خبر فوری
شناسه خبر: 40288

جاودانگی را با میلان کوندرا دریابیم

کتاب جاودانگی، رمانی نوشته میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 1990 به چاپ رسید. میلان کوندرا یکی از برجسته‌ترین نویسندگان دوران معاصر است

جاودانگی را با میلان کوندرا دریابیم
کتاب جاودانگی، رمانی نوشته میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 1990 به چاپ رسید. میلان کوندرا یکی از برجسته‌ترین نویسندگان دوران معاصر است که تمامی آثارش از سویه‌های فلسفی و سیاسی برخوردارند و همواره جهان‌بینی خاص و منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهد.
اخبار سبز کشاورزی ؛ وی از جمله داستان‌نویسانی است که می‌توان صفت متفکر و اندیشمند را به او نسبت داد و نوشته‌هایش را از لحاظ فرمی و محتوایی به گونه‌ای دیگر مورد واکاوی قرار داد.
کتاب جاودانگی (Immortality) به عنوان ششمین رمان کوندرا نیز از این قاعده مستثنی نیست. رمانی فلسفی، تامل‌برانگیز و در عین حال سرگرم‌کننده که در هفت اپیزود روایت می‌شود و شش شخصیت اصلی نیز دارد.
بیشتر بخوانید: اسب سیاه؛ کتابی که نگاه به موفقیت را تغییر می‌دهد
نویسنده در این اثر تلاش کرده تا بار دیگر و از منظری متفاوت به مضامین بزرگ و عمیق هستی بپردازد و مسئله مرگ و جاودانگی و حیات انسانی را بررسی کند.
درواقع میلان کوندرا همچنان در تلاش است تا معنای زندگی را بیابد و طبیعت انسان را کشف کند. البته که در این مسیر هیچگاه حس شوخ‌طبعی خود را از دست نداده و به آثارش رنگ و بویی جذاب و گیرایی را اضافه کرده است.
رمان جاودانگی که اولین بار در سال 1990 منتشر شد، ماجرای رابطه پرتنش و جالب شش شخصیت به نام‌های گوته، کریستین، بتینا، پل، اگنس و لارا را روایت می‌کند. گوته و کریستین به عنوان یک زوج همواره درگیر مسائل و معضلات خود هستند و در این بین بتینا برادر کوچک گوته نیز تاثیراتی در روند رابطه آن‌ها دارد. نویسنده با نوشتن روایتی خیالی به سراغ شخصیتی تاریخی و مشهوری چون گوته رفته و شیوه زندگی او را با سه شخصیت جدیدتر و مدرن‌تر خود یعنی اگنس، پل و لارا مقایسه می‌کند.
اگنس و پل زوجی فرانسوی هستند که پس از سال‌ها زندگی، دچار تنش‌هایی در رابطه‌شان می‌شوند؛ چراکه پس از مرگ پدر اگنس، او متوجه می‌شود که هیچگاه نتوانسته طعم عشق واقعی را بچشد و از سوی دیگر لارا خواهرش نیز به تازگی به پل علاقه‌مند شده و خواهان رابطه با اوست. شرح کشمکش‌ها و منازعه میان این دو خواهر بخشی از رمان جاودانگی را رقم می‌زند.

میلان کوندرا نویسنده چکی

میلان کوندرا نویسنده چکی

میلان کوندرا را بیشتر بشناسیم

او نویسنده‌ اهل جمهوری چک است که در سال 1929 به دنیا آمد اما به خاطر فشارهای حکومت کمونیستی کشورش در سال 1975 به فرانسه تبعید شد و پس از شش سال توانست به شهروند قانونی فرانسه تبدیل شود.
آثار میلان کوندرا (Milan Kundera) به دو زبان چکی و فرانسوی نوشته شده‌اند؛ با این حال اگر ترجمه‌ی فرانسوی آثارش نیز صورت بگیرد، پیش از انتشار خودش تمامی کتاب را اصلاح می‌کند.
کوندرا پس از آنکه در سال 1979 تابعیت چکسلواکی‌اش لغو شد، کتاب‌هایش نیز ممنوعیت انتشار یافت تا اینکه سال‌ها بعد در زمان انقلاب مخملی و سقوط دولت چک در سال 1989 بار دیگر آثارش به چاپ رسیدند.
اما تابعیت کشورش را توانست در سال 2019 دریافت کند با این حال میلان کوندرا خودش را نویسنده فرانسوی می‌داند و اصرار دارد که کارهایش در زمره ادبیات فرانسه مورد مطالعه قرار بگیرد.
برخی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین آثار میلان کوندرا عبارتند از: «جهالت، هویت، آهستگی، جاودانگی، سبکی تحمل ناپذیر هستی، خنده و فراموشی، شوخی، جشن بی‌معنایی.»

جوایز و افتخارات میلان کوندرا

- برنده‌ی جایزه‌ی ادبیات اروپاییِ دولت اتریش
- برنده‌ی جایزه‌ی مدیسی
- برنده‌ی جایزه‌ی اورشلیم
- برنده‌ی جایزه‌ی هردر
در بخشی از کتاب جاودانگی می خوانیم
بیایید تصور کنیم که در زمان امپراطوری رودلف، دوربین‌ها از همان‌هایی که جیمی کارتر را جاودانه کردند، وجود داشتند و از مراسم شام دربار امپراطور فیلمبرداری می‌کردند. همان مراسمی که در خلال آن، تیکوبراهه در صندلی‌اش به خود پیچید، رنگش پرید، یک پایش را روی پای دیگرش گذاشت و با چشمانی بی‌نور به سقف خیره شد.
اگر او بیش از هرچیز می‌دانست، میلیون‌ها چشم درحال نگاه کردن به او هستند، شکنجه‌اش بیشتر میشد و پژواک صدای خنده‌ها در راهروهای جاودانگی‌اش بلندتر به گوش می‌رسید. مردم قطعا تقاضا می‌کنند که فیلم ستاره‌شناس معروفی که خجالت می‌کشید ادرار کند، هرسال در موعد عید یعنی وقتی که همه دوست دارند بخندند و چیز کمی برای خندیدن دارند، از تلویزیون پخش شود. این مسئله پرسشی را برای من به وجود آورد؛ آیا ویژگی جاودانگی از زمان پیدایش دوربین‌ها تغییر کرده است؟
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای