اتحادیه مرکزی بلدرچین
بلدرچین که به جهت خواص بالای گوشت و تخم از آن به عنوان بمب ویتامین نام برده میشود به دلیل نبود فرهنگ مصرف نتوانسته آنگونه که باید جای خود را در
بلدرچین که به جهت خواص بالای گوشت و تخم از آن به عنوان بمب ویتامین نام برده میشود به دلیل نبود فرهنگ مصرف نتوانسته آنگونه که باید جای خود را در بین سبد غذایی خانوارها باز کند.
این پرنده کوچک که به دلیل مقاومت بالا در برابر بیماریها و همچنین کوتاهی زمان پرورش استفاده از آنتیبیوتیک در آن متداول نبوده و محصولی ارگانیک شناخته میشود متاسفانه از نداشتن تشکلی مستقل رنج برده و فعالن این حوزه معتقدند برخورداری از اتحادیه صنفی میتواند بسیاری از مشکلات آنان را مرتفع کند.
در همین خصوص احمد بافکار، نخستین پرورشدهنده بلدرچین به روش صنعتی در گفتوگو با دام، کشت و صنعت اظهار داشت: استان یزد با تولید ماهانه 5 میلیون قطعه عنوان قطب تولید بلدرچین در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی به صرفه اقتصادی تولید و پرورش بلدرچین اشاره کرد و گفت: دوره کوتاه جوجهکشی به همراه رشد سریع و بلوغ زودرس و همچنین تعداد بالای تخمگذاری، پرورش این پرنده را با صرفه اقتصادی همراه کرده است، به گونهای که قیمت بلدرچین با اختلاف 300 درصدی نسبت به مرغ در هر کیلو حدود 18هزار تومان در بازار خرده فروشی فروخته میشود.
پرندهای با صرفه اقتصادی بالا
این پرورشدهنده بلدرچین عدم وجود تشکلی مستقل را از مشکلات این صنعت دانست و اظهار داشت: اتحادیه مرکزی بلدرچین به جهت عدم حمایتهای دولتی در حال حاضر فعالیتی نداشته و این در حالیست که برای پیگیری مطالبات صنفی و کنترل بر نحوه فعالیت تشکیل اتحادیه استانی و کشوری از الزامات صنعت است.
وی به صادرات بیش از 50 درصدی تولیدات کشور اشاره کرد و گفت: سالانه بالغ بر 600 تن بلدرچین در کشور تولید میشود که بیش از 50 درصد آن صادر میشوند، که متاسفانه شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان صادرات این پرنده را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
بافکار از بلدرچین به عنوان محصولی ارگانیک یاد کرد و افزود: مقاومت بالای این پرنده در مقابل بیماریها به همراه دوره رشد زمانی کوتاه باعث شده تا نیتازی برای استفاده از آنتیبیوتیکها در طول پرورش وجود نداشته باشد و از این رو از بلدرچین به عنوان محصولی ارگانیک نام برده میشود.
این فعال صنعت طیور به خواص تخم بلدرچین اشاره کرد و گفت: به دلیل دارا بودن مواد مغذی 5 برابری فسفر و کلسیم در مقایسه با تخممرغ به عنوان بمب ویتامین نام برده میشود که این موضوع به همراه خاصیت ارگانیک بودن گوشت، میتواند زمینه جذب مصرف کنندگان را فراهم کند.
بمبی پرسود اما کممصرف
همچنین محمد حبیبی، کارشناس پرورش بلدرچین در گفتوگو با دام، کشت و صنعت در تشریح پرورش بیان داشت: برای پرورش بلدرچین بالغ به سالنی با دمای 35درجه نیاز است که این دما برای جوجه پرنده به 24 درجه با رطوبت 60 درصدی میرسد.
حبیبی در ادامه اظهار داشت: در پرورش بلدرچین تامین زنجیره کامل تولید - بلدرچین مادر و تخمگذار و دستگاههای جوجهکشی و بستهبندی - الزامی است و این پرنده در بازه زمانی 45 تا 50 روز آماده عرضه به بازار مصرف میشود.
این کارشناس صنعت طیور گفت: با وجود خواص بالای گوشت و تخم این پرنده متاسفانه آنگونه که باید مورد استقبال قرار نگرفته است و این در حالیست که نبود کشتارگاهی مناسب بر افزایش مشکلات دامن زده است.