دانشگاه مراغه میزبان یک بخش تخصصی نمایشگاه «رینوتکس» ۲۰۲۴
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی به محدودیتهای منابع آب و خاک اشاره و بیان کرد: این استان در تامین محصولات اساسی بینیاز از سایر استانهاست.
اخبار سبز کشاورزی؛ رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی به محدودیتهای منابع آب و خاک اشاره و بیان کرد: این استان در سایه تلاش افرادی که در راستای ایجاد ارزش افزوده بخش کشاورزی فعالیت دارند، در تامین محصولات اساسی از جمله گندم بینیاز از سایر استانهاست.
«شهرام شفیعی» در نمایشگاه فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی رینوتکس ۲۰۲۴ که در دانشگاه مراغه آغاز به کار کرد، افزود: در سال زراعی گذشته ۸۰۰ هزار تن گندم در استان تولید، و بیش از ۶۰۰ هزار تن آن خریداری شد و اکنون در انبارهای استان موجود است.
وی با تاکید بر اینکه بیش از ۱۳ میلیون تن گندم هم در سطح کشور خریداری شده است، اضافه کرد: با این وجود به دلیل تکالیفی که برنامه هفتم توسعه بر دوش بخش کشاورزی نهاده است، برای افزایش ضریب نفود دانش در عرصههای کشاورزی مشتاق هستیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی به کاهش روزافزون منابع آبی اشاره کرد و ادامه داد: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور صرفه جویی۸۰ میلیون مترمکعب آب به عنوان سهم بخش کشاورزی در نظر گرفته شده بود که این میزان به ۶۵ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی تصریح کرد: تامین ارزش افزوده با آب محدود به بهرهگیری از فناوری نیاز دارد و از سوی دیگر نیز بر اساس برنامه هفتم توسعه، آذربایجانشرقی در تولید محصولات اساسی دیگر نیز باید تا ۹۰ درصد به خودکفایی برسد.
«شفیعی» ادامه داد: واردات محصولات تراریخته نیز هر سال باید به میزان پنج درصد و تا پایان برنامه هفتم توسعه در مجموع به میزان ۲۵ درصد کاهش یابد و علاوه بر آن تکالیف مختلف دیگری هم بر دوش بخش کشاورزی استان گذاشته شده است.
وی افزود: انتظار ما از پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان انتقال فناوریهای جدید به عرصههای تولید بخش کشاورزی است اما اکنون بین دانشگاهیان و شرکتهای فناور با دستگاههای اجرایی فاصله وجود دارد و این پیوند باید برقرار شود.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی ۱۰۰ مورد نیاز فناورانه شناسایی کرده است، افزود: در زمینه رفع این نیازهای فناورانه برای عقد قرارداد آمادگی داریم.
وی با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها متاسفانه مقالهمحور است و در عمل به نیازها پاسخ نمیدهد، تاکید کرد: برای دستیابی به تولید پایدار باید یافتههای جدید به عرصهها کشاورزی منتقل شود.
به گفته «شفیعی» آذربایجانشرقی نزدیک به پنج میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارد که برای پنج سال آینده به هیچ عنوان کافی نیست و چارهای جز بهرهگیری از فناوریها وجود ندارد. وی این را هم بیان کرد که تاکید وزیر جهاد کشاورزی هم این است که به دنبال روشهای جدید برویم و کار ترویجی باید بر مبنای علمی انجام شود.
وی با بیان اینکه میانگین تولید سیب مراغه ۲۵ تن در هکتار است، بیان کرد: تولیدکننده نمونه کشوری در همین شهرستان ۱۷۰ تن در هکتار تولید داشت و به نظر میرسد علاوه بر فناوریها باید از دانش بومی کشاورزان هم بهرهبرداری شد.