آخرین خبرها:
شناسه خبر: 37779

دلایل ترکیدگی مرکبات

درختان مرکبات نیازهای مختلفی از جمله خاک حاصلخیز، آفتاب کامل، محیط کنترل شده، اقلیم گرمسیری یا نیمه گرمسیری، آبیاری سبک و مواد غذایی وافر دارند.

دلایل ترکیدگی مرکبات
درختان مرکبات نیازهای مختلفی از جمله خاک حاصلخیز، آفتاب کامل، محیط کنترل شده، اقلیم گرمسیری یا نیمه گرمسیری، آبیاری سبک و مواد غذایی وافر دارند.
اخبار سبز کشاورزی ؛ ترکیدگی پوست میوه، یکی از عوامل خسارت‌زا در تولید مرکبات محسوب می‌شود که اصول صحیح باغداری و تغذیه می‌تواند تا حدود زیادی از این خسارت جلوگیری کند. ارقام پرتقال و نارنگی ناف‌دار، مستعدترین ارقام برای ترکیدگی هستند.

آبیاری سنگین و ترکیدگی میوه

مهندس عبدالرضا موسوی، مدیر عامل سابق شرکت کشت و صنعت جیرفت در ارتباط با عارضه ترکیدگی میوه مرکبات گفت: در یک طرح تحقیقاتی ۳ ساله با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان در محدوده باغ مرکبات ۱۴۵۰ هکتاری کشت و صنعت جیرفت به این نتیجه رسیدیم که عارضه ترکیدگی میوه ، بیش از حد معمول بر روی میوه های لیموی آب شیراز و لمون لیسبون، به دلیل آبیاری سنگین بعد از تنش‌های خشکی خرداد و تیر، در اوایل مرداد اتفاق می‌افتد.
بیشتر بخوانید: گرما درمانی راهکار کاهش ضایعات مرکبات
وی ادامه داد: هر چند مصرف سولو پتاس در اوایل خرداد قبل از وقوع گرمای شدید توام با بادهای خشک و سوزان عارضه مذکور را کاهش می‌دهد.

علت ترکیدگی میوه مرکبات-شکاف میوه مرکبات-Fruit Splitting- امداد کشاورز

علت ترکیدگی میوه مرکبات-شکاف میوه مرکبات-Fruit Splitting- امداد کشاورز
مهندس موسوی در ادامه افزود: اما در میوه‌های ارقام ناف‌دار پرتقال نظیر واشنگتن ناول و تامپسون ناول و نارنگی رقم محلی، این مشکل عمدتا به علت تفاوت دمای شدید شب و روز توأم با مصرف ترکیبات ازته در شهریورماه است که از محل ناف شروع و به سمت دم میوه کشیده می‌شود.
به گفته وی؛ در این ارقام مصرف ترکیبات کلسیم قابل مصرف در آب آبیاری از طریق سیستم‌های تحت فشار موثر بود.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای