خبر فوری
شناسه خبر: 1316

همه باهم برای رشد و تغذیه پایدار

همه باهم برای رشد و تغذیه پایدار

همه باهم برای رشد و تغذیه پایدار
بحران جهانی بهداشت COVID-19 زمانی برای تأمل در مورد چیزهایی است که برای ما واقعا ارزشمند هستند. و جزئ اساسی ترین نیازهای ما می باشد. شرایط نامطمئن این روزها، سبب شده است تا باردیگر قدردان آنچه که برخی آن را مسلم می دانند، و بسیاری نیز بدون آن روزگار را با مشقت فراوان می گذرانند باشیم.
غذا جوهر زندگی و بستر فرهنگ ها و جوامع ماست. حفظ دسترسی به غذای سالم و مغذی بخشی از پاسخ اساسی به بیماری همه گیر COVID-19، به ویژه برای جوامع فقیر و آسیب پذیراست، که بیشترین آسیب را از همه گیری و شوک های اقتصادی ناشی از آن می بینند.
در لحظه اکنون، بیش از هرزمان دیگر ضروری است، تا قهرمانان غذا- کشاورزان و کارگران در سراسر سیستم غذایی- که تلاش می کنند در بحبوحه ناهنجاری های بی سابقه بحران ویروس کرونا، ان را به دست ما برسانند را بشناسیم.

زمان ساخت دنیایی بهتر!

در دهه های اخیر جهان پیشرفت چشمگیری در بهبود بهره وری کشاورزی داشته است. اگرچه امروز غذایی که ما تولید می کنیم، برای همه کافی است، اما سیستم غذایی ما تعادل ندارد.
گرسنگی، چاقی، تخریب محیط زیست، از بین رفتن تنوع کشاورزی-بیولوژیکی، اتلاف مواد غذایی و ضایعات و عدم امنیت کارگران زنجیره غذایی، تنها برخی از مواردی هستند که این عدم تعادل را برجسته می کنند.
هنگامی که کشورها شروع به توسعه و اجرای برنامه های بهبود COVID-19 می کنند، فرصت مناسبی است تا راه حل های نوآورانه بر اساس شواهد علمی اتخاذ شودکه قادر باشد سیستم های غذایی را بهتر ساخته و بهبود بخشد، بطوریکه بتواند در برابر شوک هایی این چنینی مقاومت و پایداری بیشتری از خود نشان دهد.
روز جهانی غذا( 16 اکتبر- 25 مهر) خواستار همبستگی جهانی برای کمک به همه مردم به ویژه آسیب پذیر ترین آنها برای بهبودی از بحران و انعطاف پذیری و مقاوم سازی سیستم های غذایی است، تا آنها بتوانند در برابر افزایش نوسانات و شوک های آب و هوایی نیز مقاومت کنند. رژیم های غذایی مقرون به صرفه و پایدار برای همه و معیشت مناسب برای کارگران سیستم غذایی ارائه دهید.
این امر به طرحهای بهبود یافته حفاظت اجتماعی و فرصتهای جدید که از طریق دیجیتال سازی و تجارت الکترونیکی ارائه می شوند، و همچنین اقدامات کشاورزی پایدارتر که منابع طبیعی زمین، سلامت ما و آب و هوا را حفظ می کند، نیاز دارد.

اقدامات ما آینده ماست

کشورها، بخش خصوصی و جامعه مدنی باید این را بداند و مطمئن باشند که سیستم های غذایی ما برای تغذیه جمعیت در حال رشد و حفظ کره زمین، با همدیگر می تواند انواع مواد غذایی را پرورش دهد.
همه ما، باید درافزایش تقاضای کلی برای مواد مغذی با سالم، و رها نکردن عادات پایدار سالم، علی رغم این اوقات نامطمئن، نقشی دلسوزانه را ایفا کنیم.

پایان دادن به شکاف دیجیتالی

فن آوری های دیجیتال برای تبدیل روش تولید، فرآوری، تجارت و مصرف غذا و ساخت سیستم های غذایی با انعطاف تر و مقاوم تر، عنصری کلیدی هستند.
آنها می توانند شکاف بزرگ دیجیتالی بین کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، شهرها و مناطق روستایی، زن و مرد، پیر و جوان را برطرف کنند. اما دیجیتال سازی برای بیش از 3 میلیارد نفر در جهان که فاقد دسترسی به اینترنت هستند، واقعیتی دور از دسترس است، زیرا بیشتر آنها در مناطق روستایی و دوردست زندگی می کنند.
فناوری های جدید، نوید تغییرات انقلابی برای کشاورزان خرده مالک را می دهد، که تا 80٪ غذای جهان را تولید می کنند. که شامل اپلیکیشن های تصویربرداری ماهواره ای، سنجش از دور و تلفن همراه و زنجیره بلوک با قابلیت بهینه سازی زنجیره های غذایی،افزایش دسترسی به غذاهای مقوی، کاهش اتلاف مواد غذایی و ضایعات، بهبود مدیریت آب، مبارزه با آفات و بیماری ها، نظارت بر جنگل ها یا آماده سازی کشاورزان در برابر بلایا می باشد.
آموزش فشرده برای افزایش مهارت های دیجیتالی کشاورزان، توجه به نیازها و ایده های آنها، و همچنین مشوق هایی برای تشویق تولید مواد غذایی مغذی و متنوع ضروری است.
تجزیه و تحلیل بهتر داده ها به دولت های کشورهای در حال توسعه کمک می کند تا تصمیمات بهتری بگیرند.
فائو آماده است تا از كشورها براي شناسايي مشاركت آنها در جهت رسیدن به این اهداف، از آنها از جمله فرصت سرمایه گذاری از بخش خصوصی، حمايت كند.
این امر برای ایجاد زیرساخت های لازم- ارتباطات باند پهن، ارائه دهندگان خدمات داده- و میزبانی از مراکز داده یا سیستم عامل های ابری که از پایگاه های اطلاعاتی بزرگ با اطلاعات حیاتی پشتیبانی می کنند، بسیار مهم خواهد بود.
FAO می تواند در مورد چگونگی تنظیم بهتر و آموزش کافی، راه را برای آینده دیجیتال غذا و کشاورزی رهنمون باشد.

منبع: فائو- به مناسبت روز جهانی غذا
مترجم: معصومه صالحی وزیری

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای