خبر فوری
شناسه خبر: 48975

100 هزار تومان هزینه‌ تحمیلی به هر کیلو گوشت وارداتی

ناظر شرعی در روزهای کاری فقط 10 ساعت در کشور مذکور کار می‌کنند و هزینه ساعات اضافه کاری در هماهنگی با دفتر حلال قابل محاسبه و پرداخت است.

100 هزار تومان هزینه‌ تحمیلی به هر کیلو گوشت وارداتی

اخبار سبز کشاورزی؛ در حالی که کشورهای صادرکننده گوشت برای حفظ اعتبار و آبروی خود (چون گوشت به محض ورود به بندر یا گمرک هر کشور از جمله ایران ابتدا وارد قرنطینه شده و نظارت بهداشتی داخلی آزمایش و تست مجدد و راستی آزمایی می‌شود و در صورت داشتن مشکل از چرخه مصرف خارج و عدوت داده می‌شوند) در کشتارگاه‌های دکتر دامپزشک و ناظر بهداشتی مستقل و نه وابسته شرکت واردکننده مستقر نموده و از طرفی اکثر آنها، حتی کشورهایی که مسلمان نیستند جزو کنوانسیون حلال بوده برای همه موارد فوق هزینه پرداخت می‌کنند، بالتبع همه هزینه‌ها را در گوشت فروخته شده، لحاظ می‌نماند که رقم قابل توجهی است.

از طرفی دولت ایران، شرکت‌های واردکننده گوشت را موظف نموده که یک دکتر دامپزشک مسلمان را به همراه یک ناظر بهداشتی به همراه خود (معرفی شده از سوی سازمان دامپزشکی) به کشور صادر کننده برده تا نظارت بهداشتی و دامپزشکی بر دام‌ها (احتمالا قبل و بعد از ذبح و هنگام انجماد و بارگیری) داشته باشند که این افراد علاوه‌بر حقوق و مزایای ماهانه از محل استخدام خود، حق ماموریت ارزی نیز دریافت می‌کنند که این نیز به قیمت تمام شده گوشت وارداتی می‌افزاید.

فراموش نکنیم شرکتی که سالانه چند صد میلیون دلار گوشت وارد می‌کند خود نیز هزینه‌های دامپزشک و ناظر بهداشتی در هر کشتارگاه و دامداری و سردخانه دارد و این نیز هزینه مضاعف به خریدار گوشت تحمیل می‌کند.

در ادامه به‌دلیل اینکه ما مسلمان هستیم و قاعدتا در همه کشورهای مسلمان یک ناظر شرعی باید بر نحوه کشتار و بحث‌های شرعی نظارت کند تا کشتارها طبق احکام شرع انجام شود و قاعدتا این نیز هزینه ارزی ریالی دارد از جمله اینکه ناظرین شرعی محترم وظایف شرعی خود را انجام می‌دهند.

بر این اساس و چنانچه تصویر بخشنامه هزینه‌های رفاهی ناظر شرعی، واقعی باشد یکی از آنها را منتشر می‌کنیم تا مروری بر هزینه‌های آن داشته باشیم.

در این بخشنامه آمده که شرکت‌های واردکننده گوشت موظف به پرداخت هزینه‌ها به‌صورت هفتگی به ناظرین شرعی هستند، مثلا درمورد کنیا ارقام پرداختی شرکت‌ها که قطعا بر قیمت تمام شده گوشت وارداتی اعمال می‌شود (با احتساب هر دلار آمریکا 130 شلینگ کنیا به شرح زیر است)؛ در حالی که قاعدتا ناظرین شرعی محترم نیز حقوق ماهانه، مزایا و حق ماموریت ارزی دریافت می‌کنند.

هزینه آرایشگاه و تنقلات

6500 شلینگ هزینه یک هفته ملزومات صبحانه، تنقلات، اقلام بهداشتی، آرایشگاه، رفت و آمدهای ضروری و ایاب و ذهات و... که روزانه 7 دلار می‌شود هر هفته مبلغ 17 هزار و 500 شلینگ هزینه ناهار و شام ناظرین شرعی که روزانه آن 19 دلار و 22 سنت می‌گردد.

گل‌زدن به واردکننده

جالب اینکه در این نامه سرجمع کل هزینه‌های هفتگی که 24 هزار شلینگ است با یک انعام با گرد کرددن صورتحساب به 25000 هزار شلینگ ارتقا یافته که از این محل نیز روزانه یک دلار و 9 سنت دسر جمع هزینه اضافه می‌شود.

هزینه درمان ناظرین برعهده واردکننده است

در نامه قید شده هزینه درمان (ویریت دکتر، اورزانس، بستری شدن، دارو، درمان جراحی و...) نیز عهده واردکننده است که رقم آن در صورت حادث شدن رقمی بسیار قابل توجه است و آن نیز به قیمت گوشت اضافه می‌شود

هزنیه تفریح ناظرین

هر سه ماه مبلغ هزار دلار آمریکا بابت تامین هزینه مربوط به تفریحات و استفاده از اوقات فراغت در طول مدت اقامت باید به ناظرین پرداخت شود که رقم روزانه آن 11 دلار و 11 سنت است.

اضافه‌کاری فراموش نشود

در این نامه خاطرنشان شده هر ناظر شرعی در روزهای کاری (مشخص نشده روزهای تعطیل شنبه و جمعه ایران لحاظ شود یا شنبه و یک شنبه آنها و دیگر اینک روزهای قتل و عید و تعطیلات مذهبی چگونه محاسبه می‌گردد) فقط 10 ساعت در کشور مذکور کار می‌کنند و هزینه ساعات اضافه کاری در هماهنگی با دفتر حلال قابل محاسبه و پرداخت است.

محاسبات نشان می‌دهد به جز هزینه درمان و اضافه کاری علی‌الحساب روزانه 38 و ماهانه 1157 دلار (به‌عبارتی به دلار امروز 81 میلیون و 500 هزار تومان) به ناظر شرعی و هزینه صندوق ریالی و حق ماموریت دلاری آنها بر قیمت گوشت وارداتی اضافه می‌شود.

پیشنهاد می‌شود وزارتخانه و قرارگاه امینت غذایی برای این کار تدبیری بیندیشند تا هزینه‌های یاد شده چنانچه لازم و قانونی است از منابع دولتی پرداخت شود و گوشت ارازن‌تر به مردم برسد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای