خبر فوری
شناسه خبر: 51301

تولید نیمی از «سیر» کشور در همدان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به آغاز برداشت سیر در استان گفت: ۵۰ درصد از سیر کشور در همدان تولید می شود.

تولید نیمی از «سیر» کشور در همدان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به آغاز برداشت سیر در استان گفت: ۵۰ درصد از سیر کشور در همدان تولید می شود.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی، حمزه خانجانی روز چهارشنبه اظهار کرد: سطح زیرکشت سیر در این استان چهار هزار و ۵۰۰ هکتار و متوسط عملکرد در سطح ۱۵ تن است.

وی با بیان اینکه این استان رتبه اول تولید سیر کشور را دارد پیش بینی کرد: امسال ۶۰ هزار تن سیر در این استان تولید شود.

خانجانی میزان برداشت سیر در استان همدان در سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را به ترتیب ۴۳ هزار و ۶۵۵ تن، ۵۵ هزار و ۶۰۱ تن و ۵۸ هزار و ۷۵۵ تن ذکر کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی همدان سیر استان را به لحاظ عطر و طعم بی نظیر دانست و اظهار کرد: سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است.

خانجانی ادامه داد: سیر همدان با ویژگی هایی نظیر مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد شاخص های تاثیرگذاری دارد که مورد قبول ذائقه مردم در سطح ملی و بین المللی است.

وی گفت: سیر با وجود اینکه در استان های دیگر چون گیلان، مازندران، زنجان، خوزستان، اصفهان و کرمان نیز کاشته می شود اما سیر همدان در ذهن و شامه مشتری متفاوت با دیگر محصولات است که در سایر مناطق کشور کاشته می شود، به همین جهت این محصول زراعی همدان به عنوان یک برند برتر است.

وسعت اراضی کشاورزی استان همدان یک میلیون و ۹۴۹ هزار هکتار است که ۷۲۲ هزار و ۸۴۵ هکتار آن زیر کشت سالانه و دائمی است و ۲۶۲ هزار و ۴۶۵ هکتار آن در آیش قرار دارد.

تعداد بهره برداران و کشاورزان استان ۱۱۵ هزار و ۱۶۵ نفر است و مراتع استان همدان ۸۲۲ هزار هکتار وسعت دارد.

سطح زیر کشت استان همدان ۶۳۸ هزار و ۸۰۲ هکتار است که ۱۸۶ هزار و ۸۰۲ هکتار آن آبی و ۴۵۵ هزار و ۱۲۰ هکتار آن کشت دیم است./ بازار

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای