ببر، ابهتی در حال انقراض+تصاویر
روز 29 ژوئیه به عنوان روز جهانی ببر نامگذاری شده است. روز جهانی ببر، هم بهعنوان یک جشن جهانی و هم به منظور افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت حفظ این گربه سان
روز 29 ژوئیه به عنوان روز جهانی ببر نامگذاری شده است. روز جهانی ببر، هم بهعنوان یک جشن جهانی و هم به منظور افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت حفظ این گربه سان زیبا تعیین شده است.
اخبار سبز کشاورزی ؛ در حال حاضر بیش از هر زمانی ببرها در سراسر جهان به انقراض نزدیک شده اند، بیش از ۹۷ درصد جمعیت ببر در دنیا از بین رفته است و بسیاری از زیرگونه های ببر منقرض شده اند. جمعیت ببرهای سراسر جهان از ۱۰۰,۰۰۰ عدد در سال ۱۹۱۳ به ۳,۲۷۴ عدد در سال ۲۰۱۳ کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: ظلالسلطان، متهم اصلی انقراض ببر مازندران
از دست دادن زیستگاه، تغییرات آب و هوایی، شکار و شکار غیرقانونی تنها برخی از عوامل کاهش جمعیت ببر هستند. در کنار حفظ این گونه ها، هدف این روز حفاظت و گسترش زیستگاه آنها نیز می باشد.
علت انقراض برخی از گونههای ببر عبارتند از:
- از بین رفتن زیستگاه :
از بین رفتن زیستگاه یکی از دلایل انقراض برخی از گونه های ببر است. ۹۳ درصد از زیستگاه های طبیعی ببر با توجه به گسترش شهرها و جوامع انسانی از جمله فعالیت های کشاورزی از بین رفته است. ببر نیاز به زیستگا ه های وسیع و پیوسته دارد و کمتر می تواند در زیستگاه های جزیره ای، پراکنده و کوچک زندگی کند علاوه بر اینکه زیستگاه های کوچک خطر تقابل با انسان و شکار غیر قانونی ببرها را افزایش می دهد.
- تعارض انسان به حیات وحش:
سالهاست انسان و ببر در حال رقابت برای فضای زندگی هستند و هم اکنون نیز درگیری ببرهای وحشی و انسان ها نسل باقی مانده ببرها را نیز به خطر انداخته است.
همزمان که جنگل ها کوچک می شوند، طعمه ببر کمیاب شده و ببر مجبور به شکار دام اهلی می شود که بسیاری از جوامع محلی برای امرار معاش به آنها وابستگی دارند.
بنابراین در اقدامی تلافی جویانه ببرها کشته و یا به دام می افتند. همچنین وابستگی جوامع محلی به جنگل برای تامین سوخت، غذا و چوب نیز خطر حملات ببر و کشته شدن آنها را افزایش می دهد. شکار غیر قانونی و بازار سیاه پوست، از دیگر عوامل کشتار ببرها توسط انسان به شمار می رود.
- تغییرات آب و هوا:
یکی از بزرگترین جمعیت های ببر در جهان، در منطقه ای به نام Sundarbans زندگی می کند. منطقه ای پوشیده از جنگل های حرای بزرگ در ساحل شمالی اقیانوس هند که مابین کشورهای هند و بنگلادش مشترک است.
افزایش سطح آب دریا به دلیل تغییرات آب و هوایی، تهدیدی برای از بین بردن این جنگل ها و نابودی زیستگاه آخرین باقی مانده از این جمعیت پویای ببر به شمار می رود.
مطالعات نشان می دهد اگر تلاشی برای کاهش سطح آب دریا صورت نگیرد، افزایش آب در سال ۲۰۷۰ به حدود یک پا می تواند تقریبا تمام زیستگاه ببر در منطقه Sundarbans را از بین ببرد.