حمایت از تولید نهادهها و فرآوردههای پروتئین داخلی
ماموریتهای راهبردی شرکت پشتیبانی امور دام کشور
دکتر حسین شیرزاد جسارت به خرج داد و مدیریت بزرگترین مجموعه را پذیرفت که وظیفه آن حمایت از تولید نهادهها و فرآوردههای پروتئینی کشور است.
اخبار سبز کشاورزی؛ وی در مدت پنج ماه گذشته با تجارب مدیریتی خود در سازمان تعاون روستایی، نگرش و مطالعات پیوسته، توانست روح حمایتی را در سیاستها و برنامههای جدید شرکت پشتیبانی بدمد.
حسین شیرزاد که دارای دکترای توسعه کشاورزی است و چندین مقاله و کتاب در رابطه با نظامهای بهرهبرداری، طرح ترویجی خودکفایی محصولات استراتژیک، بلاکچین در مدیریت زنجیره تامین و ... نوشته است بهطور خلاصه بخشی از خدمات انجام گرفته در شرکت را توضیح داده است.
شرکت پشتیبانی امور دام کشور حمایت از تولید داخل را با روشهای جدید تهاتر، توزیع مدتدار نهاده، امکان استمهال، ارائه طیف وسیعی از نهادهها با وثایق ساده، خرید آتی و صادرات در دستور کار قرار داده است. ریسک کم تولیدکننده و پذیرش ریسک حداکثری خریدار از ویژگیهای الگوی قرارداد آتی است.
دکتر حسین شیرزاد مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در این رابطه گفت: در تحویل نهادههای دامی به صورت مدتدار با پذیرش ریسک حداکثری از طرف شرکت پشتیبانی امور دام، از مهر ماه سال جاری تاکنون بیش از۷۵۰ هزار تُن جو و بیش از ۳۵۰ هزار تن ذرت بین دامداران و مرغداران عرضه شده است.
در مجموع طی چهار ماه گذشته بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن نهاده بین جامعه تولیدکنندگان کشور توزیع شده که در ۳۰ سال گذشته یک رکورد بیسابقه محسوب میشود.
شیرزاد با اشاره به کمبود منابع سرمایهای و سیطره نظام دیوانسالاری سنتی و لزوم حرکت به سمت و سوی یک حاکمیت شرکتی انعطافپذیرتر، در بطن مناسبات تجاری و حمایتی شرکت پشتیبانی امور دام کشور، بیان کرد:
سازوکارهای قراردادهای کنونی به تسهیم ریسک، رضامندی بیشتر جامعه هدف مرغداران، تعامل سازنده و پایدار با تشکلها و تشویق تولیدکنندگان به حفظ واحدهای تولیدی در مزارع انجامیده چنانکه هماکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن نهاده مدتدار در بازارگاه عرضه شده و این یک جریان کالایی پایدار و مستمر است.
حمایت ویژه شرکت پشتیبانی امور دام از دانشبنیانها
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور، رسالت این شرکت را حمایت از تولید نهادهها و فرآوردههای پروتئینی داخل اعلام کرد و گفت: از برنامههای جدید، حمایت از شرکتهای دانشبنیان تولید علوفه است که طرح پسزمینه شالیزاری به عنوان یکی از این پروژهها در حال پیگیری است.
وی با بیان این که در رویکرد جدید با سیطره و دمیدن روح حمایتی در سیاستها و برنامههای جدید شرکت پشتیبانی امور دام کشور، دانشبنیانها هم از حمایتهای ویژه(خرید تضمینی محصولاتشان و ...) برخوردار میشوند، تاکید کرد: حمایت از فعالیت شرکتهای دانشبنیان در راستای پربازدهی و تقویت ذخایر ژنتیکی دامی، چند قلوزایی و حاملگی خارج از فصل در دستور کار شرکت پشتیبانی امور دام کشور قرار دارد.
مراحل پایداری صنعت مرغ
از نگاه حاکمیتی شرکت پشتیبانی امور دام
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، سه گام پایداری صنعت مرغ کشور از نگاه حاکمیتی شرکت پشتیبانی امور دام را این گونه برشمرد:
نخستین گام خرید مرغ تولیدی مازاد و جمعآوری بیشبودها از بازار است که دستورالعمل آن صادر و به استانها ابلاغ شده است و تاکنون بیش از چهار هزار تن مرغِ مازاد خریداری و از استانها جمعآوری شده است.
وی گام دوم پایداری صنعت مرغ را توسعه «قراردادهای خرید آتی» اعلام کرد و آن را جهشی بزرگ در تعامل شرکت با زنجیرههای بزرگ و تحولساز در بازسازی صنعت مرغ کشور دانست و سومین گام را تقویت و تشویق صادرات بهویژه مرغ آرین اعلام کرد و اطمینان داد که این سه اقدام، پایداری صنعت مرغ را در آینده تضمین میکند.
شیرزاد از طرح خرید آتی مرغ خبر داد و گفت: در نسل جدید قراردادها هم تضمین خرید مرغ و هم تامین و لجستیک برعهده شرکت پشتیبانی امور دام کشور است و این قراردادها در روزهای آینده به مدیران استانی برای اجرا، تحویل میشود.
وی در همین رابطه افزود: یک و نیم همت اعتبار برای خرید این مقدار مرغ در طرح خرید آتی در نظر گرفته شده و پیشبینی میشود خرید ۳۰ هزار تن مرغ منجمد از مرغداریهای داخل کشور صورت گیرد.
هدف از این قرارداد تامین پایدار و مستمر نهادهها، تضمین مرغهای تولیدی توسط مرغداران به قیمت منصفانه و عادلانه، جلوگیری از ریزش قیمت مرغ و پیشتولید مرغ با انعقاد قراردادهایی که ریسک بیشتری را برای پرتفوی مالی شرکت دربر میگیرد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور، رویکرد قراردادهای جدید را تامین بههنگام نهاده، تضمین خرید مرغ و تشویق مرغداران به تهاتر توامان نهاده با مرغ بهصورت تهاتر مرحلهای با ریسک کم برای تولیدکننده و ریسک حداکثری برای شرکت عنوان کرد که محتوای آن ناظر بر استمرار در تولید جوجه یکروزه است؛ به طوری که روند جوجهریزی در ابتدای سال دچار نقصان و کاهش نشود و مرغدار با ایمنی و آسودگی بیشتری به تولید مرغ بپردازد. البته در فرایند قراردادهای منعقده مشوقهای زمانی نیز شامل حال مرغداران میشود.
ماهنامه دام و کشت و صنعت-شماره ۲۸۴-اسفند ۱۴۰۲