5 جایگزین برای عسل
برخی افراد بنا به دلایلی مایل به استفاده از عسل نیستند؛ به عنوان مثال برخی به دلیل ابتلا به حساسیتهای ناشی از عسل قادر به خوردن آن نیستند
مزرعه سبز : برخی افراد بنا به دلایلی مایل به استفاده از عسل نیستند؛ به عنوان مثال برخی به دلیل ابتلا به حساسیتهای ناشی از عسل قادر به خوردن آن نیستند. عده دیگر نیز به علت گیاهخوار بودن اعتقاد دارند که عسل چون منشأ حیوانی دارد نمیتواند از آن بخورند. مشکل سوم آن است که بسیاری از عسلهای موجود در بازار تقلبی بوده و با ترکیبی از شکر و سایر مواد طعم دهنده به نام عسل عرضه میشوند. مورد چهارم آن است که عسلهای عرضه شده در فروشگاه بهدلیل فرآوری شدید دیگر آن کیفیت و مشخصات عسل واقعی را ندارند که میتواند برای سلامتی مصرف کننده مضر باشد.
در اینجا به چند مورد از جایگزینهای عسل اشاره میشود:
1 شربت افرا
یک شیرینکننده طبیعی است که از گیاه افرا جمعآوری میشود؛ این شربت به دلیل داشتن فروکتوز در مقادیر کم یکی از جایگزینهای سالم برای عسل است. همچنین منبع عظیمی از روی و منگنز است و موجب استحکام استخوانها و حفظ سطح سالم قند خون میشود. یک داستان افسانهای میگوید که یک زن جوان متوجه میشود که یک سنجاب سرحال و شنگول بسیار جستوخیز میکند و زمانی که آن را تعقیب میکند میبیند که آن سنجاب شیره درخت افرا را میلیسد و از آن به بعد این شیره در زمره مواد شیرین کننده و مفید مصرفی درآمد و برای به دست آوردن آن یک سوراخ به عمق تقریبی 6 تا 8 سانتیمتر در تنه درخت حفر کرده و لوله باریکی جمعآوری شیره درخت در آن فرو کرده و قطرات شیره را جمعآوری میکنند.
2- شربت مالت برنج
جایگزین سالم دوم مالت برنج است که آن نیز یک شیرین کننده طبیعی است. این شریت از برنج پخته و تخمیر شدهای که برای تبدیل نشاسته آن به قند آماده شده است، به دست میآید.
شربت مالت برنج به علت داشتن طعم اجیلی باید در هنگام اضافه شدن به سایر مواد غذایی با دقت به کار برده شود و البته برای افراد دیابتی گزینه مناسبی نیست.
3- شربت گیاه آگاو
آگاو گیاهی از خانواده کاکتوسها است که دارای شهدی شیرینتر از عسل بوده و قهوهایتر از آن است. زمانی که به عنوان جایگزین عسل مورد استفاده قرار میگیرد باید شربت آن در حد 25 تا 30 درصد رقیق شود. ضمن آنکه در صورت حرارت دادن باید به صورت تدریجی و کم، حرارت داده شود؛ چراکه به سرعت قهوهای رنگ می شود. این شربت میتواند گزینه مناسبی برای بیماران دیابتی باشد.
شربت آگاو جایگزین مناسبی برای قند است و ماده اصلی ساخت نوشیدنی Texuila تبدیل میشود.
4- مالت جو
بیشترین جایگزین در مصرف مالتها، مالت جو است که گزینه مناسبی برای عسل است. این شربت قرنها است که به شکل طبیعی و از جو خیسانده شده و جوانه زدن به دست میآید. شربت مذکور دارای مقادیر زیادی فیبر است که یکی از بهترین مواد تنظیم کننده دستگاه گوارش است.
همچنین شربت مذکور حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی است که آن را هم طراز و گاه بهتر از عسل مینماید.
5- ملاس
ملاس شربت تیره رنگی است که در اثنای فرآوری چغندرقند شکر به دست میآید. دارای قوام زیادی بوده و میتوان از آن به جای عسل استفاده کرد.
برای استفاده از ملاس باید از نوع رقیق و سبک آن استفاده نمود. ملاس دارای مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانت است که گاه نسبت به عسل مقادیر آنها بیشتر است.
مهدی رجول دزفولی