خبر فوری
شناسه خبر: 50689

تقدیر الهی در ماجرای واگذاری صندلی هواپیما

سرنوشت عجیب بنیانگذار پارک ساعی تهران

دکتر محمدابراهیم باستانی‌پاریزی در یادداشتی که در روزنامه اطلاعات منتشر شده، داستان جالب توجهی از سرنوشت عجیب بنیانگذار پارک ساعی تهران نقل کرده است.

سرنوشت عجیب بنیانگذار پارک ساعی تهران

دکتر محمدابراهیم باستانی‌پاریزی در یادداشتی که در روزنامه اطلاعات منتشر شده، داستان جالب توجهی از فریدون بهمنیار نقل کرده است.

اخبار سبز کشاورزی؛ بهمنیار، فرزند احمد بهمنیار (از مبارزان ضداستعماری و استاد برجسته زبان فارسی و عربی) که تحصیلات خود را در فرانسه به پایان رسانده بود، در بازگشت به ایران با سرنوشت عجیبی روبرو شد.

 

ماجرای صندلی هواپیما

در سال‌های ابتدایی فعالیت هواپیمایی در ایران، فریدون بهمنیار که جوانی آراسته و شاداب بود، قصد داشت از شیراز به تهران بازگردد.

او در هواپیمای نظامی داکوتا (که به تابوت پرنده معروف بود) نشسته و کمربند ایمنی را بسته بود که ناگهان مردی بلندقد و خوش‌سیما وارد هواپیما شد و از مسافران درخواست کرد: «آیا کسی حاضر است صندلی خود را به من واگذار کند؟ من برای جلسه مهمی در وزارت کشاورزی باید به تهران برسم. در مقابل، تمام هفته را میهمان من در بهترین هتل شیراز خواهید بود.»

 

واگذاری صندلی به مهندس ساعی

بهمنیار که می‌توانست یک هفته دیگر در شیراز بماند، داوطلب شد و صندلی خود را به آن مرد که مهندس کریم ساعی (از مقامات ارشد وزارت کشاورزی) بود، واگذار کرد.

هواپیما بدون بهمنیار به پرواز درآمد، اما هرگز به مقصد نرسید و در نزدیکی ساوه سقوط کرد و تمام سرنشینان آن از جمله مهندس ساعی جان باختند.

 

درس‌هایی از سرنوشت

شکرگزاری در بستر بیماری

سال‌ها بعد، فریدون بهمنیار به بیماری سختی دچار شد و حدود ۲۰ سال زمین‌گیر بود. با این حال همیشه شاکر و راضی به قضای الهی بود. تنها در یکی دو مورد از این رضایت خارج شد و از خدا پرسید: «چرا آن روز به من الهام کردی که صندلی خود را واگذار کنم؟»

 

میراث ماندگار کریم ساعی

مهندس کریم ساعی که در آن حادثه جان باخت، از پیشگامان توسعه کشاورزی در ایران بود و پارک ساعی تهران (اولین پارک جنگلی در منطقه بیابانی بین شمیران و تهران) از یادگارهای اوست که هنوز هم به نام وی شناخته می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای