رئیس سندیکای کنسرو اعلام کرد
برگزاری همایش «نقش صنعت کنسرو در امنیت غذایی»/چهار پنل تخصصی و نمایشگاه جانبی
رئیس سندیکای کنسرو با اشاره به برگزاری اولین همایش و نمایشگاه تخصصی نقش صنعت کنسرو در امنیت غذایی گفت: این همایش با چهار پنل تخصصی و نمایشگاه جانبی آن برگزار میشود
رئیس سندیکای کنسرو ایران با اشاره به برگزاری اولین همایش و نمایشگاه تخصصی «نقش صنعت کنسرو در امنیت غذایی» گفت: این همایش با چهار پنل تخصصی و نمایشگاه جانبی آن، ۲۲ الی۲۴ آبانماه در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، مسعود بختیاری روز سهشنبه 15 آبان، در دومین نشست خبری که به مناسبت این همایش برگزار میشد، عنوان کرد: در این همایش که با شعار «کمک صنعت کنسرو به امنیت غذایی» برگزار میشود، علاوه بر صاحبان صنایع، کارشناسان و علاقهمندان این حوزه، مسئولان دستگاههای دولتی مرتبط با صنعت کنسرو از جمله سرپرست سازمان دامپزشکی کشور، رئیس سازمان شیلات کشور، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل صنایع غذایی وزارت صمت، برای حضور و سخنرانی در این همایش اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: همچنین در حال رایزنی برای حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاون بازرگانی این وزارتخانه در همایش هستیم و امیدواریم که با توجه به نقش پررنگ صنعت کنسرو در کشاورزی و امنیت غذایی، این بزرگواران نیز در همایش حضور یابند.
بختیاری گفت: امیدواریم که این همایش پربار باشد و به اعتلای جایگاه صنعت کنسرو و تبیین اهمیت صنعت کنسروسازی در اقتصاد کلان کشور کمک نماید.
وی همچنین عنوان کرد: نمایشگاهی نیز در حاشیه همایش برگزارمیشود که با استقبال چشمگیری مواجه شده و نشانهای تجاری معتبر صنعت کنسرو در آن حضور دارند و خوشحالیم که نخستین دوره همایش با چنین استقبالی مواجه شده است.
نمایشگاه تخصصی صنایع کنسروسازی
رئیس سندیکای کنسرو اضافه کرد: این همایش بهصورت سالانه برگزار میشود و علاوه بر آن، سال گذشته همایشی تحت عنوان "نقش ماهیگیری مسئولانه" برگزار کردیم که دورههای بعدی این همایش هم بهصورت دو سالانه برگزار میشود.
بختیاری همچنین اعلام کرد: با توجه به ظرفیتهای صنایع کنسرو سازی و حضور فعالان این صنف در نمایشگاههای مهم صنایع غذایی ازجمله اگروفود و... و اختصاص سهم قابلتوجهی از این نمایشگاه به خود، از سال آینده نمایشگاه اختصاصی صنایع کنسرو سازی در نمایشگاه بینالمللی برگزار خواهد شد.
پنلهای تخصصی همایش
وی به برگزاری پنلهای تخصصی در این همایش اشاره کرد و گفت: با توجه به مسائل و چالشهای صنعت کنسرو سازی و پس از بررسیهای انجام شده، مقرر گردید که پنج پنل تخصصی در همایش گنجانده شود که یکی از این پنلها به دلایلی حذف و در نهایت چهار پنل تخصصی با توجه به اهمیت آنها در روزهای همایش برگزار خواهد شد.
بختیاری گفت: پنلهای تخصصی که در این همایش برگزار میشود عبارتند از:
۱- کشت قراردادی و صنعت کنسروسازی ۲- نقش صنعت بستهبندی در کنسرو سازی ۳- نقش هوش مصنوعی در بازاریابی و فروش محصولات کنسروی ۴- چالشهای کلان منابع انسانی در حوزه صنایع غذایی
وی عنوان کرد: این همایش تاکید زیادی بر ۵۲ سال فعالیت صنایع کنسرو سازی در ایران خواهد داشت.
کشت قراردادی در صنایع کنسرو
سید مظفر عبدالله، مدیرعامل کشت و صنعت «روژین تاک»، عضو پیشکسوت هیاتمدیره سندیکای کنسرو و مسئول پنل تخصصی کشت قراردادی در این نشست خبری گفت: کشاورزی قراردادی آخرین نگاه به نحوه اداره کشاورزی در تمام کشورها است و در بعضی کشورها تا ۷۰ درصد از کشاورزی بهصورت قراردادی انجام میشود.
وی با بیان اینکه، کشت قراردادی را از سال ۱۳۸۳ در شرکت خصوصی خودم شروع کردم و در جهت گسترش آن تلاش نمودم، گفت: اعتقاد داریم که تنها راه برونرفت از این وضعیت نابسامان در بازار محصولات کشاورزی، کشت قراردادی است که امیدواریم درک درستی از آن در کشور وجود داشته باشد.
عبدالله ادامه داد: اعتقاد داریم که صنایع کنسرو سازی نماینده بهحق کشت قراردادی است و نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد؛ بههمین دلیل این پنل ارزشمند در همایش گنجانده شده تا به معرفی بیشتر کشت قراردادی از طریق مرجع اصلی آن، یعنی سندیکای کنسرو سازی بپردازیم.
وی با بیان اینکه اولین دستاورد کشاورزی قراردادی، افزایش بهرهوری است، گفت: زمین، آب، شرکت پشتیبان و دولت (بهعنوان ناظر)، از جمله ارکان اصلی کشت قراردادی محسوب میشوند و انجام آن تماما توسط بخش خصوصی صورت میگیرد.
عبدالله گفت: در کشاورزی قراردادی یکی از مهمترین مسائل مدیریت آب در مزارع است و اگر این کار بهدرستی انجام شود، در کشور با مشکل کمبود آب مواجه نخواهیم شد؛ بهطور مثال محصول گوجهفرنگی که بهصورت میانگین با ۲۴۰ لیتر آب برای هر کیلوگرم تولید میشود، در کشت قراردادی به ۹۷ لیتر برای هر کیلوگرم رسیده و بنا داریم که آن را به ۴۵ الی ۵۰ لیتر برسانیم.
هوش مصنوعی در بازاریابی محصولات کنسروی
امیر سالاریپور، عضو هیأتمدیره سندیکای کنسرو و مسئول هوش مصنوعی در بازاریابی محصولات کنسروی نیز گفت: یکی از موضوعات جدی روز دنیا هوش مصنوعی است که چالشها و فرصتهای جدید زیادی به همراه دارد؛ برخی میگویند که با آمدن هوش مصنوعی برخی افراد شغل خود را از دست میدهند اما باید گفت افرادی که نتوانند از هوش مصنوعی استفاده کنند، در کارشان موفق نخواهند بود.
وی گفت: اهمیت هوش مصنوعی در مشاغل ما را بر آن داشت تا در این همایش، پنل تخصصی به این موضوع اختصاص دهیم و در این پنل برآنیم که به معرفی هوش مصنوعی و کمکی که میتواند به صنایع غذایی کند، بپردازیم و در حد توان از این موضوع مهزدائی صورت گیرد.
چالش نیروی انسانی
محمد عبداللهی، عضو هیأتمدیره سندیکای کنسرو و مسئول پنل تخصصی «چالش نیروی انسانی در صنایع غذایی» هم گفت: یکی از مهمترین چالشها برای همه شرکتها و سازمانها، نیروی انسانی است که در واقع یکی از سرمایههای هر شرکت و سازمان محسوب میشوند و چالش تامین نیروی انسانی در شرکتها موضوع مهمی است و به همین دلیل این پنل را برای بررسی ابعاد آن را نظر گرفتهایم که امیدواریم مؤثر واقع شود.
صنایع بستهبندی
خانم لیلاآبادی نیز به معرفی پنل تخصصی «نقش صنعت بستهبندی در صنایع کنسرو سازی» و ضرورت وجود چنین پنلی اشاره کرد و گفت: صنعت بستهبندی در صنایع کنسرو سازی طی سالهای اخیر توسعه فوقالعاده چشمگیری داشته و در بسیاری از موارد توانستهایم به خودکفایی و بومیسازی دست پیدا کنیم.
کتاب "قرن صنعت کنسرو"
محمدرضا جمشیدی، عضو هیاتمدیره انجمن روزنامهنگاران تخصصی بخش کشاورزی و صنایع غذایی نیز در این جلسه به انتشار کتاب "قرن صنعت کنسرو" اشاره کرد و گفت: این کتاب در ادامه سلسله کتابهایی در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی چاپ شده و سعی کردهایم کتابی که برای نخستین بار در این زمینه منتشر میشود، تا حد ممکن کتاب درخور و مناسبی باشد و با توجه به اهمیت صنعت کنسرو در اقتصاد و امنیت غذایی، تصمیم به تهیه این کتاب گرفته شد.
وی توضیح داد: این کتاب سه فصل مستقل «سیر تکامل صنعت کنسرو»، «معرفی چهل پیشکسوت صنعت کنسرو» و «تاریخچه و بیوگرافی شرکتهای فعال» در صنعت کنسرو سازی را شامل میشود.