زنگ انقراض گیاهان دارویی الوند به صدا در آمد
رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: از ۱۹۵ گونه گیاهی انحصاری استان ۳۴ گونه در معرض خطر قرار دارند.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، سعید الیاسی، رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: مراتع استان تولیدی برابر ۱۲۰ هزار تن علوفه قابل بهره برداری دارد که جواب گوی ۵۴۸ هزار و ۲۹ واحد دامی در مدت چهار ماه از سال بر اساس پروانه چراهای صادره است.
او گفت: مراتع استان همدان ۸۲۲ هزار هکتار برآورد میشود که این سطح معادل یک درصد مراتع کشور و ۴۲ درصد سطح کل استان است.
الیاسی بیان کرد: از سطح کل مراتع استان همدان ۶۴ هزار هکتار مراتع درجه یک با ظرفیت ۱۰۲ هزار و ۴۶۱ واحد دامی، میزان ۳۲۴ هزار هکتار مراتع درجه دو با ظرفیت ۲۳۳ هزار و ۸۱۹ واحد دامی و مابقی معادل ۴۴۹ هزار ۹۰۰ هکتار مراتع درجه سه با ظرفیت ۲۱۱ هزار و ۷۵۰ واحد دامی در یک فصل چرایی شش ماهه را تشکیل دادهاند.
رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: مراتع استان همدان تولیدی برابر ۱۲۰ هزار تن علوفه قابل بهره برداری دارد که جواب گوی حدود ۵۴۸ هزار و ۲۹ واحد دامی در مدت چهار ماه بر اساس پروانه چراهای صادره بوده و این در حالی است که جمعیت دامی وابسته به مراتع استان یکمیلیون و ۳۱۵ هزار و ۲۷۲ واحد دامی برآورد شده است.
الیاسی در ادامه از شناسایی ۱۵ تیپ گیاهی در استان همدان خبر داد و گفت: در ۱۱ تیپ مرتعی، جنس گون با گونههای متفاوت ۷۹.۴ درصد مراتع مرتفع و کوهستانی را میپوشاند ضمن اینکه در مناطق دشتی تیپ گون _درمنه بیشتر به چشم میخورد و تیپ ورک حدود ۱۹.۷ درصد از دشتهای استان را به خصوص در اراضی شخم خورده و تخریبی به خود اختصاص داده است.