خبر فوری
شناسه خبر: 32520

تهدید در کمین 19 میلیون تهرانی‌

تهدید در کمین 19 میلیون تهرانی‌/ جمعيت تهران طبق آخرين گفته‌هاي استانداري به 19 ميليون نفر رسيده و اين موضوع از تراکم مردم در ساختمان‌ها و تجمع آنها در مراکز

تهدید در کمین 19 میلیون تهرانی‌
جمعيت تهران طبق آخرين گفته‌هاي استانداري به 19 ميليون نفر رسيده و اين موضوع از تراکم مردم در ساختمان‌ها و تجمع آنها در مراکز اداري و سازماني و… خبر مي‌دهد، در چنين شرايطي نزديک به 19 سال از وقتي که رئيس مرکز مطالعات زيست‌محيطي و زلزله تهران، اطلاعات و ارقام شوک‌آور از پيامدهاي زلزله احتمالي در تهران را عنوان کرد، مي‌گذرد.
اخبار سبز کشاورزی ؛ از آن هنگام،‌ برآيند سخنان مقامات و کارشناسان درباره ايمني ساختمان‌هاي پايتخت در برابر زلزله و خطرات وقوع يک زلزله قوي در تهران، حکايت از آن دارد که بسياري از مشکلات همچنان پابرجاست و وضعيت از نظر امدادرساني حتي بدتر هم شده است. سال 1383، دو سال پس از اينکه گروه مطالعاتي جايکا ژاپن براي برآورد وضعيت تهران از نظر مقابله در برابر زلزله، امدادرساني و اقدامات ضروري کار خود را با شهرداري تهران آغاز کرد، «فريد مهديان»، رئيس سابق مرکز مطالعات زيست‌محيطي و زلزله تهران، هشدار داد که وقوع يک زلزله به‌شدت 7 در پايتخت، حدود نيم ميليون کشته به‌جاي خواهد گذاشت و آواربرداري از پايتخت 14 سال طول مي‌کشد.
او گفته بود که با فعال شدن گسل ري، زلزله مهيبي رخ خواهد داد که پنج ميليون نفر را بي‌خانمان خواهد کرد، نيمي از ساختمان‌هاي دولتي، بيمارستان‌ها، ايستگاه‌هاي آتش‌نشاني، مدارس و دانشگاه‌ها ويران خواهند شد، بيش از 18 کيلومتر کابل برق فشار قوي از مسير خارج و لوله‌هاي گاز دست‌کم در 500 نقطه شکسته خواهد شد.
آخرين تحقيق نتيجه‌بخش درباره بناهاي پرخطر تهران از سوي سازمان آتش‌نشاني انجام شده که طي آن، ساختمان‌هاي پايتخت از نظر ايمني در برابر آتش‌سوزي و امکان امدادرساني در صورت وقوع حادثه بررسي شدند.
در نهايت سه سال پيش نام 129 ساختمان به‌عنوان بناهاي پرخطر تهران اعلام شد، اما انتظار براي اعلام نام ساختمان‌هاي ناايمن در برابر زلزله ادامه يافت؛ نبود اطلاعات درباره ساختمان هاي ناايمن در حاليست که مردم ايران فروريختن ساختمان نوساز متروپل آبادان را حتي بدون وقوع زلزله، ديده‌اند. نگراني‌ها و پرسش خبرنگاران درباره فهرست ساختمان‌هاي ناايمن پايتخت ادامه يافت تا اينکه «غلام‌عباس ترکي»، معاون حقوق عامه و پيشگيري از وقوع جرم دادستاني کل کشور، اواسط فروردين امسال اعلام کرد: «اصولا چنين فهرستي وجود ندارد. کارگروه‌هايي شامل کارشناسان وزارت راه و شهرسازي و شهرداري تهران براي شناسايي و بررسي ساختمان‌ها از نظر ايمني در برابر زلزله ايجاد شده است و اين تيم‌ها کار خود را آغاز کرده‌اند، اما هنوز فهرستي تهيه نشده است.»
معاون دادستان در نهايت گفت که اظهار‌نظر درباره اين موضوع به‌عهده سازمان مديريت بحران شهرداري تهران گذاشته شده است. در سوي ديگر اما، سخنان اعضاي شوراي شهر تهران نشان مي‌دهد آن‌ها از اقدامات انجام شده درباره شناسايي ساختمان‌هاي ناايمن آگاه نيستند و حتي اطلاعات اوليه اين موضوع را هم ندارند. مهدي عباسي، رئيس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران، 8فروردين گفت: «شهرداري تهران بايد فهرست بناهاي ناايمن تهران را منتشر کند. او حتي اطلاع نداشته است که شهرداري تهران هنوز چنين فهرستي ندارد و اگر گفته‌هاي معاون دادستان کشور درست باشد - فعلا شهرداري در حال همکاري با دولت و قوه‌قضاييه براي تهيه چنين فهرستي است.» سخنان اين عضو شوراي شهر نيز نشان از ناآگاهي از اقدامات آتش‌نشاني و ناهماهنگي با مقامات شهرداري تهران دارد؛ چرا که مقام‌هاي آتش‌نشاني اعلام کردند که عدد 33 هزار، مربوط به کل ساختمان‌هايي است که ايمني آن‌ها از سوي اين نهاد بررسي شده و معناي آن اين نيست که همه آن‌ها در معرض خطر هستند.
آرمان امروز
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای