زنبورداری؛ داستان نیش مشکلات و دردسرهای از عسل شیرینتر
صنعت زنبورداری در دنیا به عنوان یک صنعت پویا، درآمدزا و علممحور مطرح است.
اخبار سبز کشاورزی: صنعت زنبورداری در دنیا به عنوان یک صنعت پویا، درآمدزا و علممحور مطرح است. امروزه بسیاری از متخصصان علم زنبورداری و تولیدکنندگان عسل و فرآوردههای آن میکوشند تا راهکارهای جدیدی و بهروزی را در جهت بهرهوری بیشتر و بهتر در این صنعت به کار ببندند.
واضح است که کشور ما نیز با در اختیار داشتن پتانسیل بالای در این زمینه و موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی متنوع در سراسر کشور میتواند در این صنعت حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد.
صنعت زنبورداری به شرط مدیریت صحیح و کارآمد میتواند در جهت صادرات عسل و فرآوردههای آن گام بلندی را بردارد و ارزآوری بالایی برای کشور داشته باشد.
همچنین قشر زحمتکش و بعضاً مغفول زنبوردار میبایست از حمایتهای بیشتر دولت و وزارت جهاد کشاورزی برخوردار باشند تا در بخش صادرات بتوانیم جایگاه کشور را در جهان تثبیت کنیم.
در این رابطه اخبار سبز کشاورزی گفتگویی را با مهدی احمدی، یکی از زنبورداران موفق منطقه ورامین، انجام داده که ماحصل آن را ادامه می خوانید:
همه تجربههای یک تولیدکننده
مهدی احمدی، زنبوردار موفق منطقه ورامین با بیان اینکه دو نقد اساسی بر صنعت زنبور داری وارد است، گفت: نقد اول در زمینه صادرات است متاسفانه در سالهای اخیر صادرات عسل طبیعی به شدت کاهش یافته است و دلیل اصلی این موضوع تولید عسل تغذیهای و کارگاههای ساخت عسل تقلبی است که متأسفانه بازار بسیار خوبی در داخل کشور پیدا کرده است و بیشتر زنبورداران به این روش روی آوردهاند.
تولید عسل طبیعی به صرفه نیست
وی ادامه داد: براساس تحقیقاتی که داشتهام به این نتیجه رسیدم که تولید عسل کاملا طبیعی برای این زنبورداران اصلا به صرفه نیست؛ به این دلیل که قیمتهای تمام شده عسل طبیعی بسیار بالاست و مردم هم با توجه به شرایط اقتصادی توان خرید عسل کیلویی ۲۰۰ هزار تومان را ندارند و بیشتر دنبال عسل تغذیهای با قیمت کیلویی ۵۰ هزار تومان هستند.
احمدی اظهار داشت: تنها راه پیشرفت صادرات عسل جلوگیری از تولید عسلهای تقلبی و تولید عسل تغذیه ای و تشکیل کمیسیون های صادرات عسل می باشد و همچنین باید آزمایشگاههای تخصصی عسل بر اساس شاخص های اروپایی ایجاد شود تا قبل از صادرات، مشکلات عسل به حداقل برسد.
این زنبوردار موفق منطقه ورامین با بیان اینکه عسلهای تولیدی در زمینه صادرات باید کاملاً بکر و بدون هیچگونه سموم باشد، عنوان کرد: برای نمونه در سال ۲۰۱۷ مقدار قابل توجهی عسل به کشور امارات و ژاپن ارسال کردم و متاسفانه عسلها برگشت خورد و تنها دلیل آن این بود که در عسل مقداری سموم آفتکش وجود داشت و تنها عسلی که مورد قبول واقع شد عسلهای گیاهان وحشی کوهستان و دشتها بود، به این دلیل که هیچ آفتکشی در این گیاهان وجود ندارد.
قیمت شکر روز به روز بالاتر میرود
احمدی ادامه داد: نقد دوم عدم توزیع نهاده شکر است؛ متاسفانه تعاونی های زنبورداری هیچ حمایتی از زنبورداران نکرده و در قبال پولی که دریافت میکنند هیچ خدماتی ارائه نمیکنند و اگر شکری هم توزیع شود بسیار نامرغوب است. متاسفانه تاکنون دولت هیچ حمایتی از زنبورداران نکرده و قیمت شکر روز به روز بالاتر میرود؛ برای مثال زنبورداری با ۲۰۰ عدد کلنی زنبورعسل برای تامین خوراک زنبورها باید میلیونها پول هزینه کند تا زنبورهای خود را تامین کند. البته با کمی تغییر روش میتوان هزینه شکر را به حداقل رساند.
امیرهوشنگ عسگرسمنانی ـ کارشناس بازرگانی
پیج اینستاگرام: https://www.instagram.com/honey_mahdi1996/
شمار واتس اپ جهت سفارش: 09365863488