آخرین خبرها:
شناسه خبر: 44886

بزقرمه، غذای کرمانی با نخود، گوشت و کشک

یکی از غذاهای محلی استان کرمان که با استفاده از نخود و گوشت و کشک تهیه می‌شود آبگوشت بزقرمه است که بسیار مقوی و خوشمزه است و باعث تقویت قوای بدن می شود.

بزقرمه، غذای کرمانی با نخود، گوشت و کشک

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ برای تهیه آن از گوشت بزغاله استفاده می‌کنند و ظاهر این غذا بسیار شبیه حلیم بادمجان است ولی داخل آن از کشک استفاده می شود.

در ادامه مواد لازم برای تهیه آبگوشت بز قرمه را مشاهده می کنید و سپس طرز تهیه آبگوشت بزقرمه را به شما آموزش می دهیم.

 مواد لازم برای تهیه آبگوشت بزقرمه

•          نخود گرد خیس خورده بدون پوست: 200 گرم

•          گوشت گوسفند سردست یا ماهیچه: 400 گرم

•          کشک:  1و 1/3 پیمانه

•          سیب زمینی: 1 عدد

•          پیاز: یک عدد بزرگ

•          نمک، فلفل و زدرچوبه: به مقدار دلخواه

•          زعفران دم کرده: 1 و نیم قاشق غذاخوری

•          سیر له شده: 5 حبه

•          پیازداغ، سیرداغ و نعناع داغ: برای تزیین

•          گردو: اختیاری و به مقدار دلخواه

 طرز تهیه آبگوشت بزقرمه

برای تهیه این غذا باید از شب قبل نخودها را بخیسانید و بعد پوست آنها را بگیرید تا سبک تر شود. سپس آن ها را نیم پز کنید. بعد از آن داخل یک قابلمه پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و درون مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.

پس از آن سیر له شده یا رنده شده را اضافه کرده و تفت دهید ولی نباید بگذارید که سیر بیش از حد سرخ شود چون طعم تلخی به غذا می دهد و پیاز را هم نباید بیش از حد سرخ کنید چون برای گرفتن بوی گوشت باید هنوز پیاز آبدار باشد.

سپس مقداری زردچوبه و پیاز و سیر را اضافه کرده و باز هم تفت دهید تا بوی خامی گرفته شود.

در مرحله بعد گوشت خرد شده را به محتویات ظرف خود اضافه کنید و تفت دهید. وقتی که رنگ گوشت برگشت و قهوه ای شد باید نخود هایی که نیم پز کرده بودید به همراه سیب زمینی به قابلمه خود اضافه کنید و کمی آب روی آن بریزید تا سیب زمینی ها و نخودها خوب بپزند.

تقریباً باید نصف قابلمه آب باشد و نباید بیش از حد آب بریزید و بگذارید که روی شعله ملایم گاز به تدریج بپزد و جا بیفتد.

اگر بخواهید این غذا را به صورت خورش سرو کنید باید آب بیشتری داشته باشد و اگر بخواهید در کنار نان آن را میل کنید باید بگذارید که آب آن کاملاً کشیده شود و غلظت بیشتری داشته باشد چون باید در ادامه باز هم مقداری با کشک آنها را بپزید.

بعد از اینکه بزقرمه آماده شد باید آن را بکوبید و کمی نعناع داغ و کشک و زعفران را اضافه کنید و بگذارید که حدود 20 دقیقه با کشکی که اضافه کرده‌اید جوش بخورند و بعد نمک و فلفل را داخل آن بریزید و طعم آن را بچشید.

اگر مناسب بود آبگوشت بزقرمه کرمانی شما آماده شده و می توانید در ظرف دلخواه آن را سرو کرده و میل نمایید.

برای تزیین آبگوشت بزقرمه می توانید از نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ و یا گردو کمک بگیرید و اگر خواستید می توانید این غذا را در کنار برنج یا با انواع نان میل کنید.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای