خبر فوری
شناسه خبر: 9449

150 میلیون جوجه‌ریزی در آبان و نوید …

براساس اخبار واصله، مرغداری‌های فعال کشور طی 30 روز آبان حدود 150 میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شد

150 میلیون جوجه‌ریزی در آبان و نوید …

اخبار سبز کشاورزی، مرغداری‌های فعال کشور طی 30 روز آبان حدود 150 میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شد که نزدیک به 140 میلیون قطعه، بیمه شده و معمولا نزدیک به 10درصد نیز بدون بیمه وارد سالن‌های مرغداری می‌شوند.

خوشبختانه بنابر قانون، هرگونه عرضه و فروش جوجه یکروزه گوشتی بدون انجام بیمه، استنکاف از مقررات است و تولیدکنندگان جوجه‌های یک‌روزه(مرغ‌مادر گوشتی) موظف به عرضه جوجه بیمه شده در مبادی تولید هستند.

علاوه‌بر این، ضرورت اجرای قانون و از طرفی فرهنگ‌سازی صندوق بیمه و مصاحبه‌ها، فراخوان‌ها و اطلاع‌رسانی‌های این صندوق باعث شده تا از ضرر و زیان‌های جبران‌ناپذیر واحدهای مرغداری جلوگیری نموده، مشارکت جدی و حداکثری در امنیت غذایی را باعث شود.

این رقم از آنجا اهمیت می‌یابد که در مهر امسال، کمتر از 120 میلیون جوجه‌ریزی انجام شد و جوجه‌ریزی از خرداد تا شهریور امسال نیز حدود همین رقم بود.

از آنجا که تولید سالانه 2 میلیون و 500 هزار تن گوشت مرغ در کشور و امکان صدور چند صدهزار تن گوشت مرغ به کشورهای همسایه، نیاز به استمرار خطوط تولید پایدار دارد، به‌نظر می‌رسد باید مرغدار مورد حمایت قرار گرفته و تامین نهاده به‌صورت کامل و مستمر صورت پذیرد.

به‌نظر می‌رسد 150 میلیون قطعه جوجه‌ریزی ماهانه، همراه با تغذیه مناسب بتواند خلاء کمبود گوشت مرغ را برطرف نماید که البته استمرار این وضعیت به مدیریت ساداتی‌نژاد و باز بودن دست دماوندی‌نژاد، ربط دارد تا نهاده‌های مورد نیاز مرغداری‌ها از جوجه‌ریزی، خوراک، واکسن، دارو و مهم‌تر از همه، نقدینگی آنها مورد توجه جدی دقیق قرار گیرد.

براساس آمار آبان، چنانچه در آذر هم مرغداری‌ها موفق به جوجه‌ریزی 150-140 میلیون قطعه بشوند، می‌توان پیش‌بینی کرد که در ایام شب عید، کشور با کمبود مرغ مواجه نخواهد شد و هیجانات کوپنی شدن توزیع مرغ و ارسال با پُست یا استارتاپ و بگیر و ببندهای امنیتی در کشتارگاه‌ها به‌ویژه ممنوعیت ورود مرغ زنده به کشتارگاه‌های استان تهران که مدرن‌ترین خطوط کشتارگاهی را دارند، مرتفع می‌شود.

تدبیر در این مسئله می‌تواند مجموعه مصرف‌کنندگان گوشت مرغ، پرورش‌دهندگان، تامین‌کنندگان و توزیع‌کنندگان را از هیجان، پنهان‌کاری، تغییرات مداوم قیمت و مسائل فسادزا دور کرده و مسئولان و مدیران را نیز به آرامش نسبی برساند.

هنوز فراموش نکرده‌ایم نقطه بحرانی در مهر سال گذشته که با حدود 65 میلیون قطعه جوجه‌ریزی، کلیت وزارتخانه را به ستاد بحران مرغ تبدیل کرد و شخص وزیر وقت و معاون امور تولیدات دامی، بین کشتارگاه‌ها، مرغداری‌ها، استان‌ها، کامیون‌های حمل مرغ، دلال‌ها، میدان بعثت، سازمان میادین و … سرگردان و ویلان بودند.

ابداع دماوندی‌نژاد

به نظر می‌رسد حضور مهندس دماوندی‌نژاد به‌عنوان یک کارشناس با سه دهه فعالیت در بخش خصوصی و تشکل‌های آنها، نگرانی‌های وزیر، هیات دولت و قوای سه‌گانه را مرتفع کند تا آنها بتوانند دیگر جوانب را اصلاح کنند.

شاید لازم است تا «سامانه بازارگاه» با آسیب‌شناسی مجدد مورد بازبینی دقیق‌تر قرار گیرد که دوباره شاهد نباشیم مواردی مانند؛ پیدا شدن 60 هزار تن ذرت(که ارز دولتی گرفته بودند؛ اما توزیع نشدند) یا چندین هزار تُن ذرت که در گمرک، کپک زدند و باید معدوم می‌شدند و همچنین، هزاران حواله که جابه‌جا شدند!!

ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۵۸ - آذر ۱۴۰۰

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای