تبدیل کرده است.
اخبار سبز کشاورزی؛ زنان و کودکان مجبورند ساعتها در صفهای طولانی آب بایستند تا بتوانند قابلمهها و بشکههای خود را از تانکرهای آبرسانی پر کنند. این تصویر دردناک، تنها بخش کوچکی از فاجعهای است که خوزستان را درگیر کرده است.
زنان و کودکان؛ قربانیان اصلی بیآبی خوزستان
در روستاهای خوزستان، زنان و کودکان اولین کسانی هستند که بار سنگین بیآبی را به دوش میکشند. ویدئوهای منتشرشده از روستاهایی مانند «ابوعگاب» در آبادان، صحنههایی تکاندهنده از کودکان خردسال را نشان میدهد که با بشکههای آب در دست، به دنبال تانکرها میدوند.
زنی خشمگین در یکی از این ویدئوها فریاد میزند:
«قابلمه پر کنیم، بشکه پر کنیم، درام پر کنیم، تشت پر کنیم؛ این وضع زندگی ماست! این بچه کوچک بشکه گرفته دستش و دنبال تانکر میدود، خدا را خوش میآید؟»
بیشتر بخوانید: سبزوار در تاریکی و تشنگی: بحران «قطعی برق و آب» صدای مردم را درآورد
آبادان و خرمشهر: شهرهایی که آب شور مینوشند
آبادان و خرمشهر، شهرهایی که روزی به خاطر آبادانی و رونق اقتصادی معروف بودند، امروز درگیر بحران شوری آب هستند. شوری آب کارون به ۴۰ هزار واحد رسیده، یعنی مشابه آب اقیانوس!
بسیاری از مردم مجبورند آب شرب خود را با قیمتهای گزاف بخرند، چون آب لولهکشی نهتنها شور است، بلکه گاهی آلوده به گلولای و حتی انگل است.
آهودشت: روستاهایی که آب «نسکافهای» مینوشند
در دهستان آهودشت، وضعیت آب به حدی بحرانی است که مردم مجبورند از نهرهای کشاورزی آب بیاورند. رنگ آب لولهکشی قهوهای و پر از رسوبات است، بهطوری که حتی برای شستوشو هم مناسب نیست. یکی از اهالی روستای «سادات نجات بزرگ» میگوید:
«اگر بیایید مخازن ما را ببینید، نصفش از گلولای همین آب پر شده است. بعضیها مجبورند از نهرهای کشاورزی آب بیاورند که پر از فاضلاب شرکتهای نیشکر است!»
تنش آبی در ۷ شهر و ۵۵۰ روستای خوزستان
بر اساس اعلام مسئولان، هفت شهر و ۵۵۰ روستا در خوزستان با تنش آبی مواجه هستند. آبادان، خرمشهر، اندیکا، هندیجان، شادگان، اهواز و امیدیه در صدر این لیست قرار دارند.
اگرچه مسئولان از حفر چاههای جدید و راهاندازی آبشیرینکنها خبر میدهند، اما مردم میگویند این اقدامات کافی نیست.
بیشتر بخوانید: از وعده تامین آب ۲ میلیارد نفر در ۱۴۰۲ تا هشدار کمآبی شدید تهران در 1404
آیا پایان بیآبی خوزستان نزدیک است؟
با وجود وعدههای مسئولان، بحران آب در خوزستان همچنان ادامه دارد. سدسازیهای بیرویه، انتقال آب به دیگر استانها، و خشکسالیهای پیدرپی، این استان را به مرز فروپاشی کشانده است. تا کی باید زنان و کودکان خوزستانی در گرمای سوزان، به دنبال آب بدوند؟/ پیام ما