خبر فوری
شناسه خبر: 46667

نجات گردشگری روستایی

توسعه پایدار روستایی با محوریت گردشگری

گردشگری یکی از راه‌های توسعه پایدار روستایی است و پرداختن به موضوع گردشگری روستایی از اهمیت بالایی برخوردار است؛

توسعه پایدار روستایی با محوریت گردشگری

کتاب توسعه پایدار روستایی با محوریت گردشگری

نوشته: مهدی نورمحمدی

ناشر: ملرد - سال نشر 1400 - شمارگان 1000 جلد

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ چنانچه از نام کتاب پیدا است، مؤلف، گردشگری را یکی از راه‌های توسعه پایدار روستایی می‌داند و البته پرداختن به موضوع گردشگری روستایی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که بخش قابل‌توجهی از جمعیت کشور ما را جامعه روستایی به خود اختصاص داده است و به دلایل متعدد حفظ این بافت اجتماعی اهمیت بالایی دارد.

متاسفانه در دهه‌های اخیر، سیر مهاجرت روستاییان به شهرها، تبدیل به یکی از چالش‌ها و معضلات اجتماعی جامعه ما شده و ترغیب روستاییان به ماندن در روستا و ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنها در برون‌رفت از این چالش بسیار با اهمیت است.

از طرفی، با توجه به ضربه‎ پذیر بودن اکوسیستم و محدودیت منابع آب و خاک، فشار بیش از اندازه به منابع، به‌واسطه کشاورزی و ... نیز خود عواقب خطرناکی برای زیست‌بوم در پی خواهد داشت. بنابراین یکی از راه‌های توسعه پایدار روستاها، توجه به گردشگری روستایی و کشاورزی و ایجاد فرصت‌های مناسب اقتصادی از این راه برای روستاییان است.

کتاب «توسعه پایدار روستایی با محوریت گردشگری» نیز در همین راستا به رشته تالیف درآمد. این کتاب ارزشمند در هشت فصل مختلف در 200 صفحه به طرح و بررسی موضوع پرداخته است.

در فصل اول با عنوان «گونه‌شناسی گردشگری» ضمن ارائه تعریف گردشگری، به معرفی انواع گردشگری پرداخته است و گردشگری روستایی، گردشگری قومی، طبیعت‌گردی و نمونه‌های دیگر گردشگری را توضیح می‌دهد که بسیاری از این انواع گردشگری، ارتباط با روستا، طبیعت و مردمان روستایی و عشایری دارد.

نگارنده در ادامه کتاب سعی می‌کند با تکیه‌بر تحقیقات علمی، بایدها و نبایدهای گردشگری روستایی را مورد دقت قرار دهد.

فصل‌های دیگر کتاب شامل عنوان‌هایی مانند: مفاهیم، انواع کاربرد گردشگری روستایی؛ گردشگری روستایی در تجارت جهانی؛ پیامدهای گردشگری در مناطق روستایی؛ پایداری گردشگری روستایی؛ نظریه‌های توسعه گردشگری و چند فصل دیگر است که نشان می‌دهد مؤلف کتاب، نگاه عمیق و آکادمیک و در همان حال آمیخته با مسائل کاربردی به حوزه گردشگری روستایی دارد.

مهندس نورمحمدی که خود در کسوت شورای روستا و شورای بخش فعالیت اجرایی داشته و دارد، با شناخت مناسبی که از روستا و مشکلات آن کسب کرده، نگاه دقیقی هم به این حوزه داشته است. وجود افرادی این چنین(نویسنده، محقق و پژوهشگر) در شوراهای روستا و بخش که نورمحمدی یکی از آنها است، نشان می‌دهد که در این حوزه افراد متخصصی در امر اجرا حضور دارند و به صرف این‌که در یک روستا فعالیت می‌کنند، نباید سطح توانمندی آنها را کوچک در نظر گرفت. چنانچه اسباب و شرایط فراهم باشد، همین افراد توانایی هدایت برنامه‌‎های توسعه روستایی را به روش بسیار شایسته دارند.

این موضوع از پتانسیل‌های ارزشمند کشور ما است که روستاییانی با این توانمندی‌ها برای توسعه روستاها پیشگام شده‌اند و از نظر نیروی مستعد و توانمند انسانی، منابع ارزشمندی داریم.

نورمحمدی؛ این دلبسته به پیشرفت و آبادانی ایران، در ابتدای کتاب می‌نویسد: «تقدیم به همه کسانی که در راه آبادانی و اعتلای ایران اسلامی تلاش می‌کنند.»

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای