خبر فوری
شناسه خبر: 52126

13 ترفند طلایی برای تازه ماندن سبزیجات و میوه‌ها در یخچال | جلوگیری از هدررفت

با 13 ترفند خانگی و علمی، عمر تازگی سبزیجات و میوه‌ها را در یخچال افزایش دهید. از نگهداری صحیح هویج و موز تا راز تازه ماندن کرفس و توت‌ها.

13 ترفند طلایی برای تازه ماندن سبزیجات و میوه‌ها در یخچال | جلوگیری از هدررفت

فکر می‌کنید چقدر از میوه‌ها و سبزیجات تازه‌ای که می‌خرید، به خاطر نگهداری اشتباه، راهی سطل زباله می‌شوند؟ اگر بخواهم یک عدد حدسی بگویم، احتمالا دلتان نمی‌خواهد آن را بدانید! اما خبر خوب این است که لازم نیست این چرخه معیوب ادامه پیدا کند.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ با چند ترفند ساده و در عین حال علمی، می‌توانید عمر سبزیجات و میوه‌هایتان را در یخچال دوچندان کنید و از طعم و عطر تازگی آن‌ها برای مدت طولانی‌تری لذت ببرید. بیایید ببینیم چطور!

 

راز تازه ماندن سبزیجات و میوه‌ها: 13 ترفند کاربردی که باید بدانید!

حتماً شما هم تجربه کرده‌اید؛ درست بعد از خرید، سبزیجات برگ‌دار شروع به پلاسیده شدن می‌کنند، میوه‌ها زودتر از موعد نرم می‌شوند و آن طراوت اولیه را از دست می‌دهند. اما اگر به شما بگویم که با دانستن چند نکته ساده و علمی، می‌توانید جلوی این هدررفت را بگیرید و از سبزیجات و میوه‌هایتان مثل روز اول لذت ببرید؟ اینجا ما 13 ترفند جادویی را برای تازه ماندن سبزیجات و میوه‌ها برایتان آورده‌ایم که زندگی آشپزخانه‌تان را متحول خواهد کرد!

 

1. گوجه‌فرنگی و خیار: رفقای ناهمخوان!

می‌دانستید بعضی میوه‌ها و سبزیجات، گازی به نام «اتیلن» آزاد می‌کنند که مثل یک هورمون رشد عمل کرده و باعث رسیدن و گاهی فساد سریع‌تر دیگر محصولات می‌شود؟

گوجه‌فرنگی و خیار از این دسته هستند. پس یادتان باشد، این دو را در یخچال، از هم جدا نگه دارید تا هر دو شاداب بمانند.

 

2. شستشوی سبزیجات برگ‌دار: قبل از رفتن به پناهگاه (یخچال)!

کاهو، اسفناج و سبزیجات مشابه را قبل از قرار دادن در یخچال بشویید. برگ‌های پژمرده و خراب را جدا کنید، سپس با دقت با دستمال کاغذی خشک کنید و در نهایت، آن‌ها را داخل یک کیسه پلاستیکی با کمی فضای تنفس قرار دهید. این کار از له شدن و پلاسیدگی زودرس جلوگیری می‌کند.

 

3. واکس طبیعی میوه‌ها: دست نزن، شاداب بمان!

میوه‌هایی مانند سیب، لیمو و حتی سیب‌زمینی (که جزو سبزیجات ریشه‌ای محسوب می‌شود) یک لایه محافظ طبیعی یا مصنوعی دارند که مانع از دست دادن رطوبت و پوسیدگی زودرسشان می‌شود. بهتر است این لایه را دست‌کاری نکنید و فقط درست قبل از مصرف، آن‌ها را بشویید.

 

4. هویج: ببرید تا رطوبت را حفظ کند!

قسمت سبز رنگ بالای هویج، رطوبت و مواد مغذی را از خود هویج می‌مکد. برای اینکه هویجتان سفت و تازه بماند، قبل از نگهداری، این قسمت سبز را جدا کنید و هویج را در یک کیسه پلاستیکی در کشوی مخصوص سبزیجات یخچال قرار دهید.

