آمدن آن مرد، برای خبرنگاران برکت نداشت!
منو یاد و پرزیدنت را فراموش
تا همین عصر دیروز قرار بود مراسم سالانه اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با حضور خبرنگاران و نمایندگان افکار عمومی برپا شود.
این مراسم و موضوع آن که طرح جهش تولید در دیمزارهاست و با بهکارگیری عوامل گوناگون تولید و نیز متخصصان به اجرا درمیآید، آنقدر برای کشور اهمیت دارد که رهبر انقلاب نیز از آن حمایت میکند و در امنیت غذایی و اقتصاد کشاورزی ایران نیز اهمیت فراوان دارد.
به همین دلیل تلاش میشود خبرنگاران و اصحاب رسانه از آن، پیشرفتها و اهدافش آگاه شوند و این آگاهی را به اطلاع تمامی شهروندان برسانند.
امسال هم قرار بود مانند سالهای گذشته، این رویداد مهم سالانه که اهمیت آن از آغاز فصل زراعت چیزی کم ندارد و بیش از ۵ الی ۶ میلیون تن تولید گندم را باعث میشود، با حضور هفتاد مخبر، تحلیلگر، گزارشگر، عکاس، فیلمبردار و همه خبرنگاران و روزنامهنگاران، اعم از خبرنگاران نشریات و پایگاههای تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی، رسانههای اقتصادی و روزنامهها در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شود.
خبرنگاران نامحرم!
اما به ناگاه و در ساعات پایانی دیروز عصر به خبرنگاران اطلاع داده شد که حضور اصحاب رسانه در این نشست (حداقل تا زمان حضور رئیس جمهور در وزارتخانه) لغو شده و امکانی برای ورود خبرنگاران رسانهها وجود ندارد (احتمالا این منع ورود شامل خبرنگاران صدا و سیما و خبرگزاری جمهوری اسلامی که روابط عمومی دولت محسوب میشود، نخواهد شد).
خبرنگار پایگاه خبری اخبار سبز کشاورزی کسب اطلاع کرد که حتی خبرنگاران خبرگزاریهایی مانند فارس و ایسنا هم از این حضور منع شدهاند.
جالب است که حضور خبرنگاران در اینگونه مراسم تنها به منفعت دولت است و دستاوردی مهم در حوزه تامین و ایجاد خودکفایی در امنیت غذا از سوی دولت را به اطلاع شهروندان ایرانی و افکار عمومی داخلی و خارجی میرساند.
جای تعجب است که دولت و وزارت جهاد کشاورزی خود را از این منفعت مهم که آگاهی بخشی به ایرانیان است، محروم کرده.
کت تن کیست؟
اگر پرزیدنت پزشکیان فراموش کرده، اما ما خبرنگاران یادمان هست در نخستین روزهای پیروزی پزشکیان که قرار مصاحبه با رسانهها گذاشته شد، مردانی از حکومت برای آنکه نشان دهند «کت تن کیست» مصاحبه را لغو کردند و پزشکیان تمکین کرد و اینک مشخص نیست دستور عدم حضور خبرنگاران، تصمیم شخص رییس جمهور و ترس از حضور خبرنگارانی است که تنها اسلحه آنها قلمشان است یا باز هم کسانی فراقدرت برنامه حضور رسانههای غیردولتی را لغو کردهاند.
وزیر دور از رسانهها!
موضوع دیگر شاید حذر کردن وزیر از مواجهه با رسانههاست تا مورد پرسش نحوه گزینش و چیدمان معاونین و مدیران ارشد قرار نگیرد که این هم معضل ملی است.
البته از دکتر حسینی، رییس جدید مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارتخانه، انتظار میرفت با توجه به نزدیکی با پزشکیان درمورد عدم حضور خبرنگاران مقاومت کند؛ چراکه وزارت جهاد کشاورزی با حضور خبرنگاران موافق بوده و حتی برای این حضور تدارک دیده و از اصحاب رسانه دعوت کرده است؛ اما چنانکه در موارد مشابه هم دیده شده، تشریفات ریاستجمهور (به خواست یا علیرغم تمایل رییس جمهور) حضور خبرنگاران را تائید و قبول نکرده است.
جالب است که الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، که زمانی خود از مدیران روزنامههای مستقل و بخش خصوصی بود و زمانی هم در رأس انجمن روزنامههای بخش خصوصی مدیریت کرده است، هیچ تلاشی نکرد تا اینگونه هجمه به رسانهها آن هم برای دومینبار صورت نگیرد و به ناگاه و در آخرین ساعات روز پیش از برگزاری، خبرنگاران از حضور در این نشست مهم منع میشوند.
کدام مقام ضدرسانه است؟
سوال این است که آیا رئیس جمهور از پس گرفتن این دعوت آگاه است؟ آیا میداند که بهواسطه حضور او در این مراسم، خبرنگاران دیگر بار از تهیه خبر منع شدهاند؟
وقتی تمهیدات گسترده حفاظتی و امنیتی برای حضور افراد در این گونه مراسم به کارگرفته میشود، آیا فقط خبرنگاران که رسالت مهم آگاهی بخشی و اطلاعرسانی برای افکار عمومی را برعهده دارند، خطرناک و زیادی هستند و باید از حضورشان جلوگیری کرد؟
کاش یکبار هم که شده جامعه خبری عکسالعمل نشان دهد.