کمبود روغن در طرح کالابرگ الکترونیکی؛ وعدههای وزارت جهاد کشاورزی چه شد؟
همزمان با اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی، کمبود روغن خوراکی که یکی از کالاهای اساسی مشکل ساز شده است

همزمان با اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی، روغن خوراکی که یکی از کالاهای اساسی این طرح است، در بسیاری از فروشگاهها نایاب شده است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ این در حالی است که پیش از عید، وزارت جهاد کشاورزی قول داده بود که بازار را به اندازه کافی تأمین خواهد کرد، اما به نظر میرسد این وعده محقق نشده است.
خروج صافولا و آغاز بحران روغن
یکی از عوامل اصلی این کمبود، خروج شرکت صافولا از بازار روغن ایران بود. با وجود اینکه وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را کماهمیت خواند و ادعا کرد جایگزینهای کافی وجود دارد، اما مشاهدات میدانی نشان میدهد که جای خالی این شرکت بزرگ، به راحتی پر نشده است. حتی دارندگان کالابرگ الکترونیکی دهکهای یک تا سه نیز برای تهیه روغن با مشکل مواجه هستند.
وعدههای بیسرانجام مسئولان
اکبر فتحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، پیش از این گفته بود: «هیچ مشکلی در تأمین روغن وجود ندارد و ذخایر داخلی کافی است.»
اما امروز، قفسههای فروشگاههای زنجیرهای و سوپرمارکتها خالی است و برخی فروشندگان میگویند تولیدکنندگان به دلیل انتظار برای قیمتهای جدید، از عرضه روغن خودداری میکنند.
طرح کالابرگ الکترونیکی؛ تشدید کننده بحران؟
اجرای این طرح ممکن است به دلیل نقص در سیستم توزیع یا کمبود سهمیه اختصاص یافته، وضعیت را بدتر کرده باشد. از سوی دیگر، افزایش نرخ ارز و هزینههای واردات، انگیزه فروشندگان برای عرضه روغن با قیمت دولتی را کاهش داده است. برخی نیز معتقدند مردم به دلیل نگرانی از کمبود، به خریدهای احتیاطی روی آوردهاند که این خود باعث تشدید بحران شده است.
لطفا پاسخ مردم را بدهید!
با وجود تمامی این اظهارات، سوال اصلی اینجاست: چرا با وجود تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر وجود ذخایر کافی، مردم نمیتوانند روغن مورد نیاز خود را تهیه کنند؟
آیا این مشکل ناشی از اختلال در زنجیره تأمین است یا سیاستگذاریهای نادرست؟ به نظر میرسد تا زمانی که پاسخ روشنی از سوی مسئولان داده نشود، این بحران ادامه خواهد داشت./ تابناک