تکذیب آلوده بودن سیبهای قرمز
عضو هیات مدیره اتحادیه باغداران خاطر نشان کرد: ماده سفید رنگی که بعد از تراشیدن سیب قرمز خارج میشود سم نیست و طبیعت این میوه چنین است
عضو هیات مدیره اتحادیه باغداران خاطر نشان کرد: ماده سفید رنگی که بعد از تراشیدن سیب قرمز خارج میشود سم نیست و طبیعت این میوه چنین است و سیب برای ماندگاری خود این لایه را تولید میکند و در آلو سیاه نیز این ماده سفید ایجاد میشود پخش چنین فیلم های باهدف ضربه زدن به تولید داخلی منتشر می شود.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از ایلنا، مجتبی شادلو با بیان اینکه وضعیت صادرات کیوی روان نیست، گفت: کیوی جزو محصولات ارگانیک ایران محسوب می شود و در پروسه تولید سم چندانی به آن زده نمی شود. باید بگویم که آفت شپشک توت در استان های شمالی دیده نشده است.
وی با بیان اینکه بعد از پس فرستادن محصول میزان خرید کیوی در داخل کشور کاهش پیدا کرده است، گفت: این ذهنیت برای مردم ایجاد شده که با خوردن کیوی سم وارد بدن خود می کنند اما این نکته را در نظر داشته باشید که شرایط اقلیمی و دسترسی به آفتاب مناسب باعث شده است که کیفیت محصولات باغی در کشور بالا و سلامت آنها تضمین شود. در فضای مرطوب قارچ رشد میکند این در حالیست که عموم محصولات باغی در ارتفاعات زاگرس و البرز تولید می شوند مناطقی که خشک و خنک هستند.
این فعال اقتصادی با اشاره به 2 دهه صادرات محصولات جالیزی و صیفی جات به روسیه، گفت: بعد از مرجوع شدن محموله ها معاونت بازرگانی وزارت خارجه باید با جدیت در این زمینه ورود و مسائل را حل و فصل میکرد اما متاسفانه این وزارتخانه چندان به وظایف خود عمل نمی کند.
عضو هیات مدیره اتحادیه باغداران بااشاره به باز نشر فیلم آلوده بودن سیب های قرمز، گفت: ماده سفید رنگی که بعد از تراشیدن سیب قرمز خارج میشود سم نیست و طبیعت این میوه چنین است و سیب برای ماندگاری خود این لایه را تولید می کند و در آلو سیاه نیز این ماده سفید ایجاد می شود پخش چنین فیلمهای باهدف ضربه زدن به تولید داخلی منتشر می شود.
وی با اشاره به بالا بودن ضایعات محصولات باغی، خاطر نشان کرد: محصولات باغی زود فساد می شوند از اینرو باغدار برای اینکه محصول روی دستاش نماند آن را زیر قیمت تولید عرضه می کند. تولید محصولات باغی بیش از نیاز داخلی است و ما چارهای نداریم جز اینکه محدودیتهای بازارهای صادراتی خود را هموار کنیم.
شادلو میزان تولید کیوی در سال جاری را حدود 370 هزار تن عنوان کرد و افزود: 13هزار هکتار از باغات نواز خزری کشور به تولید کیوی اختصاص داده شده است. بیشترین کیوی و مرغوبترین کیوی در استان گیلان تولید می شود.
به گفته وی، 50 درصد کیوی تولید شده در کشور مصرف می شود.
این فعال اقتصادی میزان صادرات کیوی در سال جاری را واقعی ندانست و افزود: آمارهای صادراتی دقیق نیست بخشی از کیوی که امسال صادر شد تولید سال گذشته است و نمی توان جزو آمار امسال محسوب کرد.
وی با بیان اینکه آبان آخرین فصل برداشت کیوی است، افزود: این محصول را می توان تا تابستان سال آینده در سردخانه ها نگه داشت. اما باز هم کیوی که در آبان برداشت شده سفت و قندش بالا رفته است و میتوان آن را از درخت چید.
شادلو در پاسخ به این پرسش که برخی باغداران هشدار دادند که اگر صادرات کیوی از سر گرفته نشود درختان خود را قطع می کنند آیا چنین سخنانی را تایید می کنید؟ گفت: این داد آخر باغداران است اما به شما بگویم که آنها این کار را نمی کنند چراکه درختان هویت باغداران هستند. درخت مرکبات بعد از 30 سال به اوج باردهی می رسند از اینرو باغداری نمیتواند به سادگی از سرمایه خود بگذرد. بسیاری از باغداران در فکر توسعه بهره وری از باغات خود هستند.
وی با اشاره به جایگاه هند در صادرات کیوی، گفت: کشورهای اروپایی به دلیل بالا بودن ارزش هایی غذایی کیوی خریدار آن هستند اما به دلیل اعمال تحریمها امکان مراودات پولی و بانکی با کشورهای اروپایی برای ما فراهم نیست از اینرو صادرات ما محدود به کشورهای همسایه (در بیشتر اوقات در غالب تهاتر) شده است.
بنا بر این گزارش، عبدالرحمن زاغی، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد: در روزهای اخیر نامهای از کشور روسیه دریافت کردیم که بنا به آن صادرات خشکبار و میوه کیوی به روسیه نیازمند بررسی آنالیز سموم ندارد ما این نامه را به مراکز قرنطینه ای و اتاق بازرگانی ارسال کردیم و صادرات میوه کیوی و خشکبار به روسیه دوباره از سر گرفته شد.