اولویت نخست؛ رسوا کردن دروغگو
کنار گذاشته شدن معاون پارلمانی رئیس جمهور از همکاری با دولت به خاطر سفر شخصی وی به قطب جنوب واکنشهای متفاوتی را در بر داشته است

اخبار سبز کشاورزی؛ کنار گذاشته شدن معاون پارلمانی رئیس جمهور از همکاری با دولت به خاطر سفر شخصی وی به قطب جنوب واکنشهای متفاوتی را در بر داشته است؛ همین چند هفته پیش بود که تصاویری از شهرام دبیری و همسرش در کنار یک کشتی مجلل تفریحی که به مقصد قطب جنوب حرکت میکرد در رسانههای اجتماعی پربازدید شد.
این عکس در صفحه اینستاگرامی دبیری یا همسرش بارگذاری و توسط کاربران منتشر شده بود. واکنشهای اظهار شده در خصوص این سفر آن بود که وقتی بسیاری از شهروندان ایرانی در زندگی معمولی خود دچار مشکل هستند و نمیتوانند حداقلهای زندگیشان را تامین کنند، رفتن یک همکار ارشد دولت به قطب جنوب و انجام یک سفر پرهزینه تفریحی چه توجیهی دارد و هزینه های آن از چه منابعی تامین شده است؟
در خارج از مرزهای ایران نیز ناظران با حمله به انجام این سفر چنین توجیه میکردند؛ در حالی که عموم شهروندان ایرانی در مشکلات و سختی معیشت و زندگی دست و پا میزنند، حاکمان و مقامات کشور آن قدر در رفاه هستند که میتوانند یک سفر پرهزینه تفریحی را آن هم با یک کشتی مجلل انجام دهند.
بهویژه گویندگان و کارشناسان رسانههای فارسی زبان خارج کشور این سفر را نمونهای از شکاف میان زندگی مردم عادی و مقامات ر جمهوری اسلامی ایران برمیشمردند و دست آخر چنین نتیجه میگرفتند که "چون به خلوت میروند آن کار دیگر میکنند".
این بود که عکسهایی که منشا آن صفحههای اجتماعی و خصوصی شهرام دبیری و همسرش بود به سرعت خبرساز و واکنش برانگیز شد که در نهایت برکناری وی را در پی داشت.
واکنشهایی که به این برکناری ایراد شد، تقریبا همگی مثبت بود و کاربران فضای مجازی، چهرهها و تحلیلگران از اقدام مسعود پزشکیان در برکناری شهرام دبیری استقبال کردند.
البته برخی از این واکنشها، برکناری معاون پارلمانی را اقدامی نمایشی توصیف میکرد و میپرسید که چرا با رانتخواران و سوءاستفادهکنندگان از اموال عمومی چنین برخوردهایی نمیشود.
برخی دیگر از تحلیلگران و چهرهها نیز به تاکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه انجام یک سفر پرهزینه حتی با تامین هزینههای آن از منابع شخصی برای اعضاء و همکاران دولت مجاز نیست، اشاره کردند و گفتند: همین که رئیس جمهور هم چنان به صورت کاملاً آشکار ساده زیستی خود و همراهان دولت را امری ضروری میشمارد و هرگونه اقدامی که این ساده زیستی را در تحت الشعاع قرار دهد برنمیتابد، جای استقبال دارد.
در سنت حضرت امیر(ع) هم داستانی نقل میشود که یکی از کارگزاران آن حضرت بهخاطر نشستن بر سر سفره رنگارنگ یکی از ثروتمندان برکنار میشود و حضرت علی(ع) در جایگاه حاکم و رهبر مسلمین، این استاندار خود را مورد شدیدترین حملات و سرزنشها قرار میدهد و در نامهای او را برکنار میسازد.
اقدام رئیس جمهور که در مقاطع و مناسبتهای گوناگون از جملهها و رفتارهای حضرت امیرمومنان(ع) مثال و شاهد بیان میکند از این جهت معادل و مشابه برکناری همان استاندار از سوی حضرت امیرالمومنین(ع) است.
البته معاونت پارلمانی رئیس جمهور پیش از این و در بیانیهای انجام این سفر را تکذیب و نشر اطلاعات در مورد آن را خبرسازی توصیف کرده بود.
معاونت پادمانی رئیس جمهور هم چنین عکسهای انتشار یافته را هم قدیمی دانسته بود؛ اما رئیس جمهور در نامه برکناری شهرام دبیری، تصریح کرد که پس از احراز انجام این سفر، تصمیم به برکناری دوست قدیمی و معاون خود گرفته است.
این تاکید مسعود پزشکیان گواه آن است که بیانیه معاونت پادمانی رئیس جمهور دروغ بوده است و جای تعجب است که یک عضو بلندپایه و یک بخش مهم در ساختار قوه اجرایی به این وضوح و روشنی دروغ میگوید.
آیا این دروغگویی آسان، اساس مسلمانی و دیانت مقامات کشور را مخدوش نمیسازد؟ برخی کاربران و چهرهها بیش از برکناری معاون پارلمانی رئیس جمهور به خاطر انجام این سفر اشرافی، از برملا شدن دروغگویی وی و مجموعه تحت قرمانش ابراز خوشحالی کرده و خواستهاند که افشای دروغگویی مقامات کشور به رویهای متداول میان دستاندرکاران رسانهها تبدیل شود.
حتماً انتظار این است که مانند آنچه در مورد شهرام دبیری رفتار و دروغگویی وی و معاونت پارلمانی رئیس جمهور افشا شد، سایر مقامات دیگر مانند سران سه قوه و مقامات هم رده یا ارشد هم به راستگویی خود اطرافیان و همکارانشان اهمیت بدهند و بر افشاسازی دروغگوییها اصرار ورزند؛ چه دروغگو امام جمعه موقت باشد یا وزیر دولت رئیسی یا هر مقام دیگر.