توسعه کشت گیاهان دارویی در مراتع
ظرف چهار سال اخیر ۲۹۸ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصههای مرتعی صورت گرفته است.
اخبار سبز کشاورزی؛ ظرف چهار سال اخیر ۲۹۸ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصههای مرتعی صورت گرفته است.
ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اعلام این مطلب گفت: این میزان توسعه گیاهان دارویی حدود ۴۸ هزار هکتار بیش از کل هدفگذاری در برنامه ششم توسعه بوده است.
بهزاد افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه مکلف بودیم ظرف پنج سال ۲۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در مراتع داشته باشیم، اما در مدت چهار سال به توسعه ۲۹۸ هزار هکتار گیاهان دارویی دست پیدا کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال نخست ۴۵ هزار و ۵۰۰ هکتار، سال دوم ۶۱ هزار و ۶۰۰ هکتار، سال سوم ۷۴ هزار و ۵۰۰ هکتار و در سال ۹۹ حدود ۱۱۶ هزار و ۷۰۰ هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصه های مرتعی صورت گرفته است.
بهزاد گفت: برای سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۲۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصه های مرتعی پیش بینی کرده ایم که تحقق آن بستگی به میزان بارندگی ها و شرایط آب و هوایی دارد. میزان تولید به نوع گونه های گیاهان دارویی بستگی دارد، اما به طور میانگین تولید گونه هایی مانند باریجه و آنغوزه در هر هکتار حدود ۲۰ کیلوگرم است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اذعان داشت: بذر و نهاده های مورد نیاز برای توسعه گیاهان دارویی در مراتع تامین و مکان یابی ها انجام شده است و با بارندگی های موثر بذرپاشی صورت می گیرد.
وی با اشاره به این که بذرپاشی معمولا از ۲۰ مهرماه هر سال آغاز می شود، به وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال به دلیل کاهش بارندگی، بذرپاشی در برخی مناطق مرتعی به تاخیر افتاده و تاکنون در سطح ۱۱هزار ۴۰۰ هکتار توسعه گیاهان دارویی داشته ایم.
توسعه کشت گیاهان دارویی یکی از سیاست های جدی وزارت جهاد کشاورزی طی سالهای اخیر بوده و به گفته مسئولان بلندپایه این وزارت خانه گیاهان دارویی از جمله ظرفیت های مغفول کشور بوده که اگر مورد توجه بیشتری قرار بگیرد ارزش افزوده زیادی به دنبال خواهد داشت.
پیش تر وزارت جهاد کشاورزی ارزش اقتصادی گیاهان دارویی را حدود ۱.۵ میلیارد دلار عنوان و اعلام کرده بود که حدود ۴۵۰ میلیون دلار صادرات داریم و بقیه در کارخانههای دارویی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.