خبر فوری
شناسه خبر: 49357

مهندس فرشاد طیاری در گفت‌وگو با اخبار سبز کشاورزی:

فعالان تولید پلاستیک و چاپ را به نمایشگاه جامع کشاورزی اضافه می‌کنیم

معاون انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی گفت: نمایشگاه جامع به لحاظ تعداد شرکت‌های مشارکت کننده، تنوع محصولات و تکنولوژی در خاورمیانه بی‌نظیر است

فعالان تولید پلاستیک و چاپ را به نمایشگاه جامع کشاورزی اضافه می‌کنیم

اخبار سبز کشاورزی؛ آنچه امروز به‌عنوان نمایشگاه جامع کشاورزی برپا می‌شود، همیشه به این شکل و در این وضعیت برگزار نمی‌شد؛ بلکه در سال‌های ابتدایی این نمایشگاه در وسعتی محدود و با شرکت‌کنندگانی معدود برگزار می‌شده و مخاطبان زیادی از آن بازدید نمی‌کرده‌اند.

اما از همان زمان ضرورت برگزاری نمایشگاهی جامع و وسیع که تمامی حوزه‌های سخت‌افزاری و نهاده‌های کشاورزی بتوانند در آن به نمایش گذاشته و عرضه شوند، احساس می‌شد و به‌همین دلیل، جهت حرکت در برگزاری این نمایشگاه همواره به سوی توسعه آن بوده است؛ چنانکه امروز علاقه‌مندان به حضور در این رویداد از ظرفیت در نظر گرفته شده برای وسعت سالن‌های آن بیشتر است.

احساس نیاز به نمایشگاه جامع برای عرضه نهاده‌های کشاورزی

مهندس فرشاد طیاری، عضو هیات مدیره و خزانه‌دار انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی، در این باره توضیح می‌دهد: از همان ابتدا احساس می‌شد که جای یک نمایشگاه جامع برای عرضه نهاده‌های کشاورزی و بالاخص کود و سم خالی است. بسیاری از کشورهای منطقه و ازجمله ترکیه و امارات متحده عربی نمایشگاه‌هایی تشکیل داده بودند که خیلی از همکاران، فروشگاه‌ها، بهره‌برداران و متخصصان حوزه‌های مختلف کشاورزی ایران در آن نمایشگاه‌ها حضور پیدا می‌کردند تا با کودها و سموم و تولیدهای روزآمد دنیا آشنا شوند. این خلاء در ایران هم احساس می‌شد.

مهندس طیاری با بیان اینکه احساس این نیاز باعث شد تا در 11 سال گذشته نمایشگاهی برای عرضه کود و سموم کشاورزی در تهران هم برگزار شود، اضافه می‌کند: در سه سال گذشته که من هم در ستاد برگزاری نمایشگاه عضویت داشتم، این نمایشگاه به بزرگ‌ترین نمایشگاه کشاورزی خاورمیانه تبدیل شده است.

بازدید حدود 80 هزار نفر در دهمین دوره نمایشگاه

وی به بیان ابعاد مختلف این نمایشگاه می‌پردازد و می‌گوید: این نمایشگاه به لحاظ تعداد شرکت‌های مشارکت کننده، تنوع محصولات ارائه شده و تکنولوژی، می‌‍توانم بگویم در خاورمیانه بی نظیر است و در دهمین دوره نمایشگاه حدود 80 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند، این تعداد بازدیدکننده از یک نمایشگاه تخصصی، در حالی که در سال‌های نخست فقط حدود 2 هزار نفر از آن بازدید کرده بودند،  واقعا قابل ملاحظه است و روند رو به رشد فزاینده‌ای را نشان می‌دهد.

همان‌گونه که از اسم این نمایشگاه بر می‌آید، تنوع محصولات مرتبط با کشاورزی که در این رویداد عرضه می‌شوند باید به‌گونه‌ای باشد که عنوان جامع را پشتیبانی کند؛ طیاری در این باره توضیح می‌دهد: در گام اول تلاش شده تا تمام محصولات تولیدی کود و سم کشور در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گیرد.

وی ادامه می‌دهد: در گام دوم در نظر داریم که علاوه‌بر کود و سم، ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی هم به نمایش گذاشتنه شود. البته در این نمایشگاه و هم اکنون تجهیزات آبیاری نیز به نمایش گذشته شده است. تکنولوژی نوین کشاورزی و به‌طور کل ماشین‌آلات مرتبط با کشاورزی و ماشین‌آلات تولید کود و سم نیز قرار است در این نمایشگاه عرضه شوند.

