خبر فوری
شناسه خبر: 40135

تلاش‌های مشترک چین و کشورهای عربی برای کنترل بیابان

شاید چین را بتوان یکی از موفق‌ترین کشورها در مهار بیابان‌زایی معرفی کرد. موفقیتی که هم اکنون از سوی چین به سایر کشورهایی که با مشکل بیابان‌زایی مواجهند، صادر

تلاش‌های مشترک چین و کشورهای عربی برای کنترل بیابان

چین یکی از موفق‌ترین کشورها در مهار بیابان‌زایی

شاید چین را بتوان یکی از موفق‌ترین کشورها در مهار بیابان‌زایی معرفی کرد. موفقیتی که هم اکنون از سوی چین به سایر کشورهایی که با مشکل بیابان‌زایی مواجهند، صادر می‌شود.
اخبار سبز کشاورزی ؛ اخیراً بیست و شش نفر از هفت کشور عربی در یک دوره آموزش فنی آنلاین با متخصصان منطقه خودمختار نینگشیا هوی شرکت کردند و یاد گرفتند که چگونه از بیابان شدن زمین جلوگیری کنند، از تخریب پوشش گیاهی جلوگیری کنند و از تخریب علفزارها جلوگیری کنند.
این دوره 20 روزه که توسط موسسه تحقیقات جنگلداری و بوم شناسی مرتع در آکادمی علوم کشاورزی و جنگلداری نینگشیا سازماندهی شد، در 9 سپتامبر آغاز شد. افرادی از لیبی، مصر، اردن، عراق، موریتانی، تونس و عمان در آن شرکت کردند.
بیشتر بخوانید: ردپای بیابان این بار در مازندران

بازسازی و احیای پوشش گیاهی در مناطق خشک و شنی

محققان موسسه نینگشیا تجربیات و روش‌های خود را برای پیشگیری و کنترل بیابان‌زایی در این منطقه به اشتراک گذاشتند.
آنها تجربیات خود را در بازسازی و احیای پوشش گیاهی در مناطق خشک و شنی در اختیار کشورهای عربی قرار دادند.
محاسبه آب در مناطق لسی و تپه‌ای، پرورش بوته‌ها در زمین‌های شنی و فناوری صرفه‌جویی در مصرف آب و کاربرد آن در کشاورزی ازجمله آموزش‌هایی بود که در این دوره 20 روزه ارائه شد.

دستاوردهای پیشگیری از بیابان‌زایی در نینگشیا

از طریق یک پلت‌فرم آنلاین، شرکت‌کنندگان از پایگاه‌هایی بازدید کردند که دستاوردهای پیشگیری از بیابان‌زایی در نینگشیا را به نمایش گذاشتند.
آنها یاد گرفتند که مردم شهر لینگوو در نینگشیا چگونه در اراضی شن و ماسه توانسته‌اند، یک صحرا را به یک واحه تبدیل کنند.
آنها همچنین یاد گرفتند که مردم محلی چگونه راه‌هایی را برای کنترل شن و ماسه برای ساختن بخشی از راه‌آهن یافته‌اند.
منطقه خودمختار نینگشیا هوی که در شمال غربی چین واقع شده است، چندین روش را برای جلوگیری از بیابان‌زایی مورد بررسی قرار داده است. فناوری‌ها، برنامه‌ها و مدل‌های آن در زمینه پیشگیری از بیابان‌زایی در سراسر جهان شناخته شده است.
به طور مثال، بخشی از صحرای مو اوس در ذخیر‌گاه ملی زیست‌محیطی بیجیتان در لینگ‌وو، به واحه تبدیل شده است.
در این ذخیر‌گاه، یونجه‌های کاشته‌شده به شکل یک طرح شطرنجی شبیه به صفحه شطرنج طراحی شده‌اند. این طرح شطرنجی یونجه‌کاری شن‌ها را در جای خود تثبیت کرده و به گیاهان تازه اجازه می‌دهد تا جوانه بزنند. مردم محلی نیز از فصل بارندگی برای کاشت بذر علف و درختچه در این منطقه استفاده می‌کنند.
اگر میزان بارندگی در این ذخیر‌گاه به 160 میلی‌متر برسد، 75 درصد از علف‌ها و درختچه‌هایی که کاشته می‌شوند می‌توانند در آن سال زنده بمانند.
اما در گذشته، به‌دلیل آب و هوای نامناسب و شرایط سخت محیطی، با بادهای مداوم و وزش شن و ماسه که به شدت رشد گیاهان را تحت تأثیر قرار می‌داد، حتی کاشت یک گیاه برای مردم محلی دشوار بود.
امروزه، این واحه به لطف نسل‌ها تلاش‌های ویژه برای کنترل ماسه به یک سد حفاظتی مهم برای اکوسیستم شمال‌غربی چین تبدیل شده است. این تجربه مطالعات موردی خوبی برای جلوگیری از بیابان‌زایی را ارائه می‌دهد.
این دوره آموزشی به‌منظور ایجاد بستری برای به اشتراک‌گذاری و تبادل تجربیات برای پیشگیری از بیابان‌زایی بین چین و کشورهای عربی و بررسی راه‌هایی برای کمک به کشورهای عربی برای مقابله با چالش‌های بیابان‌زایی برگزار شد.
این موسسه 12 دوره آموزشی مانند این برگزار کرده است که بیش از 300 نفر از کشورهای عربی در آن شرکت کرده‌اند.

منبع: chinadaily

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای