اقدامات کلیدی برای تقویت تولید مواد غذایی در نیجریه
ابراهیم میگاری مدیر اجرایی شرکت برنج آفریقا، هشت راهبرد تحقیقاتی را با هدف افزایش تولید مواد غذایی در نیجریه تشریح کرده است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ برخی از این پیشنهادها شامل امکان دسترسی کشاورزان به تجهیزات آمادهسازی زمین، تغییر از کاشت غلات به بذر، اجرای مقررات سختگیرانهتر در مورد مواد شیمیایی کشاورزی، و ارائه کودهای مخصوص خاک و محصول به کشاورزان است.
مایگاری به عنوان مهمان در وبینار Nairametrics «از مزرعه تا بازار» در روز شنبه، چندین رویداد مخرب بین سالهای 2020 و 2023 را برجسته کرد که بر تولید مواد غذایی تأثیر منفی گذاشته است.
اینها شامل قرنطینه همه گیر COVID-19، طراحی مجدد ارز، حذف یارانه سوخت، جنگ روسیه و اوکراین، افزایش ناامنی در مناطق تولید کننده مواد غذایی و سیل شدید است.
مایگاری بر نیاز فوری به تقویت تولید مواد غذایی برای مبارزه با تورم مواد غذایی ناشی از این چالش ها و بهره وری پایین کشاورزان نیجریه تاکید کرد. وی تاکید کرد که دولت باید نقش محوری در اجرای این راهبردها ایفا کند تا موفقیت آنها تضمین شود.
جزئیات پیشنهادات برای افزایش تولید مواد غذایی
مایگاری با بررسی عمیقتر پیشنهاد خود با هدف افزایش تولید مواد غذایی در کشور، تامین دسترسی به تجهیزات آمادهسازی زمین را به عنوان یکی از استراتژیهای کلیدی برجسته کرد.
وی توضیح داد که اگر کشاورزان خرده مالک که حدود 80 درصد از تولیدکنندگان مواد غذایی در نیجریه را تشکیل میدهند، به چنین تجهیزاتی دسترسی داشته باشند، میتوانند با تلاش کمتر انسان، مناطق وسیعتری از زمین را پوشش دهند و در نتیجه عملکرد محصول را افزایش دهند.
بیش از 80 درصد از کشاورزان خرده پا زمین خود را به صورت دستی آماده می کنند. وقتی زمین را به صورت دستی آماده می کنید، به این معنی است که از نیروی انسانی استفاده می کنید. این ظرفیت شما را محدود می کند، اندازه کاری را که قرار است انجام دهید محدود می کند، کیفیت را محدود می کند.
مایگاری خاطرنشان کرد که استفاده از تجهیزات آماده سازی زمین می تواند با استفاده از آب کمتر و بذر کمتر، عملکرد محصول را تا 50 درصد افزایش دهد.
ثانیاً، مدیر عامل شرکت برنج آفریقا پیشنهاد کرد که اگر کشاورزان از کاشت غلات که در حال حاضر در نیجریه رایج است، به کاشت بذر روی آورند، تولید غذا می تواند به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
وی تاکید کرد که حدود 90 درصد از کشاورزان نیجریه غلات می کارند که در مقایسه با کاشت بذرهایی که به طور خاص برای سرعت جوانه زنی بالاتر و بهره وری کلی بهتر پرورش داده شده اند، عملکرد کمتری دارند.
سومین پیشنهاد مایگاری برای تقویت تولید مواد غذایی در کشور شامل اجرای مقررات سختگیرانه تر در مورد مواد شیمیایی مورد استفاده در عملیات کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: حدود 72 درصد از این مواد شیمیایی تقلبی است که به طور قابل توجهی مانع بهره وری کشاورزان می شود. اطمینان از اصالت و کیفیت مواد شیمیایی کشاورزی به بهبود عملکرد محصول و کارایی کلی مزرعه کمک می کند.
بیش از 72 درصد از مواد شیمیایی موجود در بازار غیر استاندارد هستند - تقلبی هستند. وقتی کشاورز مواد شیمیایی مناسبی برای از بین بردن این علفهای هرز نداشته باشد، این علفهای هرز برای مواد مغذی با محصول رقابت میکنند.»
جزئیات بیشتر
چهارمین پیشنهاد مدیر عامل شرکت برنج آفریقا برای تقویت تولید غذا در نیجریه شامل دسترسی کشاورزان نیجریه ای به کودهای مخصوص خاک و محصول است.
وی خاطرنشان کرد که مداخلات تسکیندهنده دولت، معمولاً رویکردهای یکاندازه برای همه، نتایج مطلوبی را به همراه ندارد. وی تاکید کرد که کودهای مناسب تولید مواد غذایی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
برای پیشنهاد پنجم، مایگاری اظهار داشت که کشاورزان نیجریه باید بهترین شیوههای کشاورزی را اتخاذ کنند و از روشهای سنتی که در طول نسلها منتقل میشوند دور شوند.
او خواستار معرفی مجدد عوامل ترویج مزرعه در سراسر کشور شد تا به این انتقال کمک کند، که باعث افزایش بیشتر تولید غذا می شود.
پیشنهاد دیگری که ابراهیم مایگاری ارائه کرد، فراهم کردن برداشت مکانیزه برای کشاورزان بود که پتانسیل آن را برای بهبود بهره وری بسیار برجسته کرد.
برای مثال، او توضیح داد که برای 30 نفر 24 ساعت طول می کشد تا یک جریب برنج را با استفاده از وسایل خام مانند داس برداشت کنند، در حالی که یک کمباین کوچک می تواند همان کار را در 30 دقیقه انجام دهد.
در پیشنهاد هفتم، مایگاری پیشنهاد کرد که دولت اطمینان حاصل کند که کشاورزان نیجریه به بازارها دسترسی دارند.
وی خاطرنشان کرد که اکثر کشاورزان در کشور در سطح معیشتی فعالیت می کنند و دسترسی به بازارها باعث تنوع بخشی به سایر محصولات می شود و تولید کلی غذا را افزایش می دهد.
پیشنهاد هشتم ایشان برای دولت این بود که زمین های آبیاری را در سراسر کشور احیا، نوسازی و سازماندهی مجدد کند.
وی خاطرنشان کرد: نیجریه دارای 3.1 میلیون هکتار زمین بالقوه قابل آبیاری است، اما در حال حاضر تنها حدود 70 هزار هکتار از آن آبیاری می شود.
او استدلال کرد که بهبود زیرساختهای آبیاری میتواند تا سه چرخه کشاورزی را در سال در مقایسه با چرخه واحد فعلی امکانپذیر کند و به طور قابلتوجهی تولید غذا را در کشور افزایش دهد.
مایگاری گفت: «در نهایت، دولت باید به بازیابی، نوسازی و سازماندهی مجدد زمینهای قابل آبیاری توجه کند زیرا نیجریه کشوری است که به یک چرخه تکیه میکند.
نیجریه باید حداقل به کشاورزی سه چرخه برود. نیجریه دارای 3.1 میلیون هکتار زمین بالقوه قابل آبیاری است، اما در حال حاضر تنها حدود 70000 هکتار آن قابل آبیاری است.