 

5. موز: هوای خنک، عمر بیشتر!

موزها در هوای گرم و مرطوب، سریع‌تر لکه‌های قهوه‌ای پیدا می‌کنند. بهتر است موزها را دور از سایر میوه‌ها نگهداری کنید. وقتی موزها به درجه رسیدگی دلخواهتان رسیدند، می‌توانید آن‌ها را در یخچال قرار دهید تا چند روز بیشتر تازه بمانند، اما پوستشان سیاه خواهد شد!

 

6. زنجبیل: دوست یخ‌زده‌ی شما!

اگر می‌خواهید زنجبیل تازه را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، نیازی به پوست گرفتن نیست! آن را خرد کنید، در کیسه فریزر گذاشته و فریز کنید. اینطوری همیشه زنجبیل تازه و آماده برای استفاده در دسترس خواهید داشت.

 

7. پیاز: نفس تازه، ماندگاری بیشتر!

پیاز را در مکانی خشک، خنک و با تهویه مناسب نگهداری کنید. از گذاشتن آن در کیسه پلاستیکی خودداری کنید. اما اگر پیاز خرد شده دارید، حتماً آن را در یک ظرف دربسته در یخچال قرار دهید تا حداکثر چند روز تازه بماند.

 

8. توت‌ها: خنک و خشک، راز ماندگاری!

توت فرنگی، تمشک و بلوبری، ظریف‌ترین میوه‌های تابستان هستند. آن‌ها را در دمای پایین یخچال (حدود 1 تا 4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری کنید و تا لحظه مصرف، آن‌ها را نشویید. شستن زودهنگام باعث تسریع در فسادشان می‌شود.

 

9. کرفس: غول ترد و تازه!

برای اینکه کرفس‌هایتان مثل روز اول ترد و تازه بمانند، آن‌ها را در فویل آلومینیومی بپیچید و در کشوی یخچال قرار دهید. این ترفند باعث می‌شود کرفس تا چند هفته تازه و خوش‌خوراک بماند!

 

10. لیموها: پناهگاه پلاستیکی!

می‌خواهید لیمو و لیموترش شما مدت طولانی‌تری آبدار بمانند؟ آن‌ها را در یک کیسه پلاستیکی بدون هوا در یخچال نگهداری کنید. این کار رطوبتشان را حفظ کرده و از خشک شدنشان جلوگیری می‌کند.

 

11. سبزیجات معطر: مثل دسته گل!

جعفری، گشنیز، شوید و نعنا را در یک لیوان یا ظرف حاوی کمی آب قرار دهید و سر آن را با کیسه پلاستیکی بپوشانید. این دسته گل سبزیجات را در یخچال نگهداری کنید تا تازگی‌شان حفظ شود. اما ریحان، حساس‌تر است و بهتر است روی پیشخوان آشپزخانه و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.

 

12. قارچ‌ها: کیسه کاغذی، بهترین دوست!

قارچ‌ها را از بسته‌بندی پلاستیکی خارج کرده و در یک کیسه کاغذی نگهداری کنید. کیسه کاغذی رطوبت اضافی را جذب کرده و از خیس شدن و زود خراب شدن قارچ‌ها جلوگیری می‌کند.

 

13. نظم در یخچال: کلید تازگی!

آخرین و شاید مهم‌ترین نکته: تمیز و مرتب نگه داشتن یخچال! آلودگی‌ها و باکتری‌های موجود در یخچال می‌توانند باعث فساد سریع‌تر مواد غذایی شوند. یخچال را به طور منظم با محلول آب و سرکه سفید یا آب و صابون تمیز کنید و مواد غذایی را طوری بچینید که جریان هوا بین آن‌ها به راحتی برقرار باشد.

با رعایت این ترفندهای ساده، هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کنید و هم همیشه از سبزیجات و میوه‌های تازه و مغذی در سفره خود لذت می‌برید. نوش جان!

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای