امیدی که سراب شد!؟
پا به پای برزخیان
وقتی رئیس جمهور لایحه بودجه 1404 را تقدیم مجلس کرد، گوش ایستادم تا پزشکیان بگوید «برای رفع کسری بودجه در 1404 تمام ردیفهای قلابی را حذف کردم
اخبار سبز کشاورزی؛ وقتی رئیس جمهور لایحه بودجه 1404 را تقدیم مجلس کرد، گوش ایستادم تا پزشکیان بگوید «برای رفع کسری بودجه در 1404 تمام ردیفهای قلابی را حذف کردم و اجازه اخذ مالیات از هلدینگهای بزرگ زیرنظر رهبری را از ایشان گرفتم و پس از این هیچکس حق ندارد اسکله غیرمجاز داشته باشد. من پزشکیان، رئیس جمهور مردم ایران هستم و مردم فقط برای ایران به من رأی دادند».
اما بار دیگر او گریزی به صحرای کربلازد و از کسری بودجه و مصرف بالای بنزین و ارزان بودنش گفت!
اینکه تا چه زمانی میخواهند همه سنگ و کلوخهای ناکارآمدی حکومت خود را بر سر این مردم نجیب و مظلوم بشکنند، خدا داند!
چندین دهه است که فقط شیر این گاو را میدوشند و میفروشند، بدون اینکه حتی یک ریال خرج اصلاح ساختار یا سلامتیاش کرده باشیم! اگر سلامتی گاو برای ما مهم نیست، دستکم فکر ادامه حکومتمان باشیم.
متاسفانه هنوز ما مثل یکصدسال پیش، فقط نفت را از چاه استخراج می کنیم و در تانکر و لوله و کشتی میریزیم و میفروشیم! آنهم چه فروختنی (مثل گوشت قربانی!) و چطور!؟ خودش گفت «با تخفیف بالا به چین نفت میدهیم و او هم بهجای پول، جنس بنجل به ما قالب میکند».
اگر قرار است که رئیس جمهور مثل اسلاف اخیرش، بودجه بنویسید و بهجای بهبود زندگی مردم، از آنها طلبکار هم شود، پس چرا مردم با اعتماد به خاتمی و دیگر بزرگان عرصه علم، هنر و ادب به وی رأی دادند! آنها سرمایههای کشور هستند! نباید با خلف وعده، آنان را ضایع کنیم.
طی دو ماه و اندی ریاست مسعود پزشکیان، دهها یادداشت و پانویس(caption) در فضای مجازی (عمدتا در کانالهای «توفیق و ارسال آخرین خبر2») و نیز دو مقاله در صفحه یک شرق نوشتهام (اقدامات فوری برای بهبود معیشت مردم ۲۷تیر/ مسائل ایران، ۱۷مهر)؛ اما دریغ از یک خط پاسخ و ذرهای عمل یا عکس العمل و... .
روزی که لایحه بودجه را مطالعه کردم متوجه شدم چه کلاه گشادی بر سر ملت رفته است! خوشا بهحال آنها که اصلا رأی ندادند. دستکم اینکه مثل بنده (نیم بند رأی دادم) توهین نمیشنوند و دچار عذاب وجدان نیز نیستند!
اما قبل از این تصور میکردم که با توجه به وضع مالی خراب کشور در آن جلسه طولانی با رهبری، حتما اجازه اخذ مالیات از بنگاههای اقتصادی زیرنظر ایشان و نیز نظارت بر اسکلههای غیرمجاز را گرفته است!
اما اکنون معلوم میشود که ظاهرا شادی ناشی از پیروزی، پرشکیان را از طرح اساسیترین مسائل مردم (معیشت) و حل آنها، غافل کرده بوده است!
علاوه بر از مورد اخیر، عدم حذف ردیفهای «حراج بیتالمال» که (روحانی شجاعانه آنها را افشاء کرد) در اختیار خود رئیس جمهور بود، شبهه برانگیز بود! به نظر میرسد از جیغ بنفش منتفعین وصل به «کر» ترسیده است!؟
به نظر می رسد مشکل این دولت با اختیار نصب یک یا دو وزیر حل نمیشود چه، در این ۱۲-۱۰سال که افراطیها (اعم از معمای هزاره و جمهور ناب) بر سرکار بودهاند، حتی آییننامهها علیه مردم تغییر داده شده وگرنه رفع فیلتر از اینترنت یا مواردی از این دست اینقدر کار و زمان میبرد؟
در مجموع دلیل ناامیدی و حتی عصبانیت مردم از دولت چهاردهم این است که وکیلشان، در امور امنیتی، داخله وخارجه اختیارندارد! آخر استاندار پایتخت، این است؟ او برای دو روز بیشتر ماندن به هرحشیشی متشبث میشود!
ضمن اینکه اگر پزشکیان نمیخواهد دور بعد بیاید، حداقل باید درک کند که مردم نباید هر عنصر کارنابلد و ضد توسعهای را تحمل کنند؟
بالاخره اینکه یکی از حواریون رئیسجمهور در مناظره با آن «شیرزن تویسرکانی» میگوید: «همین که اجازه ورود اصلاحطلبان میانهرو (بخوانید روزنهگشایان!) به حکومت را گرفتهایم، کافی است!»
عجب! پس مردم چه؟ حال و روز مردم را نمیبینید؟
اخیرا دیدم یکی از خبرنگاران نواندیش اقتصادی (پدرام سلطانی) طی توئیتی نوشته: «راضی نیستم، حتی یک ریال از پول مالیاتی که به انحاء مختلف از من گرفته میشود یا سهمی که از نفت و گاز دارم(قریب به مضمون)، تحت این عناوین هزینه شود. نظر شما چیست
دکتر علی فریدونی، ریاست اسبق سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان و عضو هیات علمی تحقیقات کشاورزی