خبر فوری
شناسه خبر: 48705

رونق کشاورزی درگرو تکنولوژی روز

در دنیای امروز همه صنایع به‌سبب تکنولوژی به پیشرفت‌های فراوانی دست یافته‌اند و در جهت زندگی بهتر برای انسان، امکانات بسیاری را فراهم کرده‌اند.

رونق کشاورزی درگرو تکنولوژی روز

اخبار سبز کشاورزی؛ در کشاورزی نیز این پیشرفت‌ها همگام با تکنولوژی روز انجام پذیرفته و کشاورزی دیگر از جنبه معیشتی یا گذران اقتصاد یک یا چند خانواده درآمده و تبدیل به یک صنعت مدرن شده است.

امروزه سیاست‌گذاران بخش کشاورزی، حتی راهبردهای اقتصادی و امنیتی را برای دولت‌ها تدوین می‌کنند و با تولید محصولات استراتژیک و غیره تبادلات اقتصادی گوناگونی را برای کشورهای خود فراهم می‌آورند.

از طرفی کشاورزی مدرن برپایه اصول علمی و تخصصی برای بسیاری از دانش‌آموختگان این رشته کارآفرینی ایجاد کرده و تولید مشاغل مربوط به کشاورزی هر روزه بیشتر و بهتر می‌شود.

 از کشاورزی روز دنیا فرسنگ‌ها فاصله گرفته‌ایم

متاسفانه کشاورزی در کشور ما از چند دهه گذشته تا به حال بسیار عقب مانده است و در این چند سال اخیر هم به لحاظ تحریم‌ها و سیاست‌گذارای‌های غلط به نوعی در جا زده است و از کشاورزی روز دنیا فرسنگ‌ها فاصله گرفته.

در اینجا بد نیست جهت بررسی و میزان درک این موضوع که جایگاه کشاورزی ما در کجا قرار گرفته، مقایسه‌ای را با کشاورزی هلند انجام دهیم تا دریابیم که اکنون وضعیت این صنعت در کشور چگونه است.

مساحت استان خوزستان 5/ 1 برابر کشور هلند است؛ ولی هلند در سال 2022 به میزان 110 میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی داشته، درحالی‌که در همان سال صادرات محصولات کشاورزی ما فقط 4 میلیارد دلار بوده است.

میزان بارش در شمال اروپا تا 2000 میلی‌متر است و در جاهایی که خشک‌تر است بین 400 تا 600 میلی‌متر است و شاخص میزان بارندگی در ایران 250 میلی‌متر است. میزان هر هکتار زمین کشاورزی در اروپا 3 تا 10 برابر بازدهی بیشتری دارد به لطف آخرین فناوری در کشاورزی در اروپا، هلند بعد از آمریکا دومین صادرکننده مواد غذایی ست.

با این مقایسه کوچک درمی‌یابیم که ما نیز با بهره‌گیری از سیاست‌هایی درست در زمینه آب و سیستم‌های نوین آبیاری و استفاده بهینه از زمین‌های حاصلخیز و قابل کشت، استفاده از سموم، کود و بذر مناسب و باکیفیت، همچنین استفاده از کشت‌های گلخانه‌ای و به‌کارگیری از ادوات و ماشین‌آلات به روز کشاروزی می‌توانیم با توجه به امکانات بالقوه کشور کشاورزی را ارتقاء دهیم.

از طرف دیگر بخش آموزش و ترویج بسیار مهم و اساسی است که متاسفانه در طول این سال‌ها مغفول مانده است و عمدتا کشاورزان، دامداران، زنبورداران و غیره تعداد زیادی از آنان دارای تحصیلات کم و ناآگاه به دانش روز هستند.

همچنین به عقیده نگارنده اعزام کشاورزان یا دامداران یا زنبورداران به کشورهای صاحب‌نام و آشنایی آنان با آخرین فناوری روز آن کشور می‌تواند تاثیر مهمی در آگاهی این بخش داشته باشد.

برپایی نمایشگاهی تخصصی در بخش کشاروزی و دعوت از متخصصان از کشورهای مختلف و عرضه تکنولوژی و فناوری‌های آنان  در داخل کشور نیز می‌تواند راهکار مناسبی باشد.

به هر حال کشور ما فارغ از ثروت‌هایی خدادادی از قبیل نفت و گاز و معادن وابسته به کشاورزی است و می‌توان با تلاش و هم‌افزایی با کشورهای پیشرفته دنیا در سال‌های آینده شاهد یک کشاورزی مدرن و اقتصادمحور باشیم.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای