توسعه مکانیزاسیون زمینهساز جهش تولید
توسعه مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی مهمترین عامل در رشد تولید محصولات کشاورزی است.
اخبار سبز کشاورزی؛ توسعه مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی مهمترین رکن در بهرهوری و جهش تولید به شمار میرود؛ زیرا کشاورزی سنتی منجر به افزایش ضایعات و هدر رفت محصول در تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت میشود؛ لذا دستیابی به این امر مهم نیازمند سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است. در این راستا کامبیز عباسی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی معتقد است طی ده سال اخیر و با سرمایه گذاری بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی یک جهش تاریخی بی سابقه را تجربه کردیم.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور درباره برگزاری نمایشگاههای مکانیزاسیون و ماشینهای کشاورزی و نهادههای بخش کشاورزی، گفت: یکی از رویکردهای اساسی دولت یازدهم و دوازدهم اهمیت دادن به برگزاری این دست از نمایشگاهها در سطح کشور بود، و چنانچه که به خوبی قابل مشاهده میباشد این نوع نمایشگاهها در کشور، رشد و توسعهی خوبی داشته اند.
وی با اشاره به این مهم که به واسطه توسعه این نمایشگاهها توانسته ایم فناوریهای نوین را به عرصه تولید محصولات کشاورزی وارد کنیم، ادامه داد: از جمله اهداف و رسالتهای مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ارتقاء کمی و کیفی تولید محصولات و ماشینهای کشاورزی است و با معرفی همین فناوریها امروز میتوان گفت که در بخش مکانیزاسیون، بالغ بر ۳۵ درصد از افزایش تولید به واسطه حضور ماشین در عرصه مزارع کشور اتفاق افتاده است، همچنین در حوزه صنعت ماشینهای کشاورزی هم به یک خوداتکایی ۹۰ تا ۹۵ درصدی رسیدهایم.
جهش بیسابقه در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی
عباسی گفت: طی ده سال اخیر در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی و اهمیت بخشیدن به این بخش یک جهش تاریخی بی سابقه را تجربه کردیم، به طوریکه در مکانیزاسیون کشاورزی بیش از ۲۰ هزارمیلیارد تومان سرمایهگذاری صورت پذیرفت که این امر موجب توسعه کمی وکیفی، ارتقاء شاخصهای مکانیزاسیون و همچنین رونق فعالیتهای بخش تولیدماشینها و ادوات کشاورزی گشته است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان این مطلب که برگزاری نمایشگاه کشاورزی میتواند این فضا را محیا کند که ما با ماشینها و ادوات کشاورزی نوین، لوازم و تجهیزات آبیاری و نهادههای اثرگذار در تولید آشنا شویم، به بازار گفت: خوشبختانه نمایشگاه بین المللی کشاورزی آیفارم که در تاریخ ۱۱ لغایت ۱۴ آبان ماه برگزار میگردد با پتانسیلها و ظرفیتهای بالا و مناسبی که دارد، شرایط مناسبی برای به نمایش گذاردن توانمندیهای بخش کشاورزی در خود را دارا میباشد.
وی یادآور شد: که قطعا در کنار هم قرار گرفتن و حضور حداکثری سازندگان کشور و عرضه کنندگان ماشینهای کشاورزی و از همه مهمتر حضور کشاورزان برای شناسایی ماشینهای مناسب در این نمایشگاه در حوزه تولید میتواند به بخش کشاورزی کشور کمک ویژهای کند.
گفتنی است، با وجود اهمیت بالای کشاورزی مکانیزه در پایداری تولید اما جهش قیمت تحت تاثیر نوسان نرخ ارز مانع رغبت کشاورزان به امر سرمایهگذاری در حوزه مکانیزاسیون میشود که این امر توجه مسئولان را میطلبد.
محمدمهدی گلباف ـ کارشناس بخش کشاورزی