حضور شرکت‌های تولید پلاستیک و فعالان عرصه بسته‌بندی در آینده

وی ادامه می‌دهد: البته در سال‌های آینده در نظر است که شرکت‌های تولید پلاستیک و نیز فعالان عرصه چاپ و بسته‌بندی مرتبط با کشاورزی نیز به این نمایشگاه جامع در تهران، اگرچه فایده‌های فراوانی دارد و چنین رویداد نمایشگاهی بزرگی را در هیچ یک از مراکز استان‌ها دیگر نمی‌توان برگزار کرد، اما فاصله تهران با استان‌ها دیگر و مخصوصا استان‌های مرزی باعث می‌شود تا بهره‌برداران، دست‌اندرکاران و متخصصان حوزه کشاورزی به‌ویژه کسانی که در استان‌های دور و مرزی زندگی می‌کنند در این نمایشگاه حاضر و از اطلاعات و برنامه‌های آن بهره‌مند شوند.

مهندس طیاری توضیح می‌دهد: تمام فروشگاه‌ها، شرکت‌های تعاونی و فعالان ارشد حوزه کشاورزی در همه استان‌ها دعوت شده‌اند تا به عنوان سفیران آن مناطق در نمایشگاه حضور پیدا کنند.

این عضو هیات مدیره و خزانه‌دار انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی، ادامه می‌دهد: همان‌گونه که می‌دانید انتقال اطلاعات می‌تواند از طریق فروشگاه‌‌های محصولات کشاورزی و داروخانه‌های گیاه‌پزشکی شرکت‌های تعاونی و شرکت‌های کشاورزی به بهره‌برداران و کشاورزان منتقل شود.

وی می‌گوید: علاوه‌بر این تسهیلات هم برای کشاورزان فراهم شده، از جمله اینکه اگر تهران بیایند، در نقاطی اتوبوس‌هایی پیش‌بینی شده که آنان را به نمایشگاه می‌آورد.

او با بیان اینکه چنین امکانی، خدمت خیلی بزرگ محسوب نمی‌شود، ادامه می‌دهد: تلاش کرده‌ایم تا کشاورزان استان‌های تهران و البرز به‌عنوان کشاورزان سراسر کشور به نمایشگاه دعوت کنیم تا بتوانیم از نظریات، دیدگاه‌ها و انتقادهای‌شان استفاده کنیم. با این حال محصولات متنوع، فناوری‌های روزآمد و تجهیزات امروزی که در نمایشگاه یازدهم در معرض دید عموم قرار می‌گیرد، از طریق همان سفیران، یعنی فروشگاه‌ها، شرکت‌های تعاونی و... به کشاورزان و بهره‌برداران استان‌های دوردست عرضه می‌شود.

در این میان پرسش عمده آن است که چشم‌انداز فعالیت این نمایشگاه جامع چگونه است و آیا ممکن است که این نمایشگاه دوباره پاره پاره شود و به‌صورت نمایشگاه‌های خرد و متعدد فعالیت کند؛ مهندس طیاری توضیح می‌دهد که همه تلاش آن است که چنین اتفاقی رخ ندهد و همیشه این نمایشگاه، جامع بماند.

امسال شرکت‌کنندگانی از ترکیه داریم

عضو هیات مدیره و خزانه‌دار انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی می‌گوید: در گذشته، شرکت‌کنندگانی از چین و هند داشته‌ایم، ممکن است امسال شرکت‌کنندگانی از ترکیه داشته باشیم، ولی در همه دوره‌ها بازدیدکنندگانی از کشورهای مختلف داشته‌ایم و برای اینکه بازدیدکنندگان خارجی به این نمایشگاه بیایند زحمت زیادی کشیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه نمایشگاه جامع کشاورزی، کل نمایشگاه‌های داخلی کشاورزی ایران را کم‌رنگ کرده است، ادامه می‌دهد: توجه به این نمایشگاه بیشتر و پررنگ‌تر از همه نمایشگاه‌های ایران است که برخی از آن‌ها، در گذشته بسیار مورد توجه قرار می‌گرفتند.

روان‌سازی تامین ارز و رفع تعهدات ارزی، باعث دلگرمی تولیدکنندگان

مهندس طیاری می‌گوید: برای تقویت اتحاد و انسجام این نمایشگاه می‌کوشیم و امیدواریم دوستان‌مان در وزارت جهادکشاورزی در دو حوزه به ما کمک کنند؛ اول اینکه در این نمایشگاه حضور یابند تا همه از توانایی تولیدکنندگان ایرانی مطلع شود و همه باعث دلگرمی تولیدکنندگان می‌شود و آنان می‌فهمند که مسئولان کشور برای این تولیدکنندگان و نمایشگاه‌هایی این چنین ارزش قائل هستند.

وی دومین کمک وزارت جهادکشاورزی را در حوزه‌های ارز بیان می‌کند و در این باره توضیح می‌دهد: مقامات وزارت کشاورزی با روان‌سازی تامین ارز و رفع تعهدات ارزی، باعث دلگرمی تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان مواد اولیه برای آنان شود تا ما هم بتوانیم هر بار شرکت‌کنندگان بیشتری را به نمایشگاه بیاوریم.


بیشتر بخوانید:

